British Shorthair

Hilakyol
Hilakyol

7623 Puan

Bazı sebeplerden dolayı british shorthair sahiplendik. Onlarla ilgili önemli bir takım söylemek istedikleriniz var mı ? Ya da sadece kedi işte artı bir şey yok mu diyeceksiniz :)

11 CEVAP

cik
cik

724

Öncelikle ömürlük bir kedi olmasını ve kendisi ile çok güzel zamanlar geçirmenizi diliyorum. :-)


"Sadece kedi işte artı bir şey yok" ifadesini pek kullanmak istemiyorum. Bu ifade, yanlış anlaşılabilecek bir ifade olsa da ben çok uzatmadan sadece şunları söylemek istiyorum:



  1. Kedilerin hepsi sadece kedidir, yani birini diğerinden üstün tutan bir şey yok.

  2. Hiçbir kedi sadece kedi değildir, bütün kediler (aynı cins olsa bile) birbirlerinden karakter olarak faklıdır.

  3. Kedi cinslerinin öne çıkan benzer fiziki veya davranışsal özellikleri vardır, kimisi daha oyuncu olurken kimisi daha uysaldır.


Bu arada artı bir şey yok ifadesini bilmeniz gereken artı bir şey yok şeklinde söylediğinizin farkındayım, dolayısı ile yukarıda yazdıklarımı sizi eleştirmek amacıyla söylemiyorum yanlış anlamayın. Sadece yeri gelmişken değinmek istedim.


Bir arkadaşın British Shorthair kedisi vardı, kısa bir süre bizde misafir kalmıştı. Onlar ile ilgili bilmeniz gereken benim bildiğim şu var, farklı mamalarının olduğu. Bu sebeple mama konusunda bilgi alabilirsiniz. Buna ek olarak özel bildiğim bir şey yok.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@tuzcuk_arch


Kedinizin babası scottish fold işe kediniz british shorthair değildir, scottish fold ve british shorthair eşleşmesinden doğdu ise scottish straight dir. Sadece iki atası da british shorthair kediler british shorthair olacak kabul edilir.


Konu sahibi kedinizin scottish straight olma ihtimali var anne babasını görerek sahiplenmediyseniz, maalesef Türkiye de scottish straight lari british shorthair olarak verip insanları kandırıyorlar

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Birde british shorthair lerde kilo almaya meyilli olma sorunu oluyor, bu yüzden buna dikkat etmemizde fayda var. Bunun dışında genellikle çok sağlıklı dayanıklı bir ırk olduğu için pek dikkat etmeniz gereken şeyler yok diye biliyorum. Tüyü kadar ömrü olsun:)

KediliBaba
KediliBaba

14655

Ben british alıcak olsam scotısh kanı taşımadığından emin olmak isterin çünkü scotislerde genetik kemik hastalığı taşıyıcılığı söz konusu.hayırlı olsun.

Hilakyol
Hilakyol

7623

Teşekkürler 2nizede :)) evet kısaca farklı bir cins olduğu için artı bir şey yok galiba demek istemiştim. Umarım almak deyince gerçekten para vererek satın almayı kast etmemişsinizdir bu arada

tuzluk_arch
tuzluk_arch

270

Benim Şila'm da British Shorthair, babası Fold olduğu için kalsiyum içerikli ek besinlerden-Gimcat'in- faydalanıyoruz ne olur ne olmaz diye. Onun dışında standart prosedürlerle devam ediyoruz:)

KediliBaba
KediliBaba

14655

Dollfacepersian British anne babadan doğduğunu varsayalım bir üst nesilde dede ve nenelerden birinin ebebeyninde scotish var ise bu durumda british sayılırmı yani illa şecere şartmı safkan british olması için? buda benim merakım konu dışı belki biraz ama.

privacy031
privacy031

974

benimde bs oğlum var.eğer küçükse değişik yemekler vermenizi tavsiye ederim.(alışması açısından) benimki şu an kuru mama dışında hiçbirşey yemiyor.. bozita yaş mamayı bile zoraki yiyiyor. çok evcil bir kedidir. işte olsanız bile uslu uslu akşama kadar bekler..evi dağıtıp eşya kırma huyları yoktur. bir de kuyruk gibi nereye gitseniz evin içinde sizi takip ederler.(tuvalette bile rahat bırakmazlar:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Kedilibaba


Kedinin %100 safkan british olması için tüm kuşak british olması gerekiyor diye biliyorum, birde her secereli kedi safkan olarak kabul edilmemeli dediğiniz gibi önceki atarından biri farklı bir ırktan olabilir. Bu yüzden kedi seçereli denilip veriliyorsa şecere belgesi istenip bu konuda eğitim almış kişilere baktırılmalı bence.


Sadece anne ve bana biliniyorsa yada hiçbiri bilinmiyor ise sadece anne babaya/kediye bakılarak ırkı hakkında bir şey söylemek uygun olur bence.Mesela ben oğlumun ne annesini gördüm ne babasını ama görünüş olarak tüm iran kedisi özelliklerine uyuyor, bu yüzden iran kedisi olarak tanımlıyorum. Bu tür annesi babası bilinmeyen kedilerde sadece kediye bakılarak şecere belgesi verilebiliyor diye biliyorum(Tüm soy şeceresi ve bu şecere farklı)

rahsann
rahsann

1233

@cik katiliyorum

Mavisa
Mavisa

106

İlgi ve temizlik isterler biraz hassaslar özenle bakılmalı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1304 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR