Kedim Heryere İşiyor Ve Kakasını Yapıyor

Eğitimim dolayısıyla 10aylık kedimi evde bıraktım arkadaşım iki günde bir yanına gidiyor ilgi gösterip yemegini kumunu tazeliyor fakat son iki haftadir kızgınlık döneminde ve inanamayacağınız kadar evin her yerine işemiş ve kakasını yapmış sorun ne anlayamıyorum acaba yalnızlık ve kızgınlık sonucunda mu böyledir yoksa bi rahatsızlıgı mı vardır, yardımcı olursanız sevinirim

4 CEVAP

kedici
kedici

1138

Kızgınlık döneminde kediler kendi kokusunu bırakmak amacıyla pisleyebilirler ancak evde sizden uzak olduğu için stress yapmış olabilir o nedenle de heryere yapmış olabilir çünkü genelde koku bırakırken dışkılamazlar :) Yani dışkılama sorunu büyük ihtimal yanlızlıktan kaynaklı strestir işemesi de koku bırakmak içindir diye düşünüyorum.

cik
cik

724

Kedinizin her yere kakasını yapmasının kedinizin size tepkisi olduğunu düşünüyorum. Sizin bir süre evde olmayışınıza ve yalnız kalıyor olmasına böyle bir karşılık verdiğini tahmin ediyorum. Daha önce benzer bir durum okumuştum ve kedi özellikle sahibinin yatağına kakasını yaparak tepki gösteriyormuş.

Bende öyle düşündüm tabi çok huzursuzum iki gün içinde geri döneceğim inşallah herşey düzelir teşekkürler ilginiz için

Muhtemelen o yuzden yapıyor teşekkür ederim ilginize

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 444 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR