Eve yeni kedi aldıktan 2 hafta sonra kedim 26-30 ocak arası Gençlik Hastalığı geçirdi iyileşti ve 1 hafta önce karma aşının ilk dozu yapıldı. Yeni kediyle bazen çok iyi anlaşıyorlar ama çoğu zaman hep yeni kedi kedimi ısırıyor kavga ediyorlar. Kedim durgunlaşıyor iştahı yerinde ama oyun oynamak istemiyor. Bağışıklığının tekrar düşmesinden ve başka hastalıklara davetiye çıkmasından çok korkuyorum. Tavuk alıyorum ama canı isterse yiyor onun dışında ne yapmam gerekiyor bağışıklığını hep iyi tutmak için?
Bağışıklık güçlendirici takviyeler var veterinerinize danışarak onlardan edinebilirsiniz. Probiyotik tüketimi faydalı olur ev yapımı yoğurt verebilirsiniz. Evde kendini kemik sulu ilikli balık yağlı güzel yaş mamalar yapabilirsiniz. Eve ayakkabıyla giriyorsanız bunu kesin ayakkabılar dışarıda çıkarılsın ve ayakkabıları kedinizin ulaşamayacağı yerlere kaldırın. Stresten uzak tutun.
Bi veterinere götürüp hemogram yaptırın bağışıklığı düşükse size bağışıklık güçlendirici önerir zaten gerekirse iğne tedavisi de başlatır. Benim 3.98 lerde wbc si olan kedim 30 günlük vetomune takviyesi sonrası 12 ye çıktı
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor