Kızgınlık Bu Mudur??

Darwincan
Darwincan

2570 Puan

Sevgili oğlumuz Darwin efendi 7. ayını bitirdi ve bu aralar garipleşti. Bi ısırmalar, yerlerde yuvarlanmalar, kapılara miyavlamalar, bi sırnaşıklıklar:)) En son bugün büyükçe peluş bi oyuncak güvercine ( pek seviyordu, pek sıkı fıkıydılar bu aralar zaten) dişi kedi muamelesi yaparken bastım bunları:)) Okuduklarımdan anladığım evet sanırım korktuğum o dönem geldi çattı. Koku ve idrar püskürtme yok henüz. Merak ettiğim bu koku ve idrar işi zorunlu mudur? Bu kadarla kurtarır mıyız? Bir de en önemlisi peluş güvercin kızımızı elinden almalı mıyım yoksa bırakayım aşklarını yaşasınlar mı?:)))

16 CEVAP

Uranus1
Uranus1

719

Etrafı işaretlemek amacıyla yapıyorlar yapacaktır da geçmiş olsun :)

Gul36
Gul36

113368

Ben erken kısırlaştırmanın evdekilerin rahatı için değil, kedilerin rahatı için olduğunu düşünenlerdenim. Çiftleştirilmeyecekse neden o stresi yaşasın ki?


Benim okuduğum yerlerde de, kedileri ve köpekleri kısırlaştırmanın sanılanın aksine büyümeyi/gelişmeyi etkilemediği söyleniyordu. Hatta Amerika'da üç seçenek bulunuyormuş. Bunların hiçbiri de bir yaşını doldurması gerektiğini söylemiyor (tabii yaşına kadar kızgınlık yaşamadıysa o başka). Bu seçeneklerden biri 6-8 hafta arasındaki erken kısırlaştırma, biri 5-6 aylıkken yapılan ve standart olan kısırlaştırma, biri de ilk kızgınlığın ardından 8-12 aylık döneminde gerçekleştirilen kısırlaştırma. Bir de şu bilgi var, erkek kedilerin erken kısırlaştırılmasının en önemli sebebi kızgınlık dönemindeki davranışların kalıcı olabilmesi riskiymiş.


Tabii ki bunları sizi etkilemek için söylemiyorum. En doğrusu, kedinizin durumuna göre veterinerinizle birlikte vereceğiniz karar olacaktır. :)

Tikih
Tikih

15400

Evet bizde kısırlaştıracağız çünkü kollarımıza bir kaç kere yapti ve yaparken bağırıyor

Gul36
Gul36

113368

@Darwincan , 1 yaşını doldurmasını beklemenizin sebebi nedir? Özel bir durumu mu var?

Darwincan
Darwincan

2570

Beni de evdekilerin konforu için düşüncesine iten de tam bu oldu zaten. Davranışlarının kalıcı olması ihtimalinin kısırlaştırılma sebebi olarak ifade edilmesi. Dediğim gibi şu an hala araştırma sürecindeyim. Ama dediğim gibi anestezi alacağı ve anestezik ilaçların böbrek ve karaciğeri etkileyeceğini düşündüğümde yetişkin olmasını beklemek fikri daha ağır basıyor gibi. Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Darwincan
Darwincan

2570

Sağolun.İhtiyacımız olacak gibi duruyor iyi dileklere... İlk tecrübe ne yaparsınız:)))

Uranus1
Uranus1

719

Bence kısırlaştırın ilerde prostat kanseri gibi riskleri ortadan kaldırmış olursunuz bizimkisi dişi kızgınlık zamanı aslan kesiliyordu kısırlaştırılınca pamuk gibi oldu

Tikih
Tikih

15400

Benim kedimde 5 , 5 aylık kedi şeklindr bir peluşum var. Özellikle bu aralar koluma bile çıkıp o hareketi yapıyor. Kızgınlığı yaklaştı

Darwincan
Darwincan

2570

1 yaşını doldurur doldurmaz ilk planımız kısırlaştırmak olacak

Heiter
Heiter

115202

Bizim oğlanda bir iki sefer koku bırakma durumu oldu ama telkinle hallettik çok şükür. Öyle sağa sola püskürtme şeklinde değildi gerçi bizimki. Mesela masanın üzerine baş parmağın izi kadar idrar bıraktı. Sonra (köpek eğitiminden bildiğimiz kadarıyla) oğlanı o idrarını yanına görüp "Naptın oğlum sen? Bir daha yapma" mukabilinden laflar ettik ve yanağını o idrara sürdük. İlkin gözüme kötü gibi görünmüştü fakat ikinci veya üçüncüden sonra kesildi o işaretleme işi. Belirtilerden en bariz olanı, gırtlaktan bir ses çıkararak sağa sola koşması ve hatta düz duvara tırmanmasıydı. Gerçi şimdi de ara ara yapıyor ama o dönem coşmuştu resmen. Bu belirtiler bizi rahatsız etmese de, dişi kedimizin iyiliği için bir yaşına gelince oğlanı kısırlaştırdık. Velhasıl, ille de işaretleyecek veya kızgınlık katlanılmaz olacak diye bir kaide yok.

Darwincan
Darwincan

2570

Gul36 erkek kediler için 1 yaş öncesi kısırlaştırma operasyonlarından sonra sağlık sorunları olduğunu okudum çok yerde. Veterinerimizde 1 yaş uygun diyor. Gerçi farklı görüşler de okudum ama sağlık açısından tam yetişkinliğe ulaştıktan sonra opere olması mantıklı geldi. Çünkü erken kısırlaştırma sebepleri daha çok evdekilerin konforu için sanki. Aslında kafam bu konuda karışık sayılır.

Heiter
Heiter

115202

Biz 1 yaşını özellikle beklemedik. Dişimiz doğum yaptıktan sonra tekrar gebe kalmasını istemedik ve tam 1 yaşını doldurmasına denk geldi kısırlaştırma operasyonu. Uzmanı olmadığım için kesin bilgi vermem mümkün değil ama ben kendi kedim için anesteziyi ve o stresi kaldırabilmesini ölçüt olarak kabul ederdim. @Darwincan kedinizi ve ortamını en iyi bilen kişi olarak en doğru kararı yine siz vereceksiniz tabi. Dediğim gibi idrar meselesi sıkıntı olmayabiliyor. Not: Yazım hataları konusundaki hassasiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim :)

Ada-poncik
Ada-poncik

687

Evet benim kedim de öyle oldu 1 yaşına geldiğinde kısırlaştır istersen

Darwincan
Darwincan

2570

Halter idrar püskürtme dışında tarif ettiğinizi birebir yaşıyoruz. Coşkun seller gibi oradan oraya akıyor frene basamıyor, kayıyor, düşüyor, oraya buraya çarpıyor garibim. Ne hormonmuş arkadaş:)))

Darwincan
Darwincan

2570

Halter değil tabi, Heiter olacaktı. Klavyenin ukalalığı:)) Afedersiniz..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1165 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR