Furminator Kedi Tarağı Faciası

Tanterosa
Tanterosa

259 Puan

Merhabalar;
9 aylık scottish fold cinsi kızım var. Orta seviyede tüy döken bir kediydi ve ben 2 hafta önce kedimin tüylerine uygun modelde, orijinal bir furminator kedi tarağı sipariş ettim. Taradıkça öbek öbek tüy çıktı, sonu gelmedi ve biz daha fazla hırpalamamak için yarıda kesmek zorunda kaldık. Bu işlemden sonra kedime ne zaman dokunsam ellerim bir pişmaniye kutusuna daldırmış gibi oluyor. Evde öbek öbek tüyler görmeye başladım. Eskisinden çok çok fazla tüy dökmeye başladı ve bu ürünün vaadi tüy dökülmelerini %90 azaltmaktı. Ne yapmalıyım? Düzenli taramada düzelir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

7 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Tüy çıktıkça tarayayım, daha da tarayayım mantığıyla tararsanız işin sonu gelmez çünkü ne kadar tararsanız o kadar tüy çıkacaktır. En fazla 20 dakika taramanız yeterli olur.


Bunun dışında, kedinize dokunduğunuzda öyle elinizde tüy kalmasının sebebi büyük ihtimalle mevsimsel. Bizde de aynı durum var, kucağıma aldığımda etrafta onlarca tüy ucuşmaya başlıyor. Kışın ve baharda böyle değildi ve o zaman da Furminator kullanıyorduk. (Ayrıca tüy dökümüne mama da sebep olabilir.)

pasaemine
pasaemine

690

Ay bende almak istiyodum ondan ya üzüldüm şimdi bilmiyorum hiç kullanmadım ama bi araştır forumlardan yada youtube dan birde şey dicem furminator orijinal eminsiniz değil mi umarım düzelir ya tüy çok kötü bir sorun şimdilik bence yoksa bir tüy toplayıcı al üzerine sür en azından üstündekileri toplarsın

ygmrsna
ygmrsna

235

bence kullanmayı bırakmalısın. aynı sorun başıma geldi. sanki tararken tüyleri jilet gibi kesip atıyor. kedim rahatsız oldu stres yapıp daha çok tüy dökmeye başladı. üstünden 2-3 ay geçmiştir. yeni toparladı kendini şimdi eskisi kadar dökmüyor tüy.

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Biz de furminator kullaniyoruz. Ben genellikle çok bastirmadan tarıyorum onunla. Ama daha önce hiç böyle bir şeyle karşılasmadim..Ama bir sorunu var o da tüyleri kesmek ayni jilet gibi.. Ama onun disinda harika bir ürün siz de neden olmuş anlayamadim . Bu arada furminator ile haftada 1 kere taranma oneriliyor

KediliBaba
KediliBaba

14655

Furminatörü nadir kullanın tüy yolar.

Breda
Breda

3721

kediden kediye değişiyor bence.. tek kedim varken almıştım tarasam da tüy çıkmıyordu.. sonra eve bir misafir kedi geldi baya baya bi tüy çıktı 2 dk içinde.. şimdi de evde iki kedi var.. birinden gene ne kadar tarasan da çıkmıyor diğerinden ne zaman tarasan çıkıyor.. ama taragın tüy dökümünü artıracağını sanmıyorum..

Tanterosa
Tanterosa

259

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Mevsimsel olmasının da etkisi olabilir fakat taramaya başlamadan önce elime hiç tüy gelmiyordu. Haftada 1 kez, toplamda 2 kez kullandık. Kullananlar çok memnun bizde neden böyle bir sorun oldu hiç anlamadım :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2634 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR