Tomi Marka Yaş Mama Nasıldır?

Anket

Evet iyi
(8 oy)
Hayır kötü
(2 oy)
Çok iyi değil ama versen bi zararı olmaz
(17 oy)
Kesinlikle verme!
(5 oy)
Toplam (32 oy)

Yaş mamayı veterinerden aldık orda Tomi marka satılıyor iyi bir marka mı diye merak ettim

6 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

iyi bi mama değil gdo ve şeker içermemesi iyi ama içeriği yetersiz iyi bi yaş mamanın et oranı en az yüzde 50lerde olmalı mümkünse tahıl olmamalı. ha almışsınız verin neticede zararlı bi içerik görünmüyor ama daha sonrasında daha iyi mamalar alsanız beslenmesi açısından daha iyi olur. gimcat, schesir, naturea, nutri feline, sapphere gibi markalar..

BeSoldier
BeSoldier

168

Kedime bir süredir yaş mama da Tomi veriyorum. Çok severek tüketiyor. Hiç bir sorun yaşamadım. Piyasadaki tüm yaş mamalar ile kıyaslandığında protein oranı en yüksek olan Tomi (%60). Gayet iyi bence.

Bu arada içeriği şöyle GDO içermeyen kediler için tam ve dengeli bir konserve mamadır. İçeriğinde renklendirici ve katkı maddesi yoktur. oda sıcaklığında servis edilir.


İçindekiler: Et ve hayvansal ürünler, tahıllar ve mineraller.(Somon min %5- Alabalık Min %5 )


Analiz değerleri: Protein %7- yağ %4,5- Nem%81- Kül %2,5

Birde kısırlaştırılmış dişi kedime vermem uygun mu

KediliBaba
KediliBaba

14655

tamamda yaş mamaların %70-80 i zaten su nasıl yüzde 50 si et olucak .
Ben kullandım juniar olanını severek yediler asıl maksat su kaybı için iyi yaş mamalar isterseniz içine herhengi bir et de akleyip karıştırabilir et oranıunı arttırabilirsiniz ayrıca su ekleyiy faydasınıda arttırabilirsiniz


bknz kedilerde su tüketimi

Succubus
Succubus

10369

İçerik bilgisini kendi sitelerinde yayınlamalarının dışında, içler acısı bir müşteri hizmetleri var. Gerçekten muhatap olduğuma pişmanım. Şöyle ki yılın başında oldukça kilolu olan kedimi çok erken yaşta bu sebeple kaybettim. Bu yüzden geçen ay sahiplendiğim yavrunun başta beslenmesi için ekstra mesai harcıyorum. Hem ankaradaki hem buradaki veterinerimle konuşup, bir taraftan da makaleler okuyup piyasadaki yaş ve kuru mamaların içeriklerine bakıp vermeye içimin sindiği mamaların ayrıntılı listesini çıkardım. Buzdolabı kapağımın şu an 2 rafı kedi konservesi efenim. Ve bunların hepsi ya veteriner tavsiyesi ya da tominin övündüğü "supermpremium" mantığında mamalar. Hepsini paramla aldım çünkü hepsinin içeriğine kendi sitelerinde ulaşılabiliyordu.
Islak mamaya çok alışmasın diye haftada 2 porsiyon gibi bir miktar veriyorum ve damak tadını da öğrenmek adına tek tek içime sinen her serinin her aromasına tepkisini de not ediyorum.
Bu arada tüm bu can sıkıntısı hala evden çalışmaktan kaynaklıdır ve bu süre içerisinde market alışverişi de dahil olmak üzere hemen hemen hiçbir bahaneyle evden çıkmamış bir bünyede bahsediyoruz. Neyse ve tomi hakkında bu kadar bilgi bulamamak sinirimi bozdu. Mail attım adamlara, dedim ki ya benle adam gibi bir içerik listesi paylaşın içeriği ve besin değerlerini ya da ufak bir deneme kutusu gönderin. Müthiş hızlı bir mail geldi bana ve telefon numaramı istediler.
Bütün fiyaskonun başladığı yere geliyoruz. 4 gün sonra telefonum çaldı, tomiden aradığını söyleyen bir kadın siz ne istemiştiniz ki zaten dedi. Dedim ya içerik verin ya da denemem için bir şeyler gönderin siteniz yetersiz. O noktadan sonra cahil beleşçi birini azarlamaya başladı müşteri hizmetleri sağolsun. Hangi ürün grubuyla ilgileniyorsunuz dedi. İçerik takıntımın nedenini anlattım, içerikleri bilmeden ürün gruplarının farkını bilemem dedim. Direk tahılsız 80 gr super premium var dedi. Hah dedim tahıl vermemeye çalışıyorum ben de kedime, olabildiğince hayvansal beslenmesini istiyorum. Ama dedim et dışında da bir şeyler konuyor mamalara, et oranı nedir ve işlenmiş hayvansal kısım da oluyor onlardan var mı dedim. Bu sefer bakın dedi bunlar alman üretimi, burada biz hayvanın her yerini yiyoruz gagası falan kalıyor hayvanın orada öyle bir şey yok etini yiyip kalanını bırakıyorlar, onlar mama yapılıyor işte dedi. Biraz azarladı. Üstün alman standartları ile benim bunu yakıştırmama alındı herhalde ki baya tepeden bakmaya başladı bana. Kavga da etmek istemedim.
İşin en komik kısmı ben onaylı bir link göndereyim size oradan satın alabilirsiniz dedi, googlea tomi super premium yazıp çıkan ilk linki de bana attı.
Onca azardan sonra diğer ürün gruplarını soramadım kusura bakmayın ama bu ulvi super premium içeriğinde bolca et ve bizim burada zaten kendimizin yediği sakatat varmış. (hatta biz gözünü bile yiyoruz onlar hiç öyle şeyler koyar mı mamaya cıkcıkcık) Üstün almanların fabrikalarında onların standartlarıyla yapıldığı için zaten güvenmemem ayıpmış.
İşin ilginç tarafı kendi sitelerinde yazmak gibi bir dertleri de yok. Şahsen benim kızım yemese de olur tomiyi bu saatten sonra

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5635 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR