Orijen Tundra Vs Orijen Regional Red ( Kalsiyom Protein Yağ)

onurtemiz
onurtemiz

116286 Puan

Merhaba 10 aylık kedime Orijen in ya Tundra ya da Regional Red çeşidinden birini alacağım ama kararsız kaldım. Red olan da kalsiyum %10 demiş ama Tundra da %1.9 demiş. Acaba %19 mu demek bu? Yoksa protein çok düşük olmuyor mu? Ben kedim daha kalıplı olsun daha büyüsün diye Red düşünüyorum için de kırmızı et var ama bilemiyorum size sormak istedim. Soru benim için önemli yanıtlarsanız sevinirim.

6 CEVAP

serot10in
serot10in

912

Merhaba uzun süredir Orijen kullanan biri olarak sorunuza cevap vereyim. Öncelikle @v4pati arkadaşımın dediği gibi orijen’in kötü bir ürünü yok diyebilirim. Kediniz henüz 10 aylık bu yüzden 2 ay daha Cat&kitten kullanmanızı öneririm eğer stokta bulabilirseniz çünkü uzun süredir stoklarda yok. Bahsettiğiniz kalsiyum ile protein farklı bileşenlerdir. Kalsiyum ortalama % 1,5-2 arasında değişir ve bu yeterli bir orandır. Protein oranına gelince Orijenin tüm mamalarında %40 civarındadır. Kediniz kalıplı olsun istiyorsanız Orijen sizin için doğru mama değildir, çünkü içeriğindeki tamamen etten gelen yüksek protein oranı, kediniz diğer mamalardan atıyorum 50 gr yiyorsa Orijenden 20 gr yediğinde doyacaktır bu yüzden fazla yemeyecektir ve çok fazla kilo artışı olmayacaktır çünkü kedilerde kiloya sebep olan karbonhidratlardır ve bu oran orijende çok düşüktür. Zaten bir kedinin kilolu olması olmasıda iyi bir şey değildir. Erkek Van kedim kısırlaştırmış olmama rağmen Orijen ile kilosunda hiçbir değişim olmadan yaşamaya devam ediyor. Fakat gelişim olarak değerlendirirsek eğer benim kedilerim diğer kedilerden ortalama 10-15 cm daha uzun görenler panter melezimi bunlar diye soruyor:) çünkü orijen gelişimlerini gerçekten olumlu yönde etkiliyor.Yeni başlayacaksanız ve cat&kitten bulamazsanız Orijen Six Fish ile başlamanızı öneririm Six Fish içerdiği balık proteinleri Omega yağları sebebiyle daha iyi bir gelişim sağlamaktadır, tüylerin daha ipeksi ve parlak olmasına yardımcı olmaktadır. ve son olarak Orijene geçiş yaparken mutlaka kademeli bir şekilde mama değişimi yapın yoksa kediniz bağırsak sorunları yaşayabilir. Farklı bir sorunuz olursa yine cevaplarım iyi günler..

ursaminor
ursaminor

116511

Ben kedilere büyükbaş kırmızı eti verilmesinin çok taraftarı değilim açıkçası. Tundra da bizim kıza çok ağır gelip alerji yapmıştı. Aşırı hareketli, mutsuz ve sinirli bir kedi olmuştu aşırı protein yüzünden. Yani havlayarak (evet kedi ama havlayarak) duvara tırmanmaya çalıştığı bir videosu var mesela hatta buradan birkaç arkadaş izlemişti o videoyu inanamamışlardı. Vet ise bunun nedenini mamaya bağlamıştı. Mama değişince sorunlar geçmişti. O yüzden tavsiye etmiyorum. Ama elbette kendi seçiminiz.


Kemik gelişimi için dışarıdan destek vermek önemli. Hiçbir şey yapılmıyorsa bile kalsiyum yönünden zengin olan gimcat baby paste verilebilir. O gerçekten çok işe yarıyor kemik gelişiminde.


Acana pasifica benim de tek önerim olur böyle bir durumda ayrıca.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Orijenin kötüsü olmaz :)

septikbaykus
septikbaykus

17255

İlla orijende şart değil. Acana pasifica alır geçerdim ben olsam. fiyat çok pahalı benim dana günde 60-70 gram mama yiyor 2 aydan fazla gitmez bana mama aylık 120 küsür tl mama parası veremem doğal olarak
:(

onurtemiz
onurtemiz

116286

Öncelikle bu 3 arkadaşıma (yukarıdaki) çok teşekkür ederim. Özellikle ve özellikle 2. Yorum çok iyi açıkladınız sağ olun.
Şimdi şöyle, kedim kalıplı olsun istiyorum ama sağlıksız olmasın elbet ki. Ben tombul ve kalıplı kedileri daha çok seviyorum 6 yaşında çocuk gibi tosuncuk gibi :-) eğer sağlığı bozulup kendisine zararlı olacaksa varsın minyon olsun. Bu yüzden kalteli mamalarla kedime normal olarak kilo aldırmaya güçlendirmeye kalıp olması taraftarım. Hafta da 2 kez yaş mama veriyorum. Norveç ten gelen hayvanlar için balık yağı var (gıda takviyesi) onu kullanıyoruz günde 1 şırınga veriyorum (2,5 cl) . Ve Gimcat vitamin macunu bir gün veriyorum bir gün vermiyorum.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Bu arada Orijen Kitten olanın diğer çeşitlerine göre karbonhidratı daha mı yüksek kullanan var mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 960 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR