2.Kediyi Aldık Ama Beslemenlerini Kontrol Edemiyorum -_- Birbirlerinin Mamalarını Yiyorlar..

kedisever-34
kedisever-34

6726 Puan

Selam, 2. kediyi sahiplendim(bilbo) ^^ Nd yavru kedi maması veriyorum. Diğer kedime(obiwan) ise kısır 2,5 yaşında ND tavuklu narlı kısır kedi maması veriyorum. Obiwan yavru kedi mamasına gidiyor Bilbo'da diğerinin mamasına -_- Başlarında beklediğimde ve azarladığımda ancak öyle kendi mamalarını yiyorlar. İşe gidip gelen birisiyim sabah biraz yiyorlar sonra bi de akşam veriyorum onda da az yiyorlar. Obiwan ın yeme alışkanlığı bozuldu nasıl bir yol ilerlemeliyim sizler neler yaptınız, şimdiden teşekkürler :)

11 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bizde de durum aynıydı ve maalesef kısır oğlum küçük kızımın mamasını yediği için kanlı ishal oldu,dışkı testi yapıldı. Sorun %100 yavru kedi mamasının ağır gelmesinde kaynaklı olmuş. Mama Pro Choice kitten di, bu mama daha önce de başka kedilerde kanlı ishale sebebiyet vermiş bu yüzden kızıma şuan Matisse veriyorum.


Sizde lütfen dikkat edin kısır kediniz yavru kedinizin mamasını yemesin, biz farklı mama da olsa ayırıyoruz sürekli nolur ne olmaz diye. Bence ikisinin de yiyebileceği bir mamaya geçmek en iyisi bu durumda, ben ikisine de Now Fresh Adult vermeyi düşünüyorum.Mamayı inceledim bence hem kısır hem yavru kedilere uygun. Size de kısır kediniz kilo almaya meyilli değil ise tavsiye ederim:)

Heiter
Heiter

115202

Acaba kuru mama olarak her ikisine de kısırlaştırılmış kedi maması verseniz ve yavrunun ihtiyacı olan besinleri/vitaminleri de yaş mama ve ödül maması gibi mamalarla mı telafi etseniz? Aslında yavrunun, yavrular için olan mamadan yemesi lazım ama sizin durumunuzu düşününce zor hakikaten. Aklıma gelen son çare de, mama saatleri belirleyip ayrı odalarda/noktalarda beslemek. O zaman birbirlerinin mamalarına sulanmalarına fırsat kalmaz. Eğer rutininiz varsa bu daha kolay olacaktır. İkinci yöntemin dezavantajı, rutininize ek bir işin dahil olması ve kedilerinizin mamalarını yemesini bitirmelerini beklemek zorunda kalmak. Gerçi bu ikincisini uyguluyor ve verim alamıyordunuz değil mi? :/

kedisever-34
kedisever-34

6726

İkisine aynı mamayı veremem ki birisi kısır diğeri daha 3 aylık :) Kapaklı saklama kaplarına verip başlarında bekliyorum biraz aç kalıyorlar ama 3 aylık 6 aylık olana ve kısırlaşana kadar mecbur takılacaklar böyle...Obi çok fena gideyimde küçüğün mamasına sulanayım diye bekliyor

kedisever-34
kedisever-34

6726

Obi ara ara yemeğe alışmış bir kedi bi anda önüne koyup yemesini beklediğimde hızlıca yiyip sonra kusuyor

İkisine de yavru kedi maması veya kısırlaştırılmış kedi maması verebilirsiniz

KediliBaba
KediliBaba

14655

İkisininde yiyebileceği bir mama seçeceksiniz kısırlaştırılmış kedi mamasının farkı ne bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim tahılı az ise zaten tahıl kedilere uygun değil protein değeri az ise yavru siz yok iken yese sorun olmaz siz olduğunuzda kendi mamasını verirsiniz.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Fosfor kalsiyum değerleri az ise oda sorun değil.Sonuçta sizin kediniz 3 aylık olduktan sonra yetişkin mamasınıda rahatlıkla yiyebilir kaliteli bir mama kullanırsanız sorun olmaz.

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

benim en küçük kedim köpeğimin mamasına köpegimde kedilerin mamasına saldırıyor .bilirim zor nbir durum .ben odalarını ayrı tutuyorum.

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

işe giderken odalarını ayırın .eve gelince mamaları kaldırıp bi araya getirin bir süre idare edin sonra aynı mamayı kullanırlar zaten.

dilaykablan
dilaykablan

15922

Aynı problem bizim evde de var, 1 yaşındaki kızımız Misa 4 aylık olan oğlumuzun Ares'in mamasını yiyor ve tabi ki Ares de Misanınkini. Gün içerisinde işte olduğumuz için bunun önüne geçemedim. Kısır olan dişi olduğu için ve kilo aldığını da gözlemlemediğim için ben serbest bıraktım. Bizim evdeki bu durum 2.5 aydır devam ediyor henüz bir problem yaşamadık. Ancak Obiwan erkek ise idrar yollarında problem olabilir o nedenle aç kalsalar da ayrı ayrı başlarında bekleyerek vermenizde fayda var.

kedisever-34
kedisever-34

6726

@dilaykablan Ancak Obiwan erkek ise idrar yollarında problem olabilir o nedenle aç kalsalar da ayrı ayrı başlarında bekleyerek vermenizde fayda var.


Aynen obiwan erkek kısır - vet ile konuştum dün bigün kitten bigün kısır maması verebilirsiniz sorun olmaz bi kaç ay dedi ama ben güvenmiyorum ya obi zaten küçük mamasını yesinde ben kalanları yiyeyim diye bekliyor ... koca kafa çok sinirlendiriyor beni. ben bi yol düşüneceğim bakalım bıktım başlarında beklemekten :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 779 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR