Kısırlaştırma Haricinde Kızgınlığı Atlatacak Başka Bir İşlem Var Mı?

Kediyi kısırlaştırma hariç başka nasıl kızgınlığını erteleriz?

10 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Kızgınlığını ertelemeyi neden istiyorsunuz acaba? Çifleştirmezseniz ve sürekli kızgınlık yaşarsa her kızgınlık, hastalık riskini artıracaktır.

Zafer52
Zafer52

705

Bişey sorcam yalnis anlamazsaniz neden kisirlastirma işlemini herkes bu kadar onemsiyor benimde disi bir kedim suan henüz yavru daha ilerde ne gibi sorun olabilir mesela.

aleyn
aleyn

113859

kediniz kızgınlık dönemine girdiğinde çiftleşmek ister yeri görü inletir miyavlar ağlar, koku bırakır, çünkü tüm biyolojisi o dönem çiftleşmeye odaklanır ve siz evde tutarak onu engellemiş olursunuz ha acı çekmez belki bunun için ama çok yıpratıcı bi dönem geçirir. bu dönem birkaç gunden bi-iki haftaya kadar sürebilir sonra geçer sonra tekrarlar. dişilerde kedinin çiftleşmediği her dönemden sonraki kızgınlık daha ağır geçer çünkü hormon birikmesi oluyor ve vücutta biriken bu sıvılar kistlere yol açabilir. bu kistler hem ağrı yapar hem de dediğim gibi kızgınlıgın daha ağır geçmesine sebep olur her defasında. bu yüzdn çiftleştirmeyecekseniz kısırlaştırmak gerekir kediyi.

Zafer52
Zafer52

705

Şahsi fikrim kısırlastirmak istemiyorum sonuçta oda bi can Allah in yarattığı bir varlık annelik duygusunu yaşamasını istiyorum çünkü onun fitratinda nasıl kizismasi varsa annelik duygusunu da yaşaması var 3.5 aylık henüz kedim

Gul36
Gul36

113362

@Zafer52 , Herkesin şahsi fikri var tabii ki ancak kedilerimizin sağlığını da düşünmeliyiz. Torun sahibi olmak ya da kedinizin annelik duygusunu yaşamasını isterseniz kızgınlık dönemi geldiğinde, yaşı da uygunsa çiftleştirirsiniz. O zaman bir sorun olmaz.


Ancak bu kızgınlık dönemlerinin ne sıklıkla geleceğinden, ne kadar uzun süreceğinden asla emin olamayız. Ve her kızgınlık dönemi, eğer hayvan çifleşmezse aleyn'in dediği gibi hormonları belirli bir yerde birikir ve bu birikintiler zamanla tümöre dönüşür. Kısırlaştırılmamış, çiftleşmeyen kedilerin meme kanserine yakalanma riski büyüktür.


Bunları millette karamsarlık oluşturmak için söylemiyoruz tabii ki, kendi kedilerimizin olduğu kadar diğer kedilerin de sağlığını düşünüyoruz sadece. Onlar da Allah'ın yarattığı varlıklar evet, ama Allah bize onları hastalandıralım diye emanet etmiyor. Bize emanet edilmiş bu canlara en iyi şekilde bakmamız gerekir. Araştırmalar diyor ki, hiç kızgınlık yaşamadan ya da ilk kızgınlıktan sonra kısırlaştırlan kedilerin meme kanserine yakalanma riski %0-0.8 arasındayken, kızgınlık sayısı dördü geçen kedilerin hastalık riski %50. Tabii ki sağlıklı kalma ihtimali de var ama bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler varken ben kısırlaştırmayacağım diye direterek riske girmek hiç akıl kârı değil. İnsanlarda bile bazı sorunlar çıktığında kısırlaştırma işleminin yapılmasına dinen izin varken hayvanları neden hastalık riskine maruz bırakalım? O zaman canilik etmiş olmaz mıyız?


Fikrinize saygım sonsuz. Ancak annelik duygusunu tatmasını istiyorsanız çiftleştirdikten sonra çok fazla kızgınlık yaşamadan kısırlaştırmayı düşünün derim.

Nazlisss
Nazlisss

907

Kısırlaştırma haricinde aşıları var ama aşıyı çok önermiyorlar hayvanın hormonlarını bozuyomuş ileride kanser riskleri de olabilir kısırlaştırma kedimiz için de iyi olacaktır neden istemiyorsunuz

erkek kedilerde oluyor mu bilmeme ama 6 aydan 6 aya yapılan kısırlık aşıları var onu bir veterinerinize sorun

Fsena
Fsena

5379

Evet ben dişi kedime bunun için 1 defa aşı yaptırdım
Fakat veteriner bunu bir defalık olduğunu
Eğer ikinci kez yaptırırsak kansere yakalanacağını söyledi.ve ileride birçok hastalığının olacağını söyledi
O yüzden en kısa zamanda kısırlaştırıcam

Lint
Lint

4

Aşıyı lütfen bir seçenek olarak görmeyin. Zamanında veterinerin zarar vermeyeceğini iddia etmesi üzerine dört kez aşı olan 10 yaşındaki kedim 5 aydır kanser hastası.

Zafer52
Zafer52

705

Gul 36 hanim herkesin fikrine saygimiz sonsuz buna kimsenin diyecek bir sözü yok ben sadece kendi fikrimi söyledim daha evvel farklı hayvan baktım ilk defa kedi bakıyorum evet annelik duygusunu yaşamasını istiyorum oda istiyor dur illaki dediginiz gibi bi kere annelik duygusunu bir yaşasin sonra duruma göre hareket ederiz zaten kızgınlık döneminede çok var bebek çünkü kendileri

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 587 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR