Kedilerden iki tanesi, önce konodinin üzerine çıkıyor, oradan da orayı naısl keşfettiler hiç bilmiyorum, dolabın küçücük ayak basıcak noktasına atlamaya çalışıyorlar. Bazen başarılı oluyorlar ama bazen de oraya denk getiremeyip, patinaj çekerek çok ters bir şekilde yüksekten yere düşüyorlar. Bir yerlerini kıracaklar diye ödüm kopuyor. Düşseler de bundan asla vazgeçmediler günde 2-3 kere yüreğimiz hopluyor.
Bu davranıştan nasış vazgeçirebilirim? Bir yerde okumuştum, mutfak tezgahına çık a davranışından vazgeçirmek için, tezgahın üzerine aliminyum folyo serilmesi işe yarıyormuş. Kedi folyodan hoşlanmadığı için birkaç denemeden sonra tezgaha çıkmaktan vazgeçiyormuş. Aynı şeyi komodine yapsam işe yarar mı?
Oraya bir şeye narenciye yağı döküp koyun derim, sonra kediyi tutup oraya uzatıp koklatın. Bir süre düzenli olarak koku eklemeye devam edin. Büyük ölçüde oradan nefret edebilir. Sertçe hayır demekten de vazgeçmeyin oraya göz diktilerinde. Bizimkiler folyoyu yatak olarak kullanır yine çekinmezler. Düşecekleri yere de bir minder koysanız iyi olur.
Bir pet siseye sirke koy kapagina delik ac siseyi de bi sekilde oraya bant falan sabitle kokusuna belki kacar bilmiyorum suan anlik dusundum
45 derece dışa eğimli bir parça takabilirsiniz dolabın kenarına. kediler kendi üzerine doğru gelen şeye atlamazlar
kediler, gerçekten inatçı varlıklar. eğer kedileriniz oraya taktıysa, geri döndürmek çok zor. ben de zamanında kedimin taktığı şeyler için çeşitli şeyler denemiştim, alüminyum folyo gibi-ki kendisi onu oyuncak yaptı- bu yüzden yapacağınız ve odaklanacağınız şey kedilerinizin oraya ulaşmasını engellemek veyahut komodinin üstüne bir şey koyup çıkmalarını engellemek.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor