Aşı Sonrası Ceviz Büyüklğünde Şişlik

KediliBaba
KediliBaba

14655 Puan

Sorudan anlaşıldığı üzere corona ve bronsine aşıları yapılan köpeğimin aşı yerinde şişlik oluştu ilk günler ağrılı idi şuan ağrısı yok aşının üzerinden bir hafta geçti;veteriner bu durumun geçici olduğunu söyledi ama benim içimde malesef bir şüphe kaldı acaba yanlış bir şeymi yaptı aşımı bozuktu yada yanlış bir yeremi yaptı diye düşünmeye başladım tabi hiç bir vet benim yanlış uygulamamdan kaynaklı demicektir...
Başına benzer bir durum gelen köpek sahipleri varmı gerçöekten zamanla geçiyormu?

6 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Kuduz așısı sonrası küçük kedimde nohut kadar hareketli bir yumru olmuștu. Büyük kedimde bu durumla hiç karșılașmadık fakat olabileceğine dair bir șeyler okumuștum, bünyeye göre değișiyor sanırım. Yumru olușan kedim ilk karma așısından sonra da çok ağır hastalanıp ölümden dönmüștü, hassas bir yavruydu. Eğer dokunulduğunda acısı yok, tepki vermiyorsa, ben o yumruyu gün içinde elim gittikçe parmaklarımın ucuyla hafif sıkıp ezdirerek, ovalayarak masaj yapıyordum, 1 haftaya kayboldu bizimki. Bunu daha önce burada sorulan benzer sorulara verilen cevaplar neticesinde öğrenip, tabii veterinerime danıșıp da uyguladım.

ursaminor
ursaminor

116511

Bazı agresif aşılar ne yazık ki böyle toplanıyor. Aslında bu soruna işaret ediyor. Yurt dışında bu tür agresif aşıları kalçadan yapıyorlar. Ki komplikasyon yaşanırsa bacak ampütasyonu yapılabilsin diye. Diğer türlü sırttan yapılan aşılarda çocuklar ne yazık ki hayatlarını kaybediyor. Ama olay zaten ilk 2 gecede kendini gösteriyor. Bazıları tolere edebiliyor, ağrılı da olsa. Sizinki neyse ki etmiş. Şükürler olsun diyelim. Her gün masajla yaymak gerekiyor toplanan kütleyi. Bizim kızın sırtındaki 2 ayda geçmişti. :(

TheDogImsi
TheDogImsi

256

Bu konuda pek bir bilgim yok ama benim şahsi düşüncem asıyı yanlış bir noktaya yapmış olma ihtimali

KediliBaba
KediliBaba

14655

ilk 3 gün çok ağrılı idi dokunamıyordum inliyordu bebekler gibi içten gelen bir ses tonuyla :(
Şuan ağrısı yok gibi ama resmen su kesesi gibi deri ile et arasında topak şeklinde ele geliyor köğeğim ufak ırk o yüzden bariz belli net gözüküyor bakan herkes görebilir korkuyorum sarkoma olur yada biltihap kapmıştır diye herne kadar vetimiz 3-4 haftaya geçer dese hiç rahat değilim.

yazgecesi86
yazgecesi86

580

benim minyatur köpeğimde de oldu, veteriner hekim buzdolabından çıkarır çıkarmaz yapmıştı aşıyı bir de bizim ki çok kıpırdadı o yüzden de olmuş olabilir. Ben de her gün toplamda yarım saat - 40 dk kadar ovdum o şiş kısımı. Şu an çok şükür çok küçüldü. Sizleri de bilgilendirmek istedim, geçene kadar ovmaya devam.

irots
irots

64

benim de yavru köpeğimin Corona aşısı sonrası sırtında ceviz büyüklüğünde ele gelen bir şişlik oluştu. çok şükür ağrısı yok masaj yaparak yedirmeye çalışıyorum. küçülür umarım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 20648 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR