7 aylık yavru kedim var, kendini belirli aralıklarla aşırıya kaçmayacak şekilde, olağan rutininde temizliyor.tüy yumağı sorunu ne zaman başlar ve kediler için tüy yumağı sorunu için olan ödül mamalarına ya da macunlara ne zaman başlamalıyım. Tüy yumağı sorunu başlamadan önce de başlasam sorun olur mu?
tabii sorun başlamadan başlamalısınız sonuçta kendilerini yalıyorlar ve tüyler birikiyor. bu tüyler kusma ya da sindirim yoluyla atılamayınca birikme yapıp telafisi zor sonuçlara götürebilir. malt macun vermeye başlayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim
Merhaba, 7 aylık kedinize bugüne kadar hiç malt macun yada kedi çimi vermemişseniz eğer böyle bir sorun yaşamaması gerçekten biraz şansınıza olmuş. Ben 1-2 hafta malt vermediğim zaman kusmaya başlıyorlar tüy yumaklarını atmak için. 2-3 günde bir 1 cm malt macun vermeniz yeterli.
Sadece gimcat’ın yavru kediler için olan kalsiyum vitamin macunundan veriyoruz onun dışında ekstra hiçbir şey vermedik şimdiye kadar. Belki de gimcat’ın macunundan dolayı böyle bi sorun yaşamadık.
Kalsiyum vitamin macunu ayrıdır, Anti hairball macun ayrıdır. Siz gimcat anti hairball malt macun alın kullanın ileride sıkıntı yaşamamak adına.
Malt tüy atımını kolaylaştırır fakar ben çok uzun süre hiç malt vermeden kedi besledim(20 sene kadar )kedim sorun yaşamadı çimde iş görüyor onu yer kusar tüyleri çıkarır yani paranız yoksa malt almazsanız dünyanın sonu gelmiyor.
mamaların içine de tüyü atmak için gerekli içerik bir miktar konuyor ama her kediye yeterli gelmiyor malesef o yuzden sorun yaşamamış olabilirsiniz. ama giderek büyüyor tüyleri de artıyor..
şu sıralar 1 gün dahi atlasam kedim kusuyor :( ve 4.5 aylık, çok şanslısınız
İlginç demek kusuyor ;tamamda zaten kediler doğada çim yer ve yaladığı tüyleri kusar çok normal bir durum.Zaten işin doğalı bu asıl konu kusmazsa içerde kalıp sorun oluşturması bu yüzden malt öneriliyor.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor