Kedilerde Diş Eti Hastalıkları

betulyasar
betulyasar

1017 Puan

Merhabalar bir konuda danışmak istiyorum. Kedim karamla bir kaç aydır yoğun bir süreç geçiriyoruz. Veterinere ve fakülteye gittik. Bir kaç veterineri daha aradım. Beslenmiyordu be dışkılama yapmıyordu ilk önce lavman yapıldı veterinerde kabızlık belirtisiyle. Sonrasında ağız çevresinin sarardığını gözlemledi veteriner karaciğer yağlanması olabilir diyip bir ilaç verdi. Herhangi bir test yapmadığı için güvenip almadım ilacı başka bir veterinere sordum o da bağışıklık sistemiyle alakalı gibi geldi bana dedi hillsin a d destekli püre mamasını zorla da olsa yedirmemi söyledi yaptım haftasonu boyunca pazartesi de fakülteye gittik kan testi yapıldı karaciğerde yanma olduğunu ama beslememiz sonucu yağlanma riski taşımadığını söyledir antibiyotik verdiler. Antibiyotik kullandık yeme ve içmesine gerçekten yarar sağladı. Şırıngayla beslerken arka dişlerinden birinde küçük bir siyahlık ve aynı dişin diş eti kısmındada kırmızılık farkettim. Acaba diş eti sorunuyla yemeden kesilmiş olabilir mi diye düşündüm araştırdım biraz olabileceği yazıyor fakat tedaviyle ya da süreciyle ilgili bir şey bulamadım. Diş sorunları yaşayan patili dostlar var mı aramızda ya da bilen bu süreci. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

3 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

Vetler sizi kullanır açık ifadeyle birazda evhamlıysanız tam aradaıkları insansınız demektir test sonuç görmeden bir şey almayın.Kedilerde gingivit yazıp görsellere bakın.Neden iştahı kesildi bilmek zor enfeksiyıon tespit ettilerse kan testiyle mümkün bu antibiyotik fayda verir fazla antibiyotikte böbrekleri bitirir böbrek kendini yenilemeyen organlardandır mide mukozasına zarar verir probiyotik kullanabilirsiniz şırıngayla sulandırıp verin nbl goldu tavsiye ederim en geniş probiyotik lerdendir.

betulyasar
betulyasar

1017

Güncel

betulyasar
betulyasar

1017

Kedilibaba fakültede kan testi yapıldı karaciğerde yanma var bir süre beslenmemeden dolayı ama yağlanma yok dedi oradaki veteriner hoca 1 hafta antibiyotik kullanın yanma geçince beslenme yerine gelir dedi beslenmesi iyi şu an yemek yiyor su içiyor fakat şırıngayla beslerken dediğim gibi dişinde siyahlık ve etinde de hafif kırmızılık gördüm diş eti sorunundan dolayı da kesilmiş olabilir mi bi kaç hafta önce iştahı diye sormak istedim. Dediğiniz gibi evhamlı olduğumuzda çoğu veteriner para koparabilmek için mutlaka bi hastalık buluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 467 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR