Kedisini ciğ besleme ile bekleyenlere fikir alabilir miyim fiziksel olarak kedideki değişiklik kilo hareketlilik sağlık durumları parazit durumları nasıl gözlemlerinizi yazarsanız bilgi alalım
çiğ değil de yaş mamaya geçtik geçeli çişin önünü alamıyorum, her gün üç kez kum temizliyorum:d çok işime yaradı, tavsiye ederim.
fakat çiğ beslenme, konserve veya et ile besleyince kedideki değişimi görebiliyorsunuz zaten, tüyleri zaten parlaktı, pasparlak oldu, keyfi çok yerinde, çok sağlıklı görünüyor.
kesinlikle tüyler pasparlak, ağız kokusu sıfır oluyor. enerjilerinde de artış oluyor çünkü psikolojik olarak da tatmin oldukları için mutlu ve huzurlu oluyorlar. her gün kaka yapmıyorlar, bir kaç günde bir oluyor o da kokmuyor. çünkü aldıkları besinin hepsinden yararlanıyorlar. kuru mamada gereksiz bir çok ıvır zıvır oldukları için hem her gün dışkılarlar hem de kokar.
çiğ beslenmeye alışan bir hayvanın hassasiyeti de yüksektir. kolay kolay parazitlenmezler, siz yine de bir kaç ayda bir kaka testi yaptırabilirsiniz. ona göre de iç parazit uygulanır ama bilindik bir markadan, güvenilir zincir olan etler kedilerde sıkıntı yaratması zordur. insanla kediyi karşılaştırıp, güvenmemek hata. çiğ beslenen bir kedi insan sindiriminden daha kuvvetlidir.
Evde hazırlanan
kurtulduğumuz veteriner masrafına, sağlıklı beslenmesine ve uzayan ömrüne sayalım:)
Blue_hpood yarın evde dana etiyle denemek istiyorum ama nasıl yapıyorsun. Ben hindi ve tavuk ekleyemem alerjiden dolayı. Buzlukta dana etim var çıkarıp kaynatayım blend edince yemiyor. Minik minik bölüyorum suyuyla öyle yiyor. Haşladığım etleri suyuyla porsiyonlara bölüp buzluğa kaldırsam hergün 1 öğünlük çıkartsam. Buzluktan çıkarınca direk tezgahta mı salındırıyorsunuz, dolap alt rafa koyup mu? Mesela buzluktan çıkarıp mikrodalgada yiyeceği ısıda ılındırsam olur mu? Yarın yapınca veririm, salı öğünü dolapta kalır diğer öğünler buzluğa. Deniycem söyleye söyleye bizi de ev yapımı mamaya geçircen :)))
ben kilo işi yapıyorum, haftalık. danayla da olur, ben her türlü et kullanıyorum, her bölgeyi kullanmaya çalışıyorum. 2-3 çeşitten fazla karıştırmamaya çalışıyorum. üç günlük paketliyorum, her gün 80 gram x 3 günlük şeklinde. eti çok düşük ısıda kısa sürede haşlıyorum, çok az robota çekiyorum, fazla büyük olunca sağolsun tüm zeminde yiyor, küçük olunca da sevmiyor püre gibi. daha büyük parçalı olsun diye az çekiyorum. biraz suyundan ve taurin ekleyip karıştırıp bölüp paketliyorum. suyundan kalanı da üç günlük üç günlük paketliyorum, yarısını buzdolabına yarısını da buzluğa atıyorum. suyu da aynı şekilde. daha sonra benmari usulü gibi ısıtıyorum, biraz da balkabağı,havuç, brokoli, tatlı patates haşlamışsam ekliyorum, çoğunlukla eklemiyorum, gerek yok zaten, ben sindirimi rahatlatsın diye 1 gram falan veriyorum. sizi de ikna edebilirsem ne güzel, bütün kediler bayram edecek bu gidişle:d
@blue_hpood hangi marka yaş mama kullanıyorsunuz?
ev yapımı, kendim yapıyorum. her hafta farklı et ve farklı bölge kullanıyorum.
Yaş mama maliyeti ortalama aylık ne kadar
haftalık 500 diyebilirim ortalama, bu kedinin ırkına, kilosuna, aktivitesine göre değişiyor. bizimki normalde günde 120 gram yiyordu, şimdi kabızlık sebebiyle biraz kuru mama yiyor, yaş mamayı 80 grama indirdim. tavuk, hindi vs ucuz, dana, kuzu gibi etleri indirimde yakalamaya çalışıyorum. etin yerine göre fiyatı da değişiyor ama ortalama 300-500 lira ediyor haftalık.
Uyguna geliyor
Gelmiyor çok uygun değil ama çok pahalı da değil
Bağışıklığı iyi mi
taş gibi br kedi. sadece böbreğinde sorun olabilir dendi, o da kuru mama yediğinden.. böbreklere bakılacak.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor