İshal Ve Kanama

puddinj
puddinj

709 Puan

Merhaba. Bugün iki aylık bir golden sahiplendim. Kucağıma verdikleri an ishal oldu, bayağı yaptı. Çok kötü kokuyordu. Titriyordu zaten. Veterinere götürdük. Götürene kadar da biraz kanamış. Veteriner kanlı ishal olabilir dedi. Aldığımız yere gidip sorduk tekrar. Parazit uygulamasından dolayı olur öyle dedi. Başka bir veterinere götürdük sonrasında. Tahlil yaptı. Bir değeri iki puan yüksek çıktı. Kansızlık çıktı. Veteriner de parazit uygulamasından dolayı muhtemelen dedi. Kanlı ishal olduğunu düşünmüyorum dedi. Antibiyotik tedavisine başladı. Hemşire poposunu sildi sanırım peçetede bir siyahlık gösterdi veterinere. Böyle nokta gibi bir şeydi. 2 gün daha gideceğiz. Kulübesine götürdüğümde ilk çekingendi ama sonra mamasını neredeyse hepsini yedi, suyunu içti. Bayağı okşadım, sevdim sonrasında hareketkendi biraz, kuyruğunu sallamaya başladı, dilini falan çıkardı dışarı. Sırt üstü yatırıp sevdiğimde mutlu oldu.
Ben ilk kez köpek sahipleniyorum ve böyle bir şey başıma geldiği için moralim çok bozuldu, korkuyorum bir şey olursa diye. Kanlı ishalse diye. Sizin yorumlarınız benim için çok değerli. Lütfen yardımcı olun.

6 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

iç parazit uygulamasına bağlı bi ishal olması çok muhtemel birkaç gün takip edip artma azalma var mı onu gözlemleyin iç parazit kaynaklı ishaller azalarak bitiyor 1-2 hafta içinde.

aleyn
aleyn

113859

önlem amaçlı yapıyor olabilir. iç parazit uygulamasından sonra iç parazitler ölmeye ya da dökülmeye başlıyor ve tabi bunları dışkıyla atıyorlar. kedimi eve aldıgımda iç parazit uygulamasından sonra yaklaşık 2 hafta ara ara kan da gelerek ishaldi giderek azaldı ve tamamen bitti. sürekli vet.e koşturdum geçmiyor diye ama vet başka hiçbir uygulama yapmadı ve geçeceğini söyledi söylediği gibi de oldu. iştahı yerindeyse halsizlik keyifsizlik gibi bi durumu yoksa dediğim gibi takip edin. geçmiş olsun.

Nurada
Nurada

2746

Benim yavru kedimde de aynı sorun vardı yani kanlı ishal parazit uygulamasından sonra. Hiçbir türlü geçmedi ishali. Halsizleşti kusmaya başladı 1 haftanın sonunda. Daha da kötüye gitti. Lütfen sıkı takip edin. Veteriner parazitten deyip probiyotik verip göndermişti. Çok çok sıkı takip edin yemesini içmesini kusup kusmadığını. Bu arada hayırlı olsun beraber çok çok mutlu olun inşallah

puddinj
puddinj

709

Nurada size de çok teşekkür ederim. Takip edeceğim, inşallah iyileşir en kısa zamanda. Size de mutlu, uzun ömürler diliyorum :)

puddinj
puddinj

709

Çok teşekkürler. Aldığımdan beri içim içimi yiyor. Kafamda sürekli döndürüyorum ya öyleyse diye. 2 hafta içinde bitmezse sorun var demektir o zaman? Peki veteriner neden antibiyotik veriyor olabilir? Kusura bakmayın bu konularda pek bilgim yok, yeni yeni öğreniyorum da.

puddinj
puddinj

709

Çok çok teşekkürler, çok sağ olun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 445 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR