Kedim Kısırlaşmadan Kısır Maması Yerse Sorun Olur Mu ?

Busra_12
Busra_12

2103 Puan

Anket

Kısırlaştırılmış kedi maması al
(0 oy)
Normal mama al
(3 oy)
Farketmez
(4 oy)
Toplam (7 oy)

10 aylık kedimin maması çok az kaldı yeni mama alacağım ama bayramdan sonra kısırlaştıracağımız için kısır maması mı yoksa normal mama mı almalıyım ? Bir süre kısır maması yese sorun olur mu ?

6 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

direk farklı bir mamaya geçmeyin karıştırarak bir hafta 10 günde yeni mamaya geçin kısır olan her kedi kilo alıcak diye bir kaide yok ama kısır maması yesede bir şey olmaz ben kısır kedimamasının lüzumunu çözemedim kilo alırsa az mama verirsiniz neden normal mamnadan devam etmiyorsunuz ki.

serot10in
serot10in

912

Merhaba, Kısırlaştırılmış kedi mamalarının özelliği içeriğindeki besin değerlerinin düşürülmüş olmasıdır. Kısırlaştırılmış kedinin kilo artışına sebep olmamak için hareketlerinin azalacağı, iştahının artacağı daha fazla öğün yiyeceğide düşünülerek ona göre hazırlanmıştır yağ oranı düşürülmüştür.İçeriğinde özellikle erkek kedilerde oluşan böbrek taşlarını önlemek amacıyla eklenen maddeler vardır.Yani Kısır olmayan kedinize herhangi bir zararı olmaz. Ama kısırlaştırma süresini çok ileri bir tarihe ertelerseniz eğer birazda olsa kilo kaybı gözlemleyebilirsiniz kedinizde.

serot10in
serot10in

912

Tabiki her kısırlaştırılmış kedi kilo alacak diye bir kaide yoktur, 2 ay önce kısırlaştırdığım erkek Van kedim hala aynı kilosunda ve kısırlaştırılmış kedi mamasıda vermiyorum. Orijen Six Fish kullanıyorum çünkü 2 kedim daha var ve mamalarını ayırma şansım olmadığından normal mama ile devam ediyorum.

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

kısır kedi maması aslında light mamadır.bir sorun olmaz.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Kısır mama = Pazarlama hilesi.


Ve özellikle evde kedi besleyen kadınları böyle detaylarla korkutuyolar. Kısır mama normal mamadan daha pahalı içeriği dahada kısılmış olmasına rağmen bakarmısınız şu pazarlama başarısına :)


neyse.




  • Kısır mama yemezse ölmez




  • İllaki normal mama kilo aldırmaz



cngzhnhh
cngzhnhh

5682

Yaz aylarinda oldugumuz icin yağ oranı düşük mama mantikli gibi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 419 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR