Uçağa Nasıl Bineriz

Latife
Latife

2571 Puan

Merhaba ben kedimle uçak yolculuğu yapmayı düşünüyorum daha önce yapmış arkadaşlar bilgi verebilir mi ? Ne yapmam lazım ne gerekli ?

12 CEVAP

wintercatt
wintercatt

792

Öncelikle biletinizi alırken ya da aldıktan sonra uçuş firmanızdan kediniz için rezervazyon yaptırmanız gerekiyor. Kediniz sağlık karnesi olması yeterli. Belirli bir ücret karşılığında kedinizle yolculuk yapabiliyorsunuz. Ben Türk hava yolları ile yolculuk yapmıştım ve 70 tl ödemiştim. Eğer kediniz 8 kilonun altındaysa ve sizden önce evcil hayvanı için rezervazyon yaptran yoksa kediniz sizinle beraber kabinde yolculuk yapabiliyor. Daha ayrıntılı bilgileri zaten rezervazyon yaparken size anlatacaklardır. Ayrıca kedinizin standart boyutlarda bir taşıma kutusu olması gerekiyor. Havaalanına geldiğinizde güvenlikten geçerken kedinizi kabından çıkarıp kucağınıza alarak kontrolden geçiyorsunuz (bizde öyle olmuştu ama kabından çıkarma konusunda farklılık olabiliyor galiba). Çok zorlu bir süreci yok aslında, kısacası kedinizin sağlık karnesi olması ve rezervasyon yaptırmış olmanız gerekiyor.

iclalsagir
iclalsagir

139

eğer ciyak ciyak ağlayan herkese rahatsızlık veren oraya buraya tüküren uyuz insan yavrularını alıyorlarsa kimseye rahatsızlık vermeden tatliş tatliş kafesinde yolculuk eden kedileri hayli hayli almalılar :)

wintercatt
wintercatt

792

@iclalsagir kesinlikle size katılıyorum :) biz onların çocuklarının tüm gürültüsüne yolculuk boyunca katlanıyorsak onlar da bizim çocuklarımıza aynı şekilde dayanabilmeliler :)

Latife
Latife

2571

Hepinize teşekkür ederim içimo rahatlatıniz gerçekten şimdi korkum vardı ama baya iyi geldi yorumlarınız

wintercatt
wintercatt

792

Uçak yolculuğu için uyumaya gerek yok diye biliyorum çünkü ben rezervasyon yaparken öyle bir şeyi hiç söylemediler. Otobüs yolculuklarında maalesef uyutma zorunluluğu var ama uçak için öyle bir şeye gerek yok sanırım. Cherry de arabada hiç durmaz uçağa binmeden önce 3 saat araba yolculuğu yapmıştık ve hiç susmamıştı ama uçağa binince sürekli uyudu. Bence uyutmayin.

Bioelif
Bioelif

1088

Bizim mia da araba da durmaz surekli miyavlar. Dun ucakla izmir den istanbul a geldik. Evden havaalanina gelene kadar araba da yine miyavladi. Ama havalanina girdik ve sus pus oldu. Ucakta da kalkosta iki defa miyavladi korktu onun disinda hic sesi cikmadi kuzumun. Ben miyavlayacak insanlar rahatsiz olacak susmayacak diye cok korkttum ama cok sukur cok rahat geldik. Tabi biz mia huysuz diye sakinlestirici olarak sedapet kullandik ama bir ise yaramiyor biz de araba da onu kullaninca daha cok miyavliyor sanki. Bir daha kullanmayacag

Bioelif
Bioelif

1088

Pegasus ile uctuk ve kedimi box I ile birlikte kucagimda getirdim yol boyunca kimse de bir sey soylemedi. Hava yolu sirketini arayip rezervasyon yapmaniz gerekli 8 kg dan az ise kabinde tasiyabiliyorsunuz. Bir ucakta 4 evcil hayvan tasima imkani var sirkete gore degisiyor bu tabi pegasus ve onur air da boyle. Kuduz asisina bakiliyor ve parazitlerine. 60 tl gibi de bir ucreti var.

Bioelif
Bioelif

1088

Uyutmayi ben bir kac veteriner e sordum da kar zarar hesabi yapin. Eger stres ona daha cok zarar verecekse kullanim demislerdi. Bir de gozunuz surekli uzerinde olmasi lazim agzindan tukuruk kopuk gelirse silmeniz nefes alisini kontrol etmeniz filan gerekiyor dediler o yuzden vagectim beni cok sasirttim cok uslu durdu. Keske sakinlestirici olan sedapeti bile kullanmasaydim

Latife
Latife

2571

Çok teşekkür ederim birde uyutmak lazımmış benim kedim çok sıkıntı yapıyorsun çünkü arabada bile yol boyu miyavliyor uyutmaligimiz?

Bioelif
Bioelif

1088

Bir de iki defa xray den sizinle kucaginizda gecmenizi istiyorlar. Ucak yolculugunu tavsiye ediyorum ben bizim gibi huysuz patisi olanlara. Gelirken araba ile geldikte yani o yolculugu bir de bana sorun cok stres oldu surekli miyavladi amam aman

cik
cik

724

Merhaba, bir iki gün önce İstanbul'a dönüşümü kaydettim. Şimdi YouTube'a atıyorum. Dilerseniz yükleme işlemi bittiğinde paylaşacağım adresten benim yaptığım yolculuğu izleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

cik
cik

724

Yükleme henüz tamamlandı, dilerseniz buradan izleyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 849 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR