Kedimiz Saldırganlaşmaya Başladı

sametsak
sametsak

330 Puan

Kedimiz son bi haftadır saldırganlaşmaya başladı, sevmek için elimizi uzattığımızda ısırmaya, tırmalamaya çalışıyor.yürüdüğümüzde bacaklarımıza atlıyor.sanırım bunu oyun sanıyor, hayır diye sert komutlar versek dahi bizi takmıyor ve devam ediyor.cezalandırdığımız zaman daha da agresifleşiyor.kendini sevdiğimiz zaman ödül vermeyi de denedik ama olmuyor.onu sakinleştirmemiz için ne yapmamızı önerirsiniz?

7 CEVAP

Tikih
Tikih

15400

Kediniz erkek mi acaba ve kaç aylık

Tikih
Tikih

15400

Eğer erkekse bazen kızgınlık başlangıcı oluyor. Veya başka bir şeyde olabilir

sametsak
sametsak

330

7aylık, erkek. Aklımıza geldi aslında veteriner 7. Ayın bitiminde kısırlaştırabileceğini söylemişti.yani eylülde kısırlaştıracağız.
arada bir balkona çıkartıyordum hava alsın oynasın diye fakat 5.kattayız ve düşebilir tehlikesiyle aşırı tedirgin olduğum için çıkartmıyoruz artık ama balkon kapıyı açtığımda hemen çıkmak istiyor.onun dışında balkon kapısının önünde ya da pencerenin önünde miyavlamıyor, ısrar etmiyor çıkmak için

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

birtane siprey şişe ayarlayın içine su koyun her yaramazlıkta yüzüne su püskürtün bir süre sonra yapmayı bırakacaktır.yanlız bir kedi sanırım .arkadaşı olmadığı için size sarıyor.

sametsak
sametsak

330

Evet yalnız fakat bir hafta öncesine kadar bu kadar agresif değildi. Su püskürtmek onu daha çok hırçınlaştırmaz mı peki?

Gul36
Gul36

113362

Hayır, kesinlikle su püskürtmeyin. Kediler ceza yöntemi ile değil, ödül yöntemiyle eğitilebilirler ancak. Su püskürtmeniz onu daha da aksileştirecektir. Hatta onu bile oyun sanabilir.


Kızgınlık da olabilir denildiği gibi. İlk kızgınlıksa hafif geçiyordur belki. Eğer kızgınlık değilse karakter değişimi gibi bir şey diyeBiliriz. Bu kedi varlıkları ayda bir, hatta haftada bir bile karakter değiştirebilirler, ne olduğunuzu anlamazsınız. :D Size saldırdığında ceza vermek yerine bir süre irtibatı kesin, sonra da enerjisini atması için koşturun, hoplatın zıplatın.


Evde yaşanan bir şeyler, onu etkileyeceğini bile düşünmediğiniz bazı küçük olaylar agresiflesmesine neden olmuş olabilir. Bunun için de Benim Belalı Kedim programını izlemenizi öneririm.

sametsak
sametsak

330

Teşekkürler tavsiyeniz için, deneyeceğiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 400 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR