1- Ayni Veterinere 3 cu kez gittiğinde,hala kedinin ismini sorunun ne oldugunu size soruyorsa ordan kaçın. Zira ya zeka seviyesi yeterli değildir , ya işinden yorulmuştur mutsuzdur veya ticarethane mantığı ile gidiyordur.
2- Tedaviden sonra sizi araması ve kedinin nasıl olduğunu sorması, bunu yapmıyorsa size kontrol tarihi verip sms ile bildirmesi ve kontrolden ücret almaması.
3- Kediniz veterinerde kalmak durumundaysa kesinlikle ben geliyorum demeden ani baskınlar yapmalı , geçerken uğradım çocuğu görmeye demelisiniz.
Bu şekilde baskınlarda birçok kez kedinizin kendi dışkısının yanında oturduğunu göreceksiniz. İyi ve hayvan sevgisi olan veterinerler, kedi tuvaletini yaptığı anda tıpkı sizin evde yaptığınız gibi gördüğü an müdahale edecek , patisini ve kumunu temizleyeceklerdir .
4 - Veteriner sabırlı olmalı , ilacın faydalarını nasıl kullanılacağını pratik olarak göstermelidir. Size ayni bir ilkokul cocuguna anlatiyor gibi nazikce anlatmalidir
Bu arada bizlerde aynı soruyu 10 kez sormamaya
özen göstermeliyiz
5- İyi bir veteriner kedinizi ona götürmemenize rağmen içeri girip soru sorarsaniz, musaitligine göre sizden başka veterinerdeki tedavi sonuçlarını
ister, inceler ve tavsiyede bulunur ; bu esnada ilaç/takviye satmayada çalışmaz
6- İyi bir veteriner randevulu gittiğiniz muayenelerde sizi bekletip içeri giren başka kişilerle acil mudahele gerektirmiyorsa ilgilenmez .
7- İyi bir veteriner asla size ; Aynı durumdaki başka kediyi kaybettik demez / dememelidir .
8- Hiçbir veteriner ofisi sizin kendi evinizin ortamından daha iyi değildir. Sırf meşgulsunuz bakamiyorsunuz diye kedinizi veterinere birakmayin
9- Iyi bir veteriner , sahipsiz sokak kedisinin tedavisinede aynı özeni gösterir
10 - İyi bir veteriner kaçar gibi cevap vermez . Egosunu yenmiş olmalıdır. Zira gerçek sorun onun düşündüğü gibi olmayabilir
katılıyorum. aynı şekilde basit tedavisi olan bir durumu binlerce tl testlerle bize kitlememeliler. ordaki durumu bilinçli bir sahipseniz siz de anlıyorsunuz zaten, gerçekten gerek var mı diye. bazı durumları es geçiyorum, fakat erken götürürseniz bazı rahatsızlıklar bi kaç ilaçla geçebiliyor.burda sahiplere de iş düşüyor, biraz araştırıp bazı durumları erken vakitte farkedebilecek bilinçte olunması lazım.
böbrek,kalp, idrar yolları daha spesifik örnekler onları saymıyorum.
Katılıyorum. Yaşadığım yerde 3 tane veteriner var hepsinede gittik. 2 tanesi küçük 1 tanesi hastane gibi. Ve biz hastane gibi olandan çok memnunuz kedim hastalandığında hiç düşünmeden götürürüm. Daha önce kötü bir tecrübe yaşadım bir sokak canını götürdüm ama masraflı olur diye kabul etmediler normalde adımımı atmam ama kedim hastalanınca aklıma ilk gelen yer oldu. Anlatmamla kedimi elimden alıp ateş ölçtüler hemogram baktılar röntgen baktılar serum taktılar. Tamam maliyeti düşünmüyorlar ama diğer 2 sine götürsem bir ağrı kesici yapıp gönderirlerdi diye düşünüyorum. Kedim Gençlik Hastalığı tedavi gördü 5 gün. Sadece ilk gün isim aldılar sonraki günlerde direkt tedaviye başladılar sonrasında bir kedime 2 doz diğerine 3 doz şeklinde 21 gün ara ile karma yaptırdım yine isim sormadılar. 2 kedimide tanıyorlar. Bi de müşterisi çok olan bir veteriner her gitmemde isim sormamaları beni çok şaşırtmıştı. Her gidişimde kedilerimin durumunu sordular. İşini bilen profesyonel veterinerimiz olduğu için şanslıyız. Allah korudu kedimi kaybedebilirdim.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor