Köpeğim İçin En İyi Mama, Mama Miktarı?

puddinj
puddinj

709 Puan

Merhaba. Şu an 2 aylık Goldenım için Purina Pro Plan mama kullanıyorum. Bu mama iyi midir? Bir de tam olarak ne kadar mama vereceğimi bilmiyorum. Sabah, öğle, akşam veriyorum. Veterinere sorduğumda her mamanın tanelerinin farklı olduğunu, üzerinde yazana göre vermem gerektiğini söyledi ama ilk kez köpek beslediğim için bilmiyorum ne yazık ki. Hangi mama daha iyidir? Ne kadar vermem gerekli? Ve ödül mamalarını eğitime başladığımda mı vermem gerekli? Mama paketinin üzerinde şöyle bir tablo var. Köpeğim yaklaşık 4 kilo diye biliyorum.


12 CEVAP

FulyaC
FulyaC

1345

Pro plan bizde çok tüy dökümü yaptı. ND yi tavsiye ederim çok daha kaliteli diye biliyorum pro plandan. Ölçü miktarına gelincede. Bize veteriner günde 4 kere 20 dk önünde kalmak şartıyla yediği kadar verin 20 dk sonunda mamayı kaldırın dedi. Bi yaşına kadar obeziteye gitmediği sürece yesin istediği kadar çünkü ilk bir sene gelişimi açısından oldukça önemli dedi. Benim yavrum 35 günlüktü simdi 6 aylık oldu baya iyi gelişti. Veteriner tavsiyesinden midir yoksa golden sibirya kırması oldugundanmıdır bilmem ama yaşıtlarına göre ebey büyük ve güçlü. Ve gelişim sürecini en çok ilk 1 sene tamamladıgı için bende bu fikre katılıyorum

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Merhaba. Pro plan iyi bir mama değil. Acana,orijen,nd tavsiyemdir. Acana ve orijen et içeriği fazla mamalardir . Kullananlar çok memnun bunun biride benim. Ama ölçüye gore vermek lazim çünkü fazla protein vermek çok iyi değil. Ayrıca çimenleri ağzına alıyor demişsiniz :)) O aç olduğundan değil veya doymadığından değil. Baş ağrısı olduğundan yiyor diye biliyorum.. Yani endişelenecek durum yok :)

FulyaC
FulyaC

1345

Evet protein konusunda katılıyorum.Fazla protein oldugunda deri kızarıklıgı yapar mesela. Ordanda anlaşılıyomuş. Ama eğer çok koşturup çok çokk oynatıyosanız o proteini harcayabiliyosa yani fazla vermekte sakınca görmüyorum. Normal paket arkasında yazan günlük ölçünün 3 katını sadece 1 öğünde yiyo bizimki. Yani şimdi 3 öğün yiyo toplam paket arkası ölçüsünden 9 kat fazla yiyo aslında.canavar gibi bişey 6 aylık boyu kilosu çok orantılı çokta fit duruyo.ölçüsüne göre versem 9da 1ini yani aç kalır süzülür yavru :)) Bi sorun yaşamadık veterinerde bi sorun olmadıgını söyledi. ND tahılsız kuzu etli bal kabaklı medium maxi ırk olanı veriyorum. İçerik olarak çok iyi sebzeler var.

FulyaC
FulyaC

1345

Ama göz hapsinde tutmanız lazım. Derisini ağzının içini nefesini halini tavrını enerjisini her şeyini takip etmeniz lazım. Her köpeğin metobolizması bir değil her insanın bir olmadıgı gibi. Siz gözlemleyin o şekilde verin.

puddinj
puddinj

709

Bende dediğiniz ürünü almaya karar verdim. Henüz 2 aylık olduğu için ve kafeste tutmam gerektiği için çok fazla koşup oynayamıyor ama çok hareketli. Dediğim gibi mamasını koyduğum anda bitiriyor. Bizim veterinerimiz ölçü konusunda bir şey demediği için çok mu yoksa az mı veriyorum inanın bilmiyorum. Yarın mama almaya gittiğimde alacağım yere sormayı düşünüyorum. Çok teşekkürler cevabınız için.

FulyaC
FulyaC

1345

Bizde tuvalet eğitimi için kafeste tuttuk. Ancak sadece onu gözlemleyemediğim zmanlar ve geceleti koydum kafesine.gün boyunca yanındaysam oda kafesi dışındaydı hep. tuvaletini yaptıktan sonra mutlaka oynamadan onu yormadan kafesine koymayın. Bu onlar için çok önemli.karma 2 aşısı bitincede vaktiniz oldugunda dışarı çıkarın bol bol koşturun trafiğe kapalı ve zarar göremiyceği yerlerde.kuduz aşısı bitmeden sahipsiz köpeklerle temas kurmasına izin vermeyin.

FulyaC
FulyaC

1345

Mamayı internetten çok daha uygun fiyata bulabilirsin.juenpet ve ********* tavsiye ederim. Kaliteli siteler

puddinj
puddinj

709

Veterinerimiz aşıları bitene kadar kafesten çıkmamasını söyledi o yüzden kafeste tutuyorum :/ Henüz tuvalet eğitimine bile başlayamadık biraz hastalandı çünkü. Sitelere de bakacağım. Çok teşekkürler :)

puddinj
puddinj

709

Ben küçük bir mama kabını dolduracak kadar veriyorum. Koyduğum anda bitiriyor. Yani 20 dakikaya falan gerek kalmıyor. Yaşadığı yer çimenlik. Çimenleri koparıyor. Ağzına alıyor. Öyle yapınca da acaba maması az mı geliyor diye düşünüyorum. Açıkçası bu konuda kafam bayağı karışık. Veterinerimiz ne yazık ki düzgün bir açıklama yapmadı bize :/ Bu paketi bitirdikten sonra başka mamaya geçsek bir sorun çıkar mı?

puddinj
puddinj

709

Teşekkürler cevabınız için. Üçünden birine geçeceğim öyleyse. İşte ölçüsünü bilemiyorum. Ne kadar vermem gerekli hiçbir fikrim yok.
Çimenlerle arası bayağı iyi gerçekten :)

FulyaC
FulyaC

1345

Evin içinde bakıyosanız çıkarın kafesten yaa bişey olmaz.kafeste o kadar saat napıcak hayvan.

puddinj
puddinj

709

Evde olsa çıkarırım da bahçede bakıyoruz. Merak etmeyin kafesini kendimiz yaptırdık, yeterince alanı var :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1421 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR