Dış Parazit Damlasından Sonra..

kimnana
kimnana

1115 Puan

yaklaşık 2-2.5 aylık bir kedim var. üzerinde fazlaca pire görmem üzerine ilk kez veterinere götürdük. çok küçük olduğu için damla yerine vücudunun her yerine sprey sıktı 2 hafta sonra tekrar gelin dedi. fakat hiç bir faydasını görmedik, aynı şekil üzerinde bir sürü pire vardı. veterinerden de şahsi olarak memnun kalmadığımız için tekrar götürmedik. petshoptan damla aldık onun yerine. geçtiğimiz perşembe damlattık..insanlardan duyduğumuz şey pirelerin eve sıçramayacağıydı. buna güvendik. ilk damlattığımız gün onun gezdiği oturduğu yerlerde zıplayan pireler gördüm..hala üzerinde pireler var. tam olarak ne yapmamız gerekiyor?

8 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Pire laneti kan emmeden 6 ay boyunca sinsice bir köşede bekleyebilen pis bir parazittir. Üstelik hayvan konak yoksa insanı da ısırabilir. Evi dip köşe her gün süpürüp silmek gerekiyor. Torbalı makineyse torbayı sürekli değiştirmek gerekiyor. Eve bulaşan pireden kurtulmak meşakkatli bir iş ama en iyi yardımcı sirke oluyor. Dağı taşı sirkeyle silin. Kedinizi de organik elma sirkesiyle suyu karıştırıp düzenli silip bit tarağı ile tarayın.

Beyzaing
Beyzaing

614

Damladan sonra pireler ya kaçıyor ya da kaçmayanlar kediyi ısırdığı için ölüyor. Kaçanlardan kurtulmak için de evi sürekli süpürmek gerek, kedinizin yattığı gezindiği yerleri süpürün, ortalıkta yastık nevresim kıyafet vs varsa hepsini yıkayın. Tabi ki bu sırada kedinizin pirelerden kurtulduğuna emin olun yoksa damlanın etkisi geçtikten sonra yeniden pirelenebilir

kimnana
kimnana

1115

elma sirkesiyle suyu karıştırıp kediyi nasıl silicem, anlamadım

Sirkeli su yapip kedine puskurt
Daha sonra evi dip kose supur ve sil..hatta sirkeli su sikabilirsin..supurgenin mutlaka torbasini at agzini bagla ve disari at veya supurgen hazneli ise iyice temizle.
Daha sonra bir ince corabin icine tyz koy bolca ve onu koselere koy..tuza pire gelmez..biz o sekilde yapiyoruz bir pb yasamadik simdilik..yazin kene pire zamanidir..biz her ay yazin o damlayi damlatiyoruz
Bu arada insana gecse dahi pireler..bizim kanimizi sevmedikleri icin isirip kacarlar..tabiki dikkat edilmeli...umarim yardimci olmusumdur..

kimnana
kimnana

1115

teşekkürler yardımlarınız için

Beyzaing
Beyzaing

614

Kedinizi sık sık taramayı da ihmal etmeyin çünkü pireler kedinizin vücuduna yumurtalarını bırakıyor

kimnana
kimnana

1115

biz düzenli yıkıyoruz kedimizi sirkeli suyla yada tuzlu suyla banyo yaptırsak etkili olur mu acaba?

kimnana
kimnana

1115

ne tür bi tarak kullanmalıyız?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6679 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR