Kedime Girmemeso Gereken Yerler Konusunda Nasil Egitebilirim

Kedimin girmemesi gereken odalar var ve bunu engellemem gerekli henuz 3 aylık. ..agac yasken egitilir.mantigi ile yaklasiyorum...nasil bir egitim verebilirim...?

1 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

Bugün yine bir soruya şöyle mesaj yazmıştım;Merhaba, kedi eğitimi zordur ama eğitilince hep öyle gider. Öncelikle sakin olun. Mutfağa paravan tarzı kapılardan alabilirsiniz bu ilk adımınız olsun. İkinci olarak kedi kovucu spreyler var, neyi ellemesini istemiyorsanız onun üstüne bu spreylerden sıkın. Diyelim tezgahın üstünde blender var, blender'ın üstüne spreyi sıktıktan sonra blender'ı n üstüne (patisiyle ittirdiği bölüme) çift taraflı bant yapıştırın. Yanınızda mutlaka minik delikli fıs fıs spreylerden olsun. Gözünüz kedinin üstünde olsun. Ne zaman yapmaya başlarsa gidin, elinizdeki fıs fısı göstermeden kedinin vücuduna sıkın. Birkaç fıs. En fazla 10 gün sürer, bu süreden sonra da o davranışları yapmayı unutur. Yapmadıkça ödül maması verin. Unutmayın kediler cezadan değil,ödülden anlar.
Onun dışında kedi inatçı değilse odaya giriyor diyelim, alıp hiç bağırmadan sakin bir ses tonu ile hayır diyip başka tarafa koymalısınız, benim kedim buna yaklaşık 15 günde uyum sağlamıştı.
Ama kediler kapalı kapıları pek sevmezler haberiniz olsun, çok fazla girmemesi gereken oda varsa kedi çok üzülür.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR