Felicia Değişen Formul Hk.

Hakky53
Hakky53

286 Puan

Arkadaşlar merhaba,
Biraz gıcık bir kedim var benim :) yıllarca acanasından origenine proplanondan ndsine aklınıza gelecek heöen her mamayı denesem de , kısırlaştırıldıktan sonra felicia kısır somonlu mama hariç hiç bir şeyi yemedi bizim canavar. Yaş mama bile yemez o yüzden yeri geldi aç yattı, illa sadece onu yedi, ben de pes ettim.
Fakat bu felicia formülünü değiştirmiş, yine yemesinde bir sorun yok ama çok fena ishal oldu bizim çocuk, ne yapacağımı da bilemiyorum. Probiyotik desteği falan veriyorum ama bi gelişme de göremedim. Şimdi ne yapmam lazım? Kullanmaya devam edersem ürünü düzelir mi sizce ya da hayatı boyunca başka mama yediremediğim kediye bu saatten sonra yeni mama alıştırabilir miyim? Olur da yenisini yerse daha da beter ishal olur mu.. yardımlarını,ızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler .

7 CEVAP

ill
ill

5300

Geçişi uzun tutabilirsiniz mesela felicia ve tercih ettiğiniz yeni mamayi 2 3 hafta boyunca karıstırıp verin her seferinde çok azar azar yeniyi ekleyin bu sürede probiyotik vermeye devam edin ama suyuna veya mamasına koymayın yer mi yemez mi belli olmaz enjektörle beraber çok az suyla 2 ml bile yeter cekip verin
Felicianın şirketi mi firmasi ne değişmiş coğu kisi kullanmıyormuş artık ben kullanmadım yaş mamalari haric o yüzden tam emin defilim

Hakky53
Hakky53

286

Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Korkum bu ishal işi uzun sürerse kedimin sağlığına ciddi bir zarar gelmesi. Normalde mama değişimi dediğiniz gibi azar azar karıştırarak yapılır ama bizimki tane tane ayırıp yine yemiyor öyle bir sayko.. napıcaz bilemiyorum..

ill
ill

5300

Benim cocugun geçmeyen ishali icin gastro mama kullandık 1 ayı aşkın süre ama bizde o zamanlar royal kullanıyorduk yaramıyordu cocuklara simdi brite gectik ilk baslar kaka yumusadi ama geçisi bende uzun tuttum zamanla geçti
Ama bence sizin cocuk biraz ucuz seçiyor :D acanaları nd leri reddeden bebe cok görülmemiştir
Demek ki tahıllı mamaları daha seviyor ona göre bi şey bakmak lazım deneye deneye ::')

Poncimin
Poncimin

116647

Felicia kullanmıyorum, ama tre nd y ol'da paylaşılan kullanıcı resimlerine baktım şimdi ve içeriğinde aman aman bir değişiklik göremedim. Büyük ihtimal üretici firması değişti ya da mama çeşitlerini farklı firmalar üretiyor olabilir.


Mesela türk üretimi Mycat, mama çeşitlerini 3 farklı firmaya ürettiriyor. Örneğin Mycat'in kuzulu mamasını "Hermos Pet Food" üretirken; urinary tavuklu yetişkin mamasını ve somonlu kısır mamasını "Lider Pet Food" üretiyor. Öte yandan Skin Care Somonlu-Hamsili mamasını ve Somonlu Kitten&Mother mamasını ise "Gümüşdoğa" firması üretiyor. Mamanın paketi ve adı hepsinde Mycat diye geçiyor evet, ama farklı mama çeşitlerini farklı firmalar üretiyor. Bu yüzden de çeşitler arasında içerik ve kalite farklılıkları oluyor.


Bunun dışında mesela, farklı mama çeşitlerini farklı firmalara ürettiren değil de; direkt aynı mama çeşidini farklı firmalara ürettirenler de var. Hatırladığım kadarıyla Vancat bunlardan biriydi. Vancat mamaları normalde önceden "Çağatay Pet Food" üretiyordu; doğru anladıysam bir dönem talepler artmaya başlayınca Çağatay firması yetişemedi, üretimi hızlandırmak için aynı mamayı farklı bir firmaya daha ürettirmeye başlamışlardı. Böylece aynı mamayı "The Maya Family" firması da o dönem üretmeye başladı. Böyle olunca aynı mama çeşidini iki farklı firma üretmekte oluyordu; bir tarafta Çağatay üretimi diğer tarafta Maya Family üretimi. İkisi aynı mama fakat haliyle üreticileri farklı olunca birebir aynı kaliteyi veremediler, Maya Family üretimi olanları kediler daha az yiyormuş. Vancat'in şuanki durumu ne hala aynı mı, güncel üreticisi kim oldu; çok bilmiyorum takip etmedim ama dediğim gibi en azından bir dönem bu şekildeydi.


Felicia'nın durumu ne?


• Sizin kullandığınız Felicia'da da büyük ihtimal durum benzer. Felicia somonlu kısır mamasını araştırdım, onun üzerinden konuşuyorum. Tre nd yolda kullanan kişiler fotoğraf paylaşmış. Normalde Felicia'yı "Çağatay Pet Food" üretiyordu; 2022'de paylaşılan resimlerde üretici kodu "ATR-3500035" şeklinde yazıyor, bu kod Çağatay'a ait. Fakat 2023 ortasından itibaren paylaşılan bazı resimlere bakınca ise üretici kodu "ATR-4500137" şeklinde yazmakta, ki bu da "Lider Pet Food" üretiyor demek. Bu üretici kodu Lider'in 1. fabrikasına ait. Günümüze gelelim en güncel fotoğraflara baktım, bazı fotoğraflarda üretici adının "Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim İhracat ve İthalat A.Ş." olarak yazdığını gördüm. Bu firmanın üretici kodu da yanlış hatırlamıyorsam "ATR-4800022" olması lazımdı. Sizin elinizdeki yeni içerikli dediğinizi bu firma mı üretiyor?


• Firmanın (Gümüşdoğa) sitesinde yazana göre kendileri balık avlama-yetiştirme, su ürünleri ve balık yemi üretimi yapan Muğla merkezli bir firma. Normalde daha önce kedi maması üretimi yapmamış bir firma, geçmişinde kedi maması ürettiklerini ben göremedim. Ama sosyal medya hesaplarında gördüğüm 10 Ekim 2024 tarihinde Gümüşdoğa'ya bağlı olarak "Homie Pet Food" adı altında kedi-köpek maması üretimine başladıklarını duyurmuşlar. Yani kedi maması konusunda henüz daha yeni bir firma diyebiliriz. Eğer sizin elinizdeki mamayı dediğim gibi bu firma üretmeye başladıysa, henüz yeni oldukları için birebir eski kaliteyi yakalayamamış olabilirler. Tre nd yol ve şi ka yetvar sitesi üzerinde Felicia'nın yeni paketini kullanıp, ishal sorunu yaşayan bir sürü kişi olmuş. Felicia kullanmadığım için net bir şey diyemem ama gördüğüm kadarıyla üç olasılık var:


1-Mamalarını tamamen Gümüşdoğa firmasının üretimine verdiler, üretici firma tamamen değişti.
2-Farklı mama çeşitlerini farklı firmalar üretiyor (Mycat örneği).
3-Aynı mama çeşidini birden fazla firma üretiyor (Vancat örneği).


• Eğer ki 3. durum söz konusuysa size Gümüşdoğa üretimi olan gelmiş olabilir, yine hala piyasada Lider veya Çağatay üretimi olanlar var olabilir. Tabi bu sadece bir tahmin, 1. ya da 2. durum da geçerli olabilir, üreticisi tamamen değişmiş olabilir. Veya bunlardan hiç biridir: üreticisi Gümüşdoğa olmayan gelmiştir, belki direkt içerik kalitesi düşmüştür, eski kalitesi yoktur; içeriğinde çok büyük bir değişiklik yok gibidir ama en ufak değişiklik bile kedinizi etkilemiş olabilir. Bütün bunlar da sebep olabilir. Fakat bana göre üretici firma olasılığı daha ağır basıyor. Çünkü farklı yıllarda paylaşılan resimlere bakınca üç farklı firmaya rastladım.


Alternatif mama ne olabilir?


• Alternatif bakıyorsanız "Molly somonlu kısır" mamasına bakabilirsiniz. İçerik maddeleri Felicia'yla birebir aynı değil fakat çok benzer içerik maddeleri var. Özellikle analiz değerleri ve ilaveler neredeyse aynı. Benzer geçmişleri var zaten. Molly'yi de önceden Çağatay üretiyordu, şuan ise Lider'in ürettiğini gördüm. Felicia'yla benzer gidiyor diyebiliriz. Fakat güncel paylaşılan resimlerinde Gümüşdoğa'ya ürettirdiklerini görmedim. Gümüşdoğa üretimi yok gibi duruyor. Eğer ishal sorunu Gümüşdoğa üretiminden kaynaklanıyorsa benzer aromalı olan Molly bakılabilir. Felicia'nın öncesindeki üreticilerinden olan Çağatay ve Lider'in ürettiği bir mama. Güncel olarak da şuanda Lider üretiyor. Fakat hatırlatmak gerek bu da değişebilir/değişmiş olabilir. Ben internetten gördüğüm kadarıyla söylüyorum, arada sırada mamaların üreticilerini kontrol etmek lazım. Denemek isterseniz Petlebi'de satışı vardı, bakabilirsiniz.


https://molly.com.tr/renal-care.html


• Eğer sorun daha çok içerikten kaynaklı diyorsanız ise "Spectrum Low Grain Somonlu ve Hamsili kısır" mamasına bakabilirsiniz. Mamayı Lider üretiyor. İçeriği Felicia'ya kıyasla fena değil. Ben eskiden kısa bir dönem kullanmıştım, severek yemişti. Felicia'nın üreticilerinden biri olan Lider üretiyor yine, o sebeple belki bunun aromasını da sevebilir. Ev ine ma ma sitesinde satışını görmüştüm, Petlebi'de stoğu bitmiş.


https://www.spectrummama.com/kisirlastirilmis-yetiskin-kediler-icin-somonlu-hamsili-kizilcikli-formullu


• Bunlar dışında daha kaliteli mamalar var, ama zaten çoğunu denedim ve yemedi demişsiniz; ondan dolayı daha çok yiyebileceği mamalar üzerinde durdum ben. Fakat yine de bakmak isterseniz daha kaliteli olarak: "Sanabelle, Bozita, Brit Care (ishal sorunu varsa pek önermem), Nature's Variety, Mera, Optimeal, Bravery, Fitmin ve Sam's Field (stokta bulunmaları biraz zor), Leonardo (sadece Citizen Pet türkiye'ye getiriyor, bulmanız zor olabilir)". Sizin dedikleriniz dışında şimdilik aklıma bunlar geldi, gerekirse önceden denediğiniz mamaların farklı aroma çeşitlerini deneyin. Tabiki bu saydıklarımın hepsi ithal mamalar. Belki kediniz türk üretimi mamalar seviyordur :) O zaman seçeneğimiz daha fazla oluyor fakat öne çıkan olarak "ProChoice, Unique, Carni Life, Solomon, Natura, Midos, Peritas" bakılabilir. Dediğim gibi bunlar ilk aklıma gelenler, unuttuğum olabilir. Olmadı ayrı bir mama tavsiye konusu açarsanız yardımcı olurlar.

Anonymus601233
Anonymus601233

14449

Felicia için 1 hafta 2.şikayet okuyorum. Önce veterinere gösterin ishal sebebinden emin olunmalı, sürekli yediği mama biranda nasıl ishal yapar. Kaç gündür ishal, günde kaç kere kaka yapıyor vs. mama değişimini çok az miktar ekleyerek uzun günlere yayarak yapın şikayetler artıyor.

blue_hpood
blue_hpood

136605

hayat boyu bir mama değil de hayat boyu kuru mama yemesi daha büyük problem. bol bol oyunla yorduktan sonra önüne koyup yemezse 15 dakika içerisinde kaldırın, sonraki öğün tekrar oyun ve aynı düzen. bu şekilde farklı gıda almasını sağlayın. eğer az su içen bir kediyse riskli, söyleyeyim. mama hakkında ise bilgim yok, bi dönem sadece bir paket zorda kalınca kullanmıştım, sorun yaşamamıştık ama çok öncedendi

Hakky53
Hakky53

286

Merhaba , başta poncimin nickli arkadaşımız olmak üzere, kendisi olağanüstü bir paylaşım yapmış, hepinize teşekkür ederim. Bu güne kadar bir kere bile hasta olmayan , güçlü bir kedi kendisi, ilk defa ishal sorunu yaşıyor 6 senede. Tabi bunun da bir nedeni kafayı deli gibi felicia ya taktığı için ve yaş mama da yemediği için ishal olmasına sebebiyet verecek bi şey yaşamaması da olabilir :) inanın bende ekmekten hallice feliciayı vermek istemiyorum kendisine.. kendisini 3 farklı veterinere götürdüm, son olarak pekmhaz etmesemde bir veteriner dostum royalin gastro mamalarından vermeye ikna etti beni. Az az da olsa yediğini görünce ufak bi şok geçirdim. Fakat bi ömür de gastro mama yemesini istemiyorum, belki bu kriz bir fırsat yaratmış olabilir bana feliciadan kurtulmak için. Şimdi tahminen gastro mama midesini düzeltecektir, ama o mamayla karıştırıp bir geçiş yapabilirim belki bir umut. Burdan geçmemi tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mıdır, zaten ishalle boğuşurken çok fazla deneme yapmaya korkuyorum açıkçası..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap