Nasil Alisir ?

Zeymir
Zeymir

671 Puan

Evde 1 yasinda kisir disi bir kedim vardi ikinciyi sahiplendik 2 aylik erkek oda.bugun 3 .gun ve ilk defa cok kisa sure karsilastirdik..evdeki kokuya alisti buyuk olan fakat yanina yaklastirmiyor yavruyu..alisirlarmi ne kadar surede alisir


6 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Sorunuzun kesin bir cevabı yok. Zamanında iki yavru kediyi (biri 2 öbürü 3 aylıktı) tanıştırarak büyüttüğümüz için cevabım ne kadar faydalı olur bilemedim. Ama yetişkin bir kedinin evi sahiplenmesi durumu, alışmaları açısından süreci daha zorlu bir hale getirebilir. Şöyle düşünün: Yetişkin kediniz şu an hakimiyet alanına bir saldırıda bulunulduğunu düşünüyor. O yüzden rekabeti azaltacak önlemleri almak lazım (ayrı mama/su kapları, ayrı tuvaletler vb.).


Bir de kademeli olarak tanıştırmak lazım. Gözetiminiz altında gittikçe uzayan karşılaştırma seansları yapın yani. Mama ve oyunla birbirlerine yaklaştırabilirsiniz.


Son olarak; ne yaparsanız yapın, yetişkin kedinizin alanını kısıtlamayın. Örnek veriyorum, ilk etapta onları ayrı odalarda tutacaksanız geniş olan alanı yetişkine verin ki kendisinin kısıtlandığını hissetmesin.

Tikih
Tikih

15400

Heiter size hak veriyorum.benim 3 kedim var 2 erkek 1 dişi alışmaları uzun oldu ancak tam alışma zamanları belli olmaz

Zeymir
Zeymir

671

Evet herseyleri ayri mama kaplari su kaplari tuvaletleri ufaklik evdekaybolma riskine karsi zatwn evde gezemiyor :)buyugun hic girmedigi odada ufaklikta.yani buyuk eski herseyine sahip ve aynen devam ediyor:) ufakligida yaninda kucagimiza alip sevmiyoruzki buyuk kiskanmasin.sabir isi sanirim beklicez ins alisir

Zeymir
Zeymir

671

Hic alisamayan kedilerin oldugunuda duydum korkum ondan ya alismazsa diye

Tikih
Tikih

15400

Merak etmeyin 3 kedi alıştıysa sizinkilerde alışır:)))benimkiler şimdi kanki valla 3lü gurup gibiler

Zeymir
Zeymir

671

Tesekkur ediyorum umarim oyle olur:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 524 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR