Anne Olsunmu?

Tikih
Tikih

15400 Puan

Arkadaşlar birkaç sorudada dediğim gibi 8 aylık bir dişi aldım.10.ayına gelince paşa ile çiftleştireceğim.ben kömürü kısırlaştırmak istemiyorum.sizce her yıl 1 kez doğum yapsa bünyesi kaldırırmı?veya doğumdan sonra ölürmü şimdiden çok teşekürler

11 CEVAP

felishuman
felishuman

10828

Aksine, kısırlaştırmak kedilerin ömrünü uzatır. Yılda 1 kez doğum çok fazla, 15 yıl yaşadığını düşünürsek mesela, hatta sadece 1 kere doğum yapsa bile yavruları sahiplendirmekte ve onlara bakmakta çok zorlanacağınız için(maddi ve manevi yükü var) bu düşüncenizden vazgeçeceğinizi düşünüyorum. Benim oğlum British Shorthair, çiftleştirirsem yavruları sahiplendirmem zor olmaz cinsinden dolayı ama sokaktaki yavruları gördükçe ben de vazgeçiyorum bu düşüncemden. Yavrular çok tatlılar, çok güzeller ama sahiplenilmeyi bekleyen o kadar can var ki.. İnsanın vicdanı el vermiyor, vermemeli.

felishuman
felishuman

10828

Kısırlaştırmazsanız ölür, yaşamaz falan demedim dikkat ederseniz.. 15 değil de 18 yıl yaşar mesela, bunu ben söylemiyorum, bilim söylüyor. Bilimsel araştırmaları 1-2 cümleyle reddedip ‘saçma’ diyebiliyorsanız hayvan hastanesinin bir makalesini bırakayım şuraya, bilmeyenler öğrensin, yanlış bilenler de doğrusunu öğrensin ki ‘bence’lerimizle bize muhtaç hayvanların hayatlarını karartmayalım. Link

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

10 ay çifleştirmek için küçük hem dişi hem erkek kediniz için ve her doğum ömrünü kısaltır,doğacak yavruları gerçekten iyi bakmakta iyi yuvalara gitmelerini sahiplendirmek ayrı bir konu zate. Kedi üreticileri bile kedilerini max 5 yaşında kısırlaştırıyor ve kısırlaştırma karşıtı değiller. Siz neden karşısınız bu kadar?

Tikih
Tikih

15400

Size hak veriyorum peki ne zaman kısırlaştırabilirim

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Kısırlaştırmayınca ömrü kısalmaz veya kisirlastirinca ömrü uzamaz. Bunlar bana çok sacma geliyor. Kısirlastirma ameliyati olmadigi zaman kediler hiç yaşamiyor muydu? Köyde yüzlerce kedi besledim hepsi de gayet saglıklı bir şekilde yaşadı. 15 yıl yaşadılar. Dişi kediler yılda 3 kez doğuruyor. Yavruladıktan 4 gün sonra bile tekrar çiftleşebilir. Yavrularına iyi bakarsanız çiktleştir. Bakamayacaksan veya sokağa tanımadık kişlere vereceksen kısırlaşır.

Tikih
Tikih

15400

Aslında karşı değilim fakat çoğu kişi kisırlaştırmak kedilerin ömrünü 2 veya 3 yıl kısaltıyormuş

felishuman
felishuman

10828

Bizim veterinerimiz oğlum için 8 aylıkken kısırlaştırılması gerekiyor demiş. Bu konuda da görüş ayrılıkları var, genelde 1 yaş ve sonrası öneriliyor ama siz yine de veterinerinizle görüşüp kedinizin gelişimine göre karar verin, en sağlıklısı bu olur sanırım:)

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Yapılan bilimsel araştırmalara göre dişi kediler ilk kızgınlık dönemini yaşadıkları 6-8 aylık dönemden itibaren kısırlaştırılabilir. Yine bilimsel araştırmalara göre dişi kedilerde kısırlaştırma için en ideal zaman dişi kedinin ikinci kızışma dönemine yaklaştığı 10-12 aylık dönemdir."

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Ben kısırlaştırmasın demiyorum. Bu kadar yavruya bakamaz zaten. Kısırlaştırsın. Eniştem veterinerlik fakültesinde profesör ve kısırlaştırinca ömrünün uzadıgını söylemiyor. Ben de inanmıyorum.

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Herkesin fikri kendine. Ben de kısirlaşırıcam zamanı geldiğinde ama ömrü kısalır lafına inanmıyorum

Tikih
Tikih

15400

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 774 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR