Kedim Bugün Kustu. Neden Olabilir

TarcinAyse
TarcinAyse

2772 Puan

Bu sabah uyandığımda kedimle top oynarken halının üzerinde kaka olduğunu düşündüğüm bişey gördüm. Kedimi aldım hemen banyoya götürdüm, ishal olmuş olabileceğini düşünerek. Halıyı temizlemeye gittiğimde hiçbir şekilde kaka kokmuyordu nedir bu derken biraz baktım ettim içerisinde bol bol tüy olan kahverengi renkli bişeydi ve aklıma tüy yumağı meselesi geldi. Arkadaşlar benim kedim 5,5 aylık falan ve ben bu konularda pek tecrübeli değilim. Kedimin kustuğu şey ne olabilir. Tüy yumağı mı yoksa midesine bir şey mi dokundu? Hareketlerinde bir değişim yok bu arada, genel durumu normal yani.

6 CEVAP

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Tüy varsa onlari kusmustur gözlemleyin tekrar kusarsa veterinere gidin tabi

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

Tüy vardı. Ama tüy kusması için 5,5 ay biraz erken değil mi? Ben1 yaşından sonra tüy kustuklarını okumuştum. Midesine birşey dokunmuş olabilir mi? Bunu nasıl anlayabilirim?

berkanyyy
berkanyyy

146

Eğer köpüklü veya yeşilimsi bir halde değilse fazla yediği için dokunup kusabiliyor. Aynı sorunu bende yaşamıştımç Veteriner bunun aniden yiyip sindirememesinden dolayı yaptığını söyledi, devamlılık olmazsa veya dediğim gibi yeşilimsi bir görüntü yoksa bir sorun yoktur büyük ihtimal. Ama her ihtimale karşı yinede veterinerle konuşun derim.

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

Veterineri hemen aramıştım. Tüy yumağı kusabileceğini söyledi. Genel durumunu sordu. Genel durumu normal görünüyor dedim. İlk defa boyle birşeyle karşılaştığım için tüy yumağı mı kustu yoksa bi rahatsızlığı var da o yüzden mi kuştu bilemiyorum

aleyn
aleyn

113859

kendilerini yaladıkları müddetçe kusabilirler de tabii, yalayarak yuttukları tüyler birikme yapıyor çünkü, kusarak değil de dışkı yoluyla atması için düzenli olarak malt vermelisiniz.

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

Umarım sorun tüyden kaynaklıdır. Maltı araştırıcam evet

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 432 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR