Kedi Kısırlaştırma

LoveAnimals
LoveAnimals

5530 Puan

Kedimi kaç yaşında kısırlaştırmalıyım,kısırlaştırdıktan sonra bu sorun olur mu???

7 CEVAP

LoveAnimals
LoveAnimals

5530

Peki sizce huylarında bir değişiklik olur mu???

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

1 yaşından önce kısırlaştırmayın diyorlar ama ben 8 aylıkken falan kısırlaştırdım bir sorun çıkmadı

Heiter
Heiter

115202

Biz (şartlar onu gerektirdiği için) 1 yaşına girdikten sonra kısırlaştırdık. Bence burada ölçü, anesteziyi kaldırabilmesi. Siz de veteriner tavsiyesi ile hareket ederek karar verin bence.
Bizim oğlanın karakterinde değişiklik oldu. Eskisine kıyasla daha fazla izin veriyor onu sevmemize. Belki de diğer kedimizin artık evde olmaması da buna sebep olmuş olabilir ama en bariz değişiklik bu oldu yani. Harketsizlik veya aktivitede bir azalma durumu olmadı. Oğlumuz hâlâ aynı. Hatta durduk yere coşup düz duvara bile tırmanıyor.

Tikih
Tikih

15400

1 yaşına basmadan veya 10 aylıği geçmeden kısırlaştırmayın

onurtemiz
onurtemiz

116286

Öncelikle yukarıdaki arkadaşlarımın eksik bilgisi var. Yeni yöntemlerle daha erken kısırlaştırılabilir hayvanlar. 6 aylık en net sınırdır. Genellikle biraz daha büyümeleri beklenir. Benimki 10 aylık ve 11 aylık iken kısırlaştıracağım (işler-meşgulluk vs) . Ayrıca kısırlaştıktan sonra bir miktar farklılıklar görülebiliyor ama şimdiye kadar negatif bir sonuç görülmedi. Bebekliğine- çocukluğuna dönüyorlar diye öğrendim ve izledim baktım cidden hayvan daha yumuşamış daha sakin bir hale bürünüyor. Bazı stres durumları azalıyor. Daha ponçik oluyor kısacası. Hayvan ne kadar erken kısırlaştırılırsa o kadar iyidir. Ama bahsettiğim erken süre bi 6 aylık olsun geçsin. Çünkü 12 ay a kadar eve çiş atma koku bırakmayı öğrenebiliiyorlar kendi kendilerine. Çok şükür benimki kendi tuvaletine koku bırakıyor ve bir asilik yapmıyor bize (kızgın döneminde bir süredir). Umarım birkaç hafta daha dişimizi sıkabiliriz :-)


Ve kedinizi mutlaka kısırlaştırmanızı öneririm. Size en basit cevabım google a yazıp en basit sayfalar da bile ''Kısırlaştırma Faydaları'' yazar. Kediniz daha sağlıklı olur tabir caizse..

Tikih
Tikih

15400

Merak etmeyin olmaz.ömürüde kısaltmaz.tek çiş püskurtmez ve kızgınlığa girmez.çok tatlı bu arada:))yerim ben onu:)kediniz ile güzel günler geçirin inşallah

LoveAnimals
LoveAnimals

5530

Teşekkürler sizinkide çok tatlı : )

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 538 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR