Merhaba evleniyoruz ve nişanlımın 2 erkek(7 yaş-4 yaş) british benim de dişi ve tekir(7 yaşında) kedilerimiz var üçü de kısır.. Aynı eve çıktıktan sonra anlaşamamalarından korkuyorum benimki hep yalnızdı eve misafir kediler geldiğinde bile istemedi evden soyutladı kendisini. Nişanlımın kediler birbirlerine alışık . Aynı eve geçtikten sonra önce dişi mi eve gelip alışmalı erkekler mi tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Önce dişi kedinizi yada erkekleri ayrı bir oda da tutmalısınız. Koku alışverişi alıştırma süreci için. Eve ilk gelecek kedi dişi olsa tek olduğu için daha doğru olur. Aslında en güzel cevapları
https://www.tlctv.com.tr/benim-belali-kedim
Jackson Galaxy eğitim videolarını izleyerek bulursunuz.
Merhaba,
Öncelikle tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. 🐾💍 Ancak üç kedili bir evde mutluluğu sağlamak biraz diplomasi gerektirebilir.
Kediler alışkanlıklarına düşkün hayvanlardır ve kendi bölgelerini paylaşmakta zorlanabilirler. Özellikle sizin kedinizin geçmişte başka kedilere karşı çekingen ve içe kapanık davrandığını belirtmişsiniz. Bu nedenle süreci kademeli ve kontrollü yürütmeniz önemli.
Kimin önce eve gelmesi gerektiğine gelince:
Sizin kediniz yalnız yaşadığı için yeni ortama diğer kedilere göre daha fazla stresle tepki verebilir. Bu nedenle evin yeni ortamına önce sizin kedinizin alışması, ardından diğer iki kedinin kademeli olarak getirilmesi daha sağlıklı olur.
Adım Adım Uyum Planı:
Önce dişi tekir yeni eve gelsin. Evin tüm alanını tanısın, kokulara alışsın. 1-2 gün boyunca kendi bölgesi gibi hissetmeye başlasın.
Erkek kediler ayrı bir odada başlasın. Eve getirildiklerinde doğrudan karşılaştırmak yerine birkaç gün kapalı bir odada tutulmalı. Kapı altından kokuları geçsin, ama yüz yüze gelmesinler.
Koku alışverişi yapın. Her kedinin battaniyesini veya oyuncağını diğer kedilerin alanına koyun. Bu şekilde kokularla birbirlerine alışırlar.
Kısa gözlemli tanıştırmalar. Kapı arkasından tanıma süreci sonrası kısa süreli ve kontrollü karşılaştırmalar yapılabilir.
Mama zamanı taktiği. Karşılıklı mama yeme sırasında birbirlerini görmelerini sağlayarak pozitif ilişki kurulmasını destekleyebilirsiniz.
Gözlem ve sabır. Hırlama, tıslama olabilir. Bu normaldir. Ama ciddi kavga ya da saldırganlık varsa hemen ayırın ve süreci yavaşlatın.
Bonus Bilgi:
Üçü de kısır olduğu için alan kavgası hormonel değil, tamamen karakter meselesi olacak. Ve genellikle en zor alışan taraf, yalnızlığa alışkın olan kedidir. Yani bu süreçte sizin kedinizin duygusal durumuna ekstra dikkat etmek önemli.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor