Merhaba arkadaşlar Kedimi 3 gün önce veterinere götürdüm ve uyurken ses geldiğini söyledim ciğerlerini dinledi ve gayet sağlıklı dedi ama cinsine bağlı burun delikleri küçük dedi ve horlamasi normal dedi bu durum mu yaşayan varmıdır burnu tikaniksa ne yapmalıyım önerileriz varmidir
Bazı kedi cinsilerinin burun delikleri dar olduğu için uyurken horlama yapıyor hatta bazı kedilerde uyumadan bile yapabiliyor özellikle scottish ırklarında. Benim kedim british benim kedimde bir ara horluyordu ama büyüdükçe geçti. Crystalinle 2 3 ginde bir burnunu pamuk yardımıyla temizleyin faydası oluyor
Crytalin ile akmayan burnu 2-3 kere her gün temizlemek doğru değil bence. Burunları çok hassas olduğu için kuruyabilir. Benim kedim brittish ve şu an 4 yaşında. Horluyor. Bir kaç farklı veteriner gördü ve aynı şeyi söylediler. Burun delikleri ufak ve basık burunları olduğu için horlama normal dediler. İlerleyen yaşlarda kalbinin kontrol edilmesi gerekiyormuş.
burnunun tıkalı olup olmadığı çok rahat anlaşılır geçici bir tıkanıklıksa nazal yıkama yapılır klinikte ama vet dediği gibi cinsine bağlıysa ne yazık ki bir şey yapılamaz. cins kedilerde görülen en idare edilebilir problemlerden biri bu ne yazık ki. size tavsiyem kedinizin bulunduğu ortam çok kuru kalmasın özellikle kış aylarında yanan petekler kuruyan hava falan derken iyice mahvolur, hava nemlendirici bir cihaz satın alabilirsiniz.
@Sweetheart'ın dediği gibi de akmayan burnu crystalin ile sürekli temizlemek iyi değil. kedilerin burnu sürekli nemli kalmalı. bu sprey iyice kurutur hatta yara yapar. zaten burun delikleri küçükse sprey hiçbir şey yapamaz, birkaç yerde kedilere burun ameliyatı yapıldığını gördüm burun deliklerini genişletiyorlardı isterseniz bunları araştırın.
Aynı şekilde oğlumda horluyordu ta ki toi moi kum alana kadar. Aslında bunu dün düşündüm eşime anlattım tesadüf mü bilmiyorum ama denemenizi tavsiye ederim.
Şöyle ki bayram tatilinde 1 gece yanlız kalacağı için açık bir tuvalet daha ekledim kapalı tuvalette tozutan kum vardı ona toi moi döktüm, açık tuvalette tozutan kumunu döktüm. Ramazan bayramından buyana bu şekilde 2 tuvalet kullanıyor. Bayram dönüşünden sonra fark ettim ki horlamıyor. Hee gece yanımda etejer üstünde ki yatağında uyuyor ve bazen horultusuna azcık sevip döndürüyordum yatma şeklinden falan diyordum ama dün bir arkadaş yazmıştı bende yatma şeklinden dedim sonra düşündüm bayramdan beri Bulut geceleri horlamıyor. Sanırım kapalı tuvaletinde (ön kapak çıkık, üst kapak yukarı doğru olmasına rağmen) tozlu kum genzini dolduruyordu da horluyordu. Bu arada hafta da 2-3 kere burnunu temizliyorum sadece burun deliklerinin kat yerlerini siliyorum. Evet yatma şekli de horlamaya biz insanlarda ki gibi etken ama ben bu kum olayının tesadüf olmadığını düşünüyorum ve artık alabileceğim maksimum tozsuz kumlara yöneleceğim. Diğer kumu da tozsuz diye çok övmüşlerdi 20kg 3 çuval alınca bitirmek istedim ama nr yazık ki.
Sizde kumuna dikkat edin, tozsuz olsun.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor