El Isırma

iozksn
iozksn

950 Puan

Merhaba,
Bizim Fıstık 5 aylık oldu bile (zaman akıp gidiyor). Neyse ki pek bir sorunumuz kalmadı, hala tırmalama tahtasına alıştıramadım ama eski yatağın bazası sayesinde koltukları kurtardık şimdilik :)
Fakat anlayamadığım bir konu var; bazen elime kitleniyor ve atlayıp dört patisi ile birden sarılıp hem deli gibi ısırıp hem de tırmalıyor. Oyun amaçlı yaptığını düşünmüyorum çünkü artık oyun veya itiraz amaçlı ısırmalarının ayrımına varabiliyorum. Sürekli yaptığı bir şey de değil, bazen yapıyor ama bu bazen gece uyurken de olabildiğinden epey rahatsız edici olabiliyor.
Sizce normalde gayet sevecen olan bir kedi neden durup dururken böyle bir agresiflik gösterir? Özellikle de elime (her ikisi de olabiliyor) yapması da garibime gidiyor çünkü zaman zaman yaptığının iyi bir şey olmadığını anlatmak için patilerine veya poposuna hafifçe vursam da elime kin duymasına yol açacak kadar şiddetli olmadığından eminim.
Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

6 CEVAP

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Oyun için yapmadığına emin misiniz başka bir nedenden dolayı olamaz diye düşünüyorum uyurken elinizi hareket ettirdiğinizde ısırıyordur bence

aleyn
aleyn

113859

oyun için başlayıp gaza geliyolar bence eli av olarak görüp hırslanıyor, bizim yeni gelen kedimizde var bu huy elimden biraz büyük bi oyuncak bulduk elime davranınca direkt oyuncağı veriyorum kucağına beni unutup onda devam ediyor. bir de 5 aylıkken normal tam oyun zamanları 1 yaşa kadar falan devam edebilir.

felishuman
felishuman

10828

Bizimki de hem kendini sevdirirken hem oyun oynarken bileğimden patileriyle tutup elimi ısırıyor arka patileriyle de tırmalama hareketi yapıp elimi ittiriyor, ben de bazen acaba bana kızdı da mı böyle yapıyor diye düşünüyorum ama yok yani uyurken elim yataktan sarksa atlıyor hemen, bence bu tamamen kedilerimizin şapşallığından kaynaklı:)

aysegunerr
aysegunerr

114944

Aynı huy benim kedimde de vardı, hatta daha kötü. 7 aylıkken sahiplenmiştim bir buçuk yaşına kadar baktım sonra ablam sevdiği için ona verdim nese :D


İlk geldiği günden beri gördüğü herkese saldırıyordu. Ellerimiz ayaklarımız burnumuza kadar her yer cizik çizikti. Bizim de denemedigimiz şey kalmadı. Bir sürü oyuncak verdik hiçbirini ayak kadar sevmedi. Bir de çok hırslıydı. Kaçıp yorganin altina saklanıyordum içeri girmeye çalışıyordu giremezse yorganin üstünden vuruyordu :D Sadece sabah uyandığında ve akşam yemek yedikten sonra sevdirirdi kendini. Tırnağını kesmek imkansızdı. Tarayamiyordum da. Veterinere götürdüğümüzde 4 kişi zor tutuyorduk. Öldürecekmişiz gibi bağırıyordu. Bir buçuk yaşına böyle devam etti çok agresif bir kediydi amaa. Sonra ikinci kediyi sahiplendim. Başta küstü bana kediye saldırdı, bir hafta da sakinleşti. Çok iyi arkadaş oldular. Hala tırnağını kesmek taramak imkansızdı ama en azından bize saldırmıyordu. Yeni kediyi yalayıp birlikte evde kosup duruyorlardi.


Böyle bir anıydı bu da :D Isinize yarar bilgi veremedim ama minnosunuz sıkıldığı için saldırıyor olabilir. Belki sizin kedi de bizim deli kız gibi agresiftir. ^^

iozksn
iozksn

950

Cevaplar için teşekkür ederim.
Gece yaptığında uyku sersemi sert tepki veriyor olabilirim, o da bunu hatırlayıp kinleniyor da olabileceği aklıma geldi. Malum, kediler sert tepki aldıklarında daha da odaklanırlar, avlanma içgüdüsü ile.
Bundan sonra yanımda mutlaka bir oyuncağını bulundurup ilgisini ona çekmeye çalışacağım, başka da çare yok gibi görünüyor :)

iozksn
iozksn

950

Buraya bu konuyu yazmamın üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti fakat bizim Fıstık efendinin ellerime saldırma huyu azalmak bir yana daha da arttı. Artık oyun oynarken, veya otururken, aklına geldiğinde resmen tüm gücüyle saldırıp tırmalıyor. Oyuncak vermek, elime koluma kolonya sıkarak rahatsız olmasını sağlamak, vs. denemediğim yol kalmadı gibi ve neden böyle bir huy edindiğini, bu huyundan vazgeçip geçmeyeceğini bilemiyorum. Son 1-2 aydır sürekli huyu değiştiği için bundan da vazgeçer diye umut ediyordum ama 1 aydır daha da arttı şiddeti, artık ciddi canımı yakmaya ve yaralamaya, kanatmaya başladı.
Öte yandan bazen de o kadar sevecen ve bebek gibi oluyor ki kollarımda, hatta kendisi bile gelip üstümde yatmak istediğini belirtip, kucağıma almamı sağlamaya çalışıyor.
Şizofren olduğundan bile şüphelenmeye başladım :)
Açıkcası denemediğim her türlü fikir ve öneriye açığım, çok sevdiğim kedimin bana böyle düşmanlık göstermesi çok üzüyor, canımın yanması ve sürekli kollarımı kaçırmak zorunda kalmak da çok rahatsız ediyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 548 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR