Kedi Sahiplendirirken Nelere Dikkat Edilir

Tolga_yay26
Tolga_yay26

12360 Puan

Merhabalar yavru kedi sahiplendirilirken sahiplenecek olan yeni sahibinde nelere dikkat edilir?

5 CEVAP

Tolga kedi sahiplenmek harika birsey , sorduğun soruya ile ilgili olarak 2025 yılı Turkiyesinde en önemlisi zor zamanda kediye bakabilecekmi , yoksa dışarımi atar ona dikkat edilir ve ekonomik durumuna dikkat edilir .
Bobrek hastasi kedim için 200 bin tl harcadım ve 4 aydir kaşıkla
yediriyorum. Başka ne denebilir ki . İnşallah iyi bir insana denk gelirsin

derviskadem
derviskadem

1503

Bence kedi sahiplenirken öncelikle hevesmi yoksa 15-20 yıl size yol arkadaşlığı yapacakmı ona emin olup düşünmelisiniz en ufak hastalıkta zorlukta başkasına verim sokağa atim diyecekmi onu düşünmelisiniz. Kedinin hastalığı tuvaleti kusması vs yapabilecekmi ilgilenecek mi onu düşünmeli, zira kedi bu maması takviyesi hastalığınvs masraf çıkarıyor extra hastalıkları dudak uçuklatabiliyor. Bu konular neyse gelelim en önemlisi (türk insanı ve türk aile yapısı için) tüy dökümünü kaldırabilecekmisiniz çünkü çoğu kedi sahiplenen kişi yok ya tüy dökmez yada o kadar tüy dökmez diyerek bi anlık hevesle alıyor kedintüy dökmeye başladığı zamanda aman aman bıktım diyip ya sokağa atıyor ya sahiplendiriyor. Ben şu mart ayında tüy dökme dönemi başladığından beri en az 200 kişi gördüm çok tüy döküyor sahiplendiriyorum diyen.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

12360

Allah yardımcınız olur İnşallah şifa bulur 🙏😰

mlatte
mlatte

647

Ben de arweine katılıyorum, en önemlisi psikolojik olarak kaldırabilecek biri olmalı. Hastalık sürecini yönetmekte çok zorluk çekiyorum ben mesela, bir kedi sahiplenirken her an hasta olabileceğini bilip psikolojik olarak buna hazır olmak gerekli. Sahiplendireceğiniz kişi bunu bilmeli. Sabah koşup oynayan hayvanlar akşam kudup, ishal olup zor hastalıkların teşhisini alabiliyor, pıhtı atabiliyor, kalp krizi geçirebiliyor.
Sonraki madde maddiyat. Hayvan sahibi olmak artık lükse giriyor bence. Herkes yapamıyor. Sahiplenip masraflarını karşılayamayan ve hayvanı aldığı kişiye geri getiren/başkasına sahiplendirme ye çalışan o kadar çok insan var ki.
Sonuncusu da hayvanlara gerekli ilgi ve alakayı verebilecek zamana sahip olmak.

arwein
arwein

4597

Yani bence ayıp gibi gelebilir ama ekonomik yeterlilik çok önemli vet masrafları aşılar mamalar vitaminler kumlar oyuncaklar fiyatlar uçuyor en asgari düzeyde tutsanız bile nerden baksanız aylık belli bir miktar ayırmak gerekiyor. Üstelik ani rahatsızlıklar sonucu yapılan vet ziyaretleri de cabası
2. Olarak ki keşke ben sahiplenirken bu bana sorulsaydı psikolojik direnç. Bence eğer anksiyete ve obsesif bozukluk gibi tavırları ya da buna eğilimi varsa kişi sahiplenmemeli. Ben kendimi kedim hasta olmasın diye deli ettim kontrol ederken o kadar yoruldum ki psikolojik olarak vazgeçmek istediğim çok günler oldu. Bu öyle bir heves işi değil sahiplenecek kişi de bunun mutlaka farkında olmalo

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap