Yaşa Göre Mama Seçimi

Heduman
Heduman

1000 Puan

Arkadaşlar Royal canin yavru kedi mamasıni kedim iştahla yemiyor acaba yetişkin mamasını alsam kedim 5 aylık bı zararı olurmu yada gelişimi için yeterli olur mu. yardım lütfen....

8 CEVAP

burlo
burlo

4578

12aylık olana kadar kesinlikle yavru mama kullanmalısınız. içerikleri besin ihtiyaçları farklı oluyor. N&D markayı içerik olarak tavsiye edebilirim.

aleyn
aleyn

113859

nutri feline, schesir, gimcat, sapphere gibi markaların konserve mamalarından verebilirsiniz içerik olarak royal caninden çok daha iyidir yetişkin için olanı da yeterli olur gelişimi için. kedinizin gelişimine faydalı mamalar vermek istiyorsanız öncelikle içeriğine bakmalı ve en az yüzde 50 kadar ne eti oldugu belli olan et içeren; tahıl şeker aroma gibi doldurma malzemesi olmayan konserve mamalar tercih etmelisiniz.

Reyaura
Reyaura

15210

Royalcanin kedi mamasi içerik olarak saglikli bir mama degil. 5aylik kediye yavru kedi mamasi vermeniz gerekiyor

Heduman
Heduman

1000

Siz ne kullanıyorsunuz marka olarak

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Orijen şu an piyasada maalesef pek bulunmuyor ama eğer tekrar satılmaya başlarsa Orijen Cat&Kitten kullanın derim. Yoksa N&D. Ve 12 aylığa kadar kesinlikle yavru kedi maması. Ayrıca ve ayrıca lütfen Proplan, Royal Canin, Hill’s, Advance gibi mamaları kullanmayın. Berbat içerikler, zerre kadar değmeyecek pahalı fiyatlar. Tahıl içermeyen mamaları kullanmanız kedinizin yararına olacaktır.

aleyn
aleyn

113859

ya kusura bakmayın ben yaş mama diye okumuşum o yuzden konserve mama önerdim.. ben de arkadaşlara katılıyorum yavru kedi maması ya da tüm yaşlar için olan mamalardan kullanmalısınız ama içeriği daha iyi bi marka. nd nin birkaç serisi var onlar olabilir, matisse olabilir, now fresh, petcurean olabilir..

onurtemiz
onurtemiz

116286

Yukarıdaki arkadaşlarım kesinlikle haklılar, Royal Canin kullanmayın kullandırtmayın içeriğine siz de bakın hatta ingilizce okumaya çalışın. ND Kitten kediniz için en doğru mamadır. Ömrünüzün sonuna kadar ND ve çeşitlerini kullanabilirsiniz. Gözünüz arkada kalmasın.

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Ben kedime 8 aylık olana kadar Royal Canın Citten aldım yani ideal zaman 8 aylıktan sonradır 5 aylık bir kedi için yetişkin maması uygun değildir ama 3 ay sonra başlayabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 910 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81333 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR