Prematür Kedilerim Teker Teker Ölüyor

Kedicihanim
Kedicihanim

5334 Puan

Arkadaşlar kedim 2 gün önce erken doğum yaptı(4 tane) Bebekler çok soğuk ve küçüklerdi. Bu sabah aralıklarla 2 tanesini kaybettik. Annesi beslemiyor muhtemelen. Ne yapabilirim lütfen yarfımcı olun. Erken doğan bebekleri nasıl kurtarabilirim?

4 CEVAP

Mayis1
Mayis1

12715

Süt anne bulabilirsiniz umarım. Kedileri sıcak tutun. Sus şişesine ya da sıcak su torbasına havlu sarıp yanları bırakabilirsiniz. Şırınganın iğnesini çıkarıp içine onlar için süt tozları oluyor kaynar suyla karıştırıyorsunuz. Şırınganın içine koyup kedilere verim. Yemekten sonra karınlarına nemli bir pamuk yardımıyla masaj yaparak tuvaletlerini yaptırmanız gerek. Süt sakın vermeyin laktozu sindiremediklerinden ishal olurlar ve ölebilirler. Laktozsuz süt de bir fayda sağlamıyor. Bu süt tozları da anne sütünün yerini tutmuyor tabii. Umarım onlar yaşar size kolay gelsin umarım anne kedi yavrulara bakar.

Kedicihanim
Kedicihanim

5334

Annesi sürekli yavruların başında ama emziremiyor memeleri kuru ve boş görünüyor. Öncelikle ölen yavruların üstüne yattı ve havasız kalarak öldüler sandım. 2. Yavru da ölünce , Anneyi kontrol ettim ölen yavrunun karınına dokundum boş gibiydi. Bu sabah itibari ile sıcaklıkları normale dönmüştü.. Şuan süt tozu temin etmem imkansız o yüzden ev yapımı yoğurdu sulandırdım bir kaç damla zeytin yağı ve çok az şeker ekledim. Bu saate kadar kaybettikleri elektrolitleri almalarını sağlamak amacım. Karınlarını ovdum ve Annenin yanına koydum beslediğimi anlamış gibi oda popolarını ve karınlarını yaladı..

Mayis1
Mayis1

12715

O da acemi şu anda benim kedim de doğum yapacağı zaman kendine yer bulmamıştı ben suyu gelince ona yer bulmak için evde koşuşturmuştum. Neler süt yapıyor diye araştırın biraz kısa sürede sütü olur inşallah.

Kedicihanim
Kedicihanim

5334

İlginize çok teşekkür ediyorum, kızımın 3. Doğumu malesef 2. Doğumu ile bu doğum arasında sadece 5 ay var. Bahçede beslediğim için kontrolü mümkün değil :( bu yüzden erken doğum yaptığını düşünüyorum.. ayrıca en kısa zamanda doğum kontrol ilacı kullanacağım ya da kısırlaştırma ameliyatı yaptıracağım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2328 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR