Erkek 5 Yaşında Köpeğimiz Var Bazen Erkek Kopeklere De Ciftlesme Hareketi Yapmaya Çalışıyor Bu Neden

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699 Puan

Bu hareketin üstünlük kurma hareketi olduğunu okumuştum ama bilemiyorum. bilgisi olan var mi

10 CEVAP

cdogali
cdogali

792

Merhaba,
Çiftleşme hareketi değil, üstünlük gösterme hareketidir o. Doğru bir sosyalleşme sağlamak için, köpeğiniz bunu yaparken, tasmasını çekip engel olabilirsiniz. Herhangi bir komuta, kızmaya ihtiyaç yok, her yaptığında usulca engel olursanız yapmayı bırakacaktır

Benim de geçici bir süre baktığım yavru kangalım vardı, o da oynadığı diğer köpeklere aynı hareketi yapıyordu. Hatta garip olan dişilere değil erkeklere yapıyordu. Üstünlük kurma dışında sosyalleşmeye çalışmak anlamına da geliyormuş sanırım. Ama ben de hiçbir zaman tam olarak anlayamadım sebebini.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Ben böyle bir üstünlük hareketi bilmiyorum bence bu içgüdü eşi olmayınca bunu yapıyorlar...kedilerdede varbu aslında bir çok hayvanda var doğada serbest değilse eşi yoksa bu davranış görülüyor ama bu eşcinsellik falan değil sadece hayvanın içgüdüsü amacı üreme dürtüsünü kullanmak.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

üstünlük kurma ile cinsellik arasında ben bağ kuramıyorum bende köpek besledim ve hiç inandırıcı değil bence hayvanseverlerin kendi evcillerine konduramıyıp mantıklı bir izah getirme çabası bu yorum.
Dişi yoksa ayağınıza kolunuza yapışıyor kediler köpekler bize üstünlük kuruyorlarmı ozaman eşlerinede üstünlük kurarken yanlışlıklamı ürüyorlar yani yok bu hiç yatmıyor kafaya heyvan bunlar.

Ben geçende eşcinsel yunusların olduğu hakkında bir yazı okudum. Birtakım bilimsel araştırmalar ve gözlemlere dayalıydı. Bir grup erkek yunus çiftleşme döneminde dişilerle çiftleşiyor, çiftleşme dönemi dışında kendi aralarında kur yapıyorlarmış. Biz de hayvanız, yunuslar da hayvan, köpekler de hayvan. Bizde ve yunuslarda varsa köpeklerde de olması olası ve normal bence.

Mehmetcann
Mehmetcann

2057

Bence sosyalleşme anlamına da gelebilir. Çünkü benim köpeğimin bir süredir beraber olduğu arkadaşları vardı ve bunlara hiç çiftleşme hareketi yapmıyordu. Daha sonra başka yere götürünce 1 erkek köpeğe bu hareketi yaptı daha tanımadığı içindi sanırım. kızınca veya engel olunca bir daha yapmadı

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@cdogali ben de oyle okumuştum ama pek de inanmıyorum bazen erkek köpeklere de yapiyor açıkçası çok mahcup oluyorum kiziyorum. Vurmuyorum ama kiziyorum yani ve çekiyorum ordan hemen. Bu arada kış nedeniyle pek fazla sosyallesecegi yere gidemiyor. Yaz aylarında nerdeyse her akşam goturuyorduk piknik yeri tarzi bir yer var köpeklerin de cokca olduğu. Hem onlara yiyecek götürüp hem bizimkini gezdiriyorduk. Eski bir sorumdu cevaplanmamisti tesekkurler

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@venusunpembepatileri evet ben de anlam veremedim.
@Sahsimuhterem kesinlikle katiliyorum bence de biz ki ben de konduramadigim icin oyle dusunmek istiyordum bir ara cok fazla bu hareketi yapıyordu ve cok rahatsizlik duyuyordum. Üzülüyordum. Artik pek kopekle yan yana gelmedigi icin kis nedeniyle yapamıyor tabi ama gerçekten eskiden bize yoldan geçenlere daha bu şekilde davraniyordu. Bir tanidigim escinsel köpeklerin olabileceğini okuduğunu söylemişti ne kadar doğrudur bilemem tabi..

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@venusunpembepatileri evet insan ve hayvan birçok açıdan birbirine benzeyen varlıklar bence de olası bir durum

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@Mehmetcann üstünlük kurmaya çalıştığı anlamına geliyor deniliyor ama bilemiyorum belki de oyledir eski bi sorumdu zaten cevap icin teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 704 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR