Kısırlaştırma Operasyonu ???

Minikbella
Minikbella

2582 Puan

Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi 2 aylık bir dışı tekir kedim var ve onu kızgınlığa ulaşmadan kısırlastırmak istiyorum. Operasyon ücreti, ne zaman yapılması gerektiği ve kedileri üzerinde operasyon sonrası deneyimi olan oldu mu acaba bu bilgilere ihtiyacım olacak

13 CEVAP

Dnzefe
Dnzefe

256

Merhabalar ben erkek kedimi kısırlaştırdım yaklaşık bir yıl önce ücret 250 tl ydi ama dışılerde daha pahali oluyormuş.
Ben bir yaşında kısırlaştırdım operasyon sonrası deneyimle ilgili neyi merak ediyorsunuz ona göre cevap vereyim

paytakcat_
paytakcat_

273

Erkek tekir kedimi kısırlaştırdım hatta daha dün operasyona girdik bugün çok daha iyi. kısırlaştırmak için En az bir 4 aylık olması gerekiyor. fiyat olarak 300tl ydi ama dişilerde durum değişiyor olabilir. kısırlaştırmadan bir gün önce yemek yememesi su içmemesi gerekiyor zaten veteriner hekiminiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır. ben henüz operasyon sonrasından bahsedemeyeceğim daha çok erken bizim için.. :)

Kedimekim
Kedimekim

11068

Kediniz en azından 6 aylık olmadan 2buçuk kiloyu geçmeden kısırlaştırmayın. Çünkü anesteziyi vücutları kaldıramayabiliyormuş. Dişı kedilerin operasyonu erkek kedilere göre daha zahmetli ve ücret olarak daha fazla. Ben daha bugün erkek kedimi kışırlaştırdım ve 400tl ödedim dişi kedi için fiyat 600 tl.ymiş. Kedim kendine gelene kadar klinikte gözetim altında tutuldu operasyon sonrasi gereken ilaçlar da yapılmısti. Sadece bilincleri yerinde olmadığı altına cıslerini kaçırabiliyorlarmış. Eve geldiginden mama verdim yedi ve uyudu yorgun oldugu belliydi. Veteriner yarın daha iyi olacğını söyledi.

Dnzefe
Dnzefe

256

Malesef benim oğlumun ameliyat bolgesi enfeksiyon kaptı sorun klinikte mi bende mi bilmiyorum ama kumunu bile değiştirmiştim enfeksiyon riskine karşı ilacını düzenli verdim hiçbir aksatma olmadı enfeksiyon kaptığı için bizim iyilesme sürecimiz uzun sürdü ama normal şartlarda 2 3 gün en fazla bir hafta icinde kendine geliyorlar dikiş patlaması olacağını sanmıyorum ki bazı klinikler dikişsiz yapıyor Bulut un ki de dikişsizdi dikişsiz yapan bir veterinere götürmenizi öneririm. Yakalığa gelince veterinerimiz bize yakalık vermedi kediniz sakin bir kedi dikişsiz olduğu için de gerek yok ama gözetiminizde olsun yalattirmayin dedi bence vermeliydi çünkü her ne kadar sakin de olsa oynuyor hiç durmadan hem de. Sabah sizin gözetiminizde olsun takmayin ama uyuyunca takılı olması daha doğru

Dnzefe
Dnzefe

256

Kilo alıyorlar kilo aldıkları için kısırlaştırılmış mama kullanmaniz gerekiyor huyunda bir değişiklik olmadı ne daha sakin ne daha hırçın bir de eğer isterseniz yakalık yerine win pet diye bir ürün var kıyafet gibi sarıyor vücudunu yalamasini engelliyor ben kullanmadım bağlantısini atarim buraya bakarsiniz

Dnzefe
Dnzefe

256

https://winpet.com.tr
Eğer operasyondan sonra yine aklınıza takılanlar olursa sorabilirsiniz insan ameliyattan sonra o halde görünce kötü oluyor narkozun etkisinde yürüyemiyor tuvaletini kaçırıyor falan o halleri çok kötü ama ömrü de uzatıyor bir yandan :))

Dnzefe
Dnzefe

256

Küseceğini düşünmüyorum ama zaten orası hariç diğer yerleri yalayabilir

Dnzefe
Dnzefe

256

Rica ederim her zaman :) operasyondan aklınıza takılan olursa tekrar sorabilirsiniz

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Veterinerimiz en iyisi dişi kediyi bir yaşından sonra kısırlaştırmak diyor. En erken ilk kızgınlığına girdikten sonra yapabilirmişiz. Çok küçük olan kediler anesteziyi kaldıramayabilirmiş.

Minikbella
Minikbella

2582

Mesela dikislerinin sökülmesi durumu olan oldu mu ya da mikrop kapması gibi . o başlıkla ne kadar rahatlar veya o başlığı takmamalari için bir dikiş yöntemi var mı, kedilerin ameliyat sonrasında huyları değişiyor mu enerjileri düşüyor mu, kilo alıyorlar mi .. Boyle ve bu benzeri sorular mesela :)

Minikbella
Minikbella

2582

Soruma sunu da ekleyeyim dişilerin operasyonu ne kadar surebiliyor ve masada kalma ihtimali var mı

Minikbella
Minikbella

2582

Peki kedim kendini yalamazda pis olduğunu düşünup kuserse :( ? Kusmez değil mi bu nedenle :(

Minikbella
Minikbella

2582

Çok teşekkür ederim. @Dnzefe gerçekten çok yardımcı oldunuz bana :)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 946 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR