Evde Beslenen Kediye Parazit...

beautifulcat
beautifulcat

10837 Puan

Merhaba, kedim 3,5 aylık. Veterinere gidip gelmek dışında hiç dışarı çıkmıyor, veterinere gidip gelirken hep taşıma kabında zaten. Eve ayakkabılarımızla girmiyoruz, iç dış parazit aşılarını düzenli yaptırıyoruz. Kuru mama, yaş mama yiyor. Çiğ et kesinlikle vermiyorum. Eve girince ellerimizi yıkamadan üstümüzü değiştirmeden katiyen ellemiyoruz. Buna rağmen, iç dış parazit bulaşmasından korkuyorum. Sizce bulaşır mı?

9 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kediye bulaşabilecek dış parazite bir kaç örnek pire ,kene vb. kolay kolay bu bahsettiğiniz şartlarda gelmez gelsede çözümü kolay.
İç parazitler;kıl kurtları,tenyalar vb. bunlar az ihtimallede olsa bulaşabilir nasılmı evde bir sinek yakalayıp yer ondan geçer mesela ama işin aslı bu dışkı tahliliyle ortaya çıkmadan düzenli parazit tedavisi yapmak bizim memleketimize has normalde hasta olmayana tedavi yapılmaz hasta olup olmadığının tespişti için test yapılır.
not;sokaktan yeni kedi sahiplenirken beraberinde bu bahsettiğimiz parazitleride eve getiriyoruz o sebeple evden önce vete gidip gerekenleri yaptırmak lazım.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Kedimin annesi de hiç sokağa çıkmıyordu, bu bahsettiğim şartlar altında yaşıyordu o da. Yani az ihtimal diyorsunuz değil mi? Kışın iyice azalır bu olasılık diye düşünüyorum, malum sinekler böcekler azalınca. Çok teşekkür ederim.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bu memlekette bir kısım insanlar vet düşmanı bir kısmı vet hayranı ölçülü olmak lazım ne gerek var ona ne gerek var şuna eskiden bumu vardı aşırı rahat bir grup var cehaletleri sebebiyle oldukça geniş meşrepliler sinir bozucu derecede.
Bir grupta vetin ağzına bakıyor vet hata yapmaz vet herşeyi bilir vetin yaptığı en doğrusu sanki ;kimse kusura bakmasın vetlerin bir iç parazit hapıyla öldürdüğü kediyi biliyorum yada kısırlaştırma ameliyatında dış deriyi dikip iç karnı dikmeyen kasapları yada tam tedaviyi bildiği halde para uğruna git gel olsun diye tedaviyi sürüncemede bırakanları,gereğinden fazla serum verip böbreği iflas ettirenleri yerli yersiz iç parazit dış parazit zehiri verip para değirmeni görenleri,bir aşı 3 sene 5 sene koruyabildiği halde her sene aşı yapanları onu yapmıcaz bunu yapmıcaz nasıl para kazanıcaz mantığıyla hareket edenleri...

KediliBaba
KediliBaba

14655

rahat olun çok şüphede kalıyorsanız dışkı testi yaptırın.

KediliBaba
KediliBaba

14655

benim evde 3 çocuğum var biri 1 yaşında bir diğeri 6 diğeri 10 evde şuan 3 yetişkin kedi 6 yavru kedi 1 köpek 4 guinea pig var en küçüğüm emekliyor evde bulunan hayvanlar çocukların bağışıklığını yükseltiyor hayvan olan evdeki çocuklar daha dirençli güçlü oluyor.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Evde 5 yaşında bir çocuk olduğu için bu korkum fazlalaşıyor. Şimdi tekrar okuyunca çok panik gözükmüşüm de ekleyeyim dedim :)

beautifulcat
beautifulcat

10837

Kesinlikle haklısınız, hiçbir şeye fazla fanatik taraftar olmamak gerekiyor. Herkesin doğrusu yanlışı oluyor. Temennim odur ki hiç bir hayvana öyle paragöz veteriner hekim denk gelmesin. Sağlık bu oyuna gelmiyor işte.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Ben ölem ozaman :)

beautifulcat
beautifulcat

10837

İçim ferahladı çok teşekkür ederim :]

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 455 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR