Kedi Mama Seçimi En Sağlıklısı

Ezgikitty
Ezgikitty

974 Puan

Arkadaşlar merhaba bahçede anne kedi ve üç yavru kedi besliyoruz haziran dogumlular 2 bucuk aylık oldular.Kendilerine bonachibo kuru mama arada da yaş mamalar veriyoruz.Anneleri biraz korkak ve vahşi biz yemek vermeye giderken bile tıslıyor sürekli.Her neyse ben her ne kadar sokak kedisi olsalar da iyi beslenmelerini istiyorum.Bugün Royal canin kitten mama aldım.İyi bir marka oldugu söylendi.Sizce iyi midir?

5 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

Merhaba. Maalesef royal canin bahsedildiği kadar iyi bir mama değildir :( O paketi kullanın tabii ziyan olmasın ancak protein oranı daha yüksek ve içinde az tahıl bulunan bir mamaya geçmenizi tavsiye ederim. . İlk kriterimiz mamada tahıl olmaması, olsa dahi ön planda olmaması,az tahıllı da olabilir, buğday vs bile olsa mısır türevlerinden uzak durmanız. İkinci kriterimiz ise ; et ve et türevleri (proteinleri/ürünleri) dememesi. Mesela tavukluysa tavuk ve tavuk proteinleri dememesi. Bu ne demektir, biz bir et bulduk ancak ölüyken mi diriyken mi belirtemiyoruz, o hayvanın tırnağı, gagası bile olabilir yani. Dolayısıyla gerçek et içermesi önemli. İlk üç sırada gluten,et ve et proteinlerinin olmaması çok iyi olur. Bu kurallara dikkat ederek kaliteli bir mama bulabilirsiniz :)

Eymentalay
Eymentalay

14974

N&D alabilirsiniz o pahalı gelirse matisse olabilir ikisi de iyi mamalar içerik olarak gayet iyi ve sağlıklı

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Eğer 4 kediyse birer ikişer kilolu paketler yerine 10 kglık paketleri düşünebilirsiniz fiyat olarak da çok karlı olur sizin için

Zeymir
Zeymir

671

Prochoice tavsiye ederim ben.hem icerigi gayet guzel hem fiyati uygun.kedilerimde cok severek yiyor.2 kilosu 45 tlfalan

Ezgikitty
Ezgikitty

974

Veterinere gidip aldim kendisi cok iyi oldugunu soyledi.Daha once hic kedi beslemedim dolayısıyla pek bir bilgim yok.Önerileriniz icin cok tesekkür ederim dikkate alıcam.Bu aldigim mama da fiyat olarak baya pahalı.Sizin önerebileceginiz bir mama ismi var mi acaba?Dört kediye birden verdigimiz icin cabuk bitiyor bir de.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 619 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR