Kedim Sinirli Agresif.. (Mia)

Damlamiaaaa
Damlamiaaaa

4508 Puan

Kedim yeni kedi (Pati) geldiginden beri kimsenin dokunmasına izin vermiyor annem baba mi çok sever onlara bile tisliyor tirmaliyor ellerim hep tırmık kan çok sınırlı oldu nasıl eski haline döndürcem beni zaten çok sevmez genelde ailemi. 1 saat once tırnaklarını kescektim izin vermesi çok kötü bağırdı cildirdi tırnaklarını aşırı uzun iğne gibi oldu ucu nasıl kesebilirim ? Nasıl yumuşar?

2 CEVAP

Tikih
Tikih

15400

Yeni kedinin gelmesi her kedi için bir tehdit sayılıyor . Hem yeni kedi için ortam değişikliği zor. Hem eski kedi için yeni kedinin gelişi zor . Çok normal kıskanıyordur . Benim şian 3 kedim var . İlk kedim paşa salep geldiğinde çok kıskanmıştı . Ondan sonra bir tane daha kedi aldım . Oda kömür . Her ne kadar zor alışsalarda şuan çok iyi dostlar . Ve ben evde yokken sıkılmıyorlar hiç . Hep birbirleriyle oynuyorlar . Alışma süreci yaklaşık 1 ayı bulabilir . Sizin bu sürede olabildiğinde olumlu bakmanız lazım bu konuya. Kedileri 1 hafta boyunca sadece 1 er saat yan yana getirin . Kavga ettiklerinde ayırın. 1 hafat sonunda az da olsa gelişim olacaktır. En son olarak yeni kedinin evi tanımasına izin veein mesela eski kediyi bir odaya kapatın . Ve yeni kedi gezsin fakat çok ta kapatmayın eski kediyi yoksa kıskanır. Yaklaşık 1 ay sonunda dost olurlar :)

paytakcatt
paytakcatt

2376

Eve yeni bir kedininin gelmesini kıskanmış olabilir sahiplendipi bölgeye başka bir kedinin gelmesi bazı kediler için psikolojik olarak olumsuz sonuçlanıyor. tırnağınıda kestirmiyorsa çok zorlamayın ve veteriner hekiminize kestirin. nu kınuda hekiminiz yardımcı olacaktır:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 464 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR