Kedim Yemek Yemiyor

sydaglsen
sydaglsen

3405 Puan

2 aylık yavru kediyi bulduğumdan (daha küçüktü) beri kedi süt tozu ve veteriner önerisiyle arada peynir haşlanmış tavuk veriyordum hatta arada biraz yumurta veriyordum deli oluyordu gerçekten. Şu an tavuk hariç hiçbir şeyin yüzüne bakmıyor. Sütü bile zorla veriyorum. Mama da yemiyor. Ilık suyla ıslattım falan ama yok yani. Gerçekten hayvan aç geziyor yani ne yapmalıyım lütfen fikir verin.

2 CEVAP

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Yaş mamayi denediniz mi genelde her kedi sever

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Kendinizde evde yas mama yapabilirsiniz tarifi: "Malzemeler: 1 paket tavuk ciğeri (diğer sakatatlarla da yapabilirsiniz, 300-400 gram yeterli), 1 patates, 1 kabak, 1 havuç veya 2 küçük yer elması, 1 çay bardağı pirinç , 1 yemek kaşığı zeytinyağı. İsteğe göre: 4-5 dal maydanoz ve 1 yumurta sarısı


Yapılışı: Patates, kabak ve havucun veya yer elmasının kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Ciğerleri doğrayıp içine ekleyin. Pirinci yıkayıp ekleyin. Yarım litre suyla kısık ateşte haşlayın. Haşlandıktan sonra içine zeytinyağını ve dilerseniz incecik doğradığınız maydanozu ve 1 yumurta sarısını ekleyip çatalla ezerek veya robottan geçirerek püre haline getirin. İlk porsiyonu ılık servis edebilirsiniz. Kalanını porsiyonlara bölüp streç filme sararak veya buzdolabı poşetine koyarak 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabından çıkarıp kedinize vermeden evvel az miktarda ılık suyla karıştırmayı unutmayın"
Veya tavuklusu
"Malzemeler: 300-400 gram tavuk eti (göğüs, kalça veya but olabilir), 1 kabak, 1 havuç, 5-6 adet, yeşil fasulye. İsteğe göre: Seçtiğiniz tahıldan yarım su bardağı veya kuru ekmek.


Yapılışı: Tencereye eti ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız sebzeleri ekleyin, birlikte kısık ateşte haşlayın. Haşlandıktan sonra küçük parçalara ayırması daha kolay olan tavuk etlerini tenceren çıkartın, kesme tahtasında küçük parçalara ayırıp yeniden tencereye atın. Tahıl eklemek isterseniz bu aşamada ekleyin, tencereye koyup, ağzını kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Tüm malzeme yumuşadığında kaşıkla iyice karıştırın. Dilerseniz püre haline de getirebilirsiniz. Mamanız hazır."
Bir başka öneri:
"Kemik Suyunda Sebze Haşlama


Malzemeler:


350-300 gram kadar kemik
1 adet havuç ve kabak
5 adet yeşil fasulye
1 su bardağı tahılgillerden ürün
Tarifi:


Öncelikle kemikler 2 lt suda haşlanır. Sebzeler soyulup haşlanmış kemiklere atılır. Yarım saat kadar daha haşlanır. En son tahıl ürünü ilave edilir. Yemek biraz soğuyuncaya kadar bekletilir. Yemekte bir yumuşama görülürse ılık halde servis edilir. Tabi bunu haşlanmış et dışında hazır yaş mamaya ilave etmeniz de mümkündür"
ALINTIDIR. ALINTILAR miyhav.com dan ve yemek.comdan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR