Hamsterim Sürekli Isırıyor

Alalı 1 hafta oldu, korkmasın diye yanında yüksek sesle dahi konuşmuyorum. Ama korkuyor işte. Elime alıyorum ısırıyor, elimi kafesine sokuyorum yine ısırıyor. Her fırsatta ısırıyor işte. Sizce ne yapmalıyım?

7 CEVAP

Tikih
Tikih

15400

Kedili baba burda hamster diyor kedi hakkinda bahsetmiyor.kedileriniz hiç hamsterin olduğu odaya girdimi.veya hamsterınız yolda velirken evde veya eski evinde depresyona girmiş olabilir.siz umudunuzu kaybetmeyin.zaten hamsterların doğasında ısırmak var

Eylulozdv
Eylulozdv

232

Bende hamster besliyorum. Bir süre ona yeni ortamını tanıması için zaman vermelisin ve bu zaman içinde kendini de yavaş yavaş tanıtmalısın. Eline almak yerine kafesin içine elini koy eline yem vb. Koy o zaten gelecektir. Alıştığı zaman zaten ısırmamaya başlayacaktır ama dikkat et uyurken onu uyandırdığında çok sinirli oluyor o zaman benim elimi kanatmıştı. Sana alışması için tuvalet kağıdı rulosunu kafesine koyup onun içine girdiğinde eline alabilirsin. Böyle yapınca ısırmıyor.

KediliBaba
KediliBaba

14655

daha önce kedi beslememişsiniz bu net belli oluyıor o ısırma değil oynama kediler bu şekilde yakalamaca oynarlar başka bir şey ile oynatın başka bir nesneye dikkatini çekin.Ayrıca normal günlük ses olsun evde hiç bir şeyi değiştirmeyin ben yeni aldığım köpeğe ilk elektrik süpürgesi ve kurutma makinesini çalıştırıup bu seslere alıştırdıum hem ilerde korkmaz hemde normnal karşılar.

KediliBaba
KediliBaba

14655

evet başlık gözümden kaçmış.Hamsterler yakalamaca oynamıyorlar ısırırken suriye hamterlerı pek ısırmaz aniden uyurken elinizi sokarsanız korkup ısırabilir gonzalez dedikleri daha ufak tipler ise sürekli ısırır.Hamster çok besledim hepde verdim başetmesi zor koku çok ağır.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Hamster beslmektense guinea pig besleyin daha uysal daha sevimli.

Tikih
Tikih

15400

Olabiliyor bazen insan kaçırıyor gözünden:)

Öncelikle, sevdiği besini tanımlayın. Bazı hamsterlar kuruyemiş, bazıları ise marul tarzı sebzeleri seviyorlar. Siz eliniz ile sevdiği besini verin, elinizin kokusuna alışsın ve tehlike altında olmadığını hissetsin. Hamsterlar korkaktırlar. Korktukları için ısırıyorlar. O yüzden elinizin kokusuna alışması çok önemli. Bir de elinize alırken kesinlikle sakin yaklaşın. Arkasından zorla tutmayın. Elinizi koyun ve elinizin üstüne çıkmaya zorlayın. İnşallah işinize yarar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3901 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR