Ya Bir Gün Olmazsa

Tikih
Tikih

15400 Puan

Öncelikle bu bir soru değil!ama bakarsanız çok sevinirim:)arkadaşlar son zamanlarda hayvanlara eziyet çok arttı.kedileri öldürüyor yavrularını annesinden ayırıyorlar.düşünün bir yavrucak aldınız .onu kucağınıza aldığınız an bir sevgi olustu aranızsa ve kimse sizi ayıramaz.size hiç bir şey yapmayan yaninızda olmak için sabahtan aksama kadar miyavlayip yanıniza gelmek isteyen bir kuzucuk.zamanla büyüyor ağladığınızda ,sevindiğinizde oda sizle beraber seviniyor ve ağlıyor.o da sizin büyüdüğunüz gibi büyüyor.büyük ama sizi kalbine sığdıramayan bir kedicik.bazen sırf yanımızda yatıyor diye odanın kapısını kapatıyoruz.sabah kalkıyoruz.kapıyı açıyoruz kapının önünde bizi bekliyor siz kahvaltıyı hazırlarken sizi izliyor siz yemek yerken oda yemek yiyor.kucağınıza yatıyor eve gelince sizi bekliyor.ya bir gün olmazsa!onu bir gün kaybedersek.sabah kabıyı açınca kapının önünde bekliyen ayaklarınızı gıdiklayan bir kedi yok.kahvaltı yaparken kimse sizi izlemiyor.kendinizi kimsesiz hissediyorsunuz.siz yemek yerken kimse sizinle beraber yemiyor . Yatarken yanınıza kıvrılmıyor . LÜTFEN SON ZAMANLARDA OLAN BU HAYVAN İŞKENCELERİNI ÖNLEYELİM . BİR SÜRÜ MASUM CAN HER GÜN , HER AY , VE HER HAFTA ÖLMESİN ! EN AZINDAN SOKAĞA BİR KAP SU KOYSANIZ BİLE SUSUZLUĞUNU ÖNLER . VE LÜTFEN HAYVANLARA İŞKENCE YAPANLARI ENGELLİYELİM !!

12 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Earthlings filmini mutlaka izleyin. Bu bahsettiğinizin aslında ne kadar küçük bir şey olduğunu göreceksiniz. Diğerlerinin yanında yani.

Feronia
Feronia

117611

@Tikih
Bu filmde gösterilen hiçbir şey kurgu değil. İnsanların sebep olduğu şeyleri gösteriyor, gerilim olmasının sebebi bu. Aslında bir belgesel.

sdfkllli
sdfkllli

3359

inanın çok güzel bir konuya değinmişsiniz fakat hayvanlara işkence edilirken ne yazık ki her an her dakika yanlarında olamıyoruz . o kadar çok ki eziyet eden hangisine yetişebiliriz keşke gözümüzün önünde yapmaya çalışsalar da engel olabilelim ?yasalar da caydırıcı diil , bu konuda kesinlikle yasaların caydırıcı olması gerekiyor . bununla ilgili sosyal projeler eğitimler verilse hatta hayvan sevgisi özel müfredatlarla okullarda gösterilse kamu spotları oluşturulsa ibadethanelerde insanlara, hayvana eziyet üzerinde konuşmalar düzenlense... görmeyelim artık zulmü işkenceyi

Tikih
Tikih

15400

Size katılıyorum .

KediliBaba
KediliBaba

14655

İnsanlar hem iyi olabilme hemde kötü olabilme potansiyeline sahip bazı şeylerin eğitimi çocuykluktan verilmeli ailede temneli atılan sevgi kavramı asıl konu bunu zamanında aile vermeyince toplumun başına bela insanlar yetişiyor devlet canlıları sevcme hususunda ders başlatmnalı okullarda uygulamalı gezili dersler huzur evleri işitme enhgelliler ve yetimler savaş mağdurları hayvan barınakları botanik parklar gfezdirilmeli insan hayvan ve doğaya karşı sevgi aşılanmalı.Bunlara kastedenler kanunern ağır cezalara muhattab olmalı.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz gözümüzün önünde olanlara müdahale şansımız var ama ya bizim bilmediğimiz daha kötü durumdaki canlılara yardım edemiyoruz şuan yasalara bakarsak hayvana işkence, taciz veya başka bir zarar veren kişilerin cezası kapalı bir ortamda sigara içme cezası ile aynı maalesef

Feronia
Feronia

117611

İnsan daha öncelikli falan değildir!!!!!

DEMET92
DEMET92

18608

@tikih ne güzel yazmışsınız. Vallahi Allah biliyor ya içim yanıyor. sokakta bir kedi gördüğümde aklıma onlara yapılan işkenceler geliyor. insanlardan soğudum sanırım. hayvanlar özellikde kediler bana daha sevgi dolu masum geliyor. herşeye rağmen yine insanların gözlerinin içine sevgiyle bakan o canlar.... Allahım sen onlara işkence edenleri bildiğin gibi yap. elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum onlar için ama yine de birini sokakta görsem içim yanıyor.

KediliBaba
KediliBaba

14655

İnsanlara yapılan zulümleri es geçmeyin bence her canlıya yapılan zulüm kınanmalı.İnsan daha önceliklidir.

Tikih
Tikih

15400

Izlerim tesekürler öneriniz için googledan aratım sanırsam biraz gerilim filmi gibi

Tikih
Tikih

15400

Haklısınız kedili baba insan ve hayvan ikiside bir can nasi olsa

Tikih
Tikih

15400

Haklısınız ancak aileler pek önemsemiyor böyle konuları.veya çocuğunu bilinçli sananlar var ancak çocuklari öyle değil

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 855 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR