Hiçbir Sebep Yokken Kedim Benden Korkuyor

uwu
uwu

763 Puan

Merhaba. 1.5 aylıkken arkadaşımdan sahiplendim bu yakışıklıyı. 3 aydan fazladır benimle birlikte ve gayet iyi olmamız gerekiyorken kedim bazı günler gayet normal ve güzelken bazı günler durduk yere beni gördüğü yerde tüylerini havaya dikip kaçıp saklanıyor. Dolabın üstüne tırmanıyor benden saklanmak için. 3 ay oldu bugüne kadar bir kere bile dövmedim. Evde 3 kişiyiz diğerleri kedinin suratına bakmaz bi su bile koymaz şimdiye kadar bütün yemeklerini ben ellerimle verdim. Severken asla sıkmak hep yumuşacık ve yavaş ça başını okşarım, kulaklarını diktiği an bırakır uzaklaşırım. Diğer arkadaşlarım onunla oyun da oynamaz arada bir severler o da genelde can sıkarak ama onlardan hiç kaçmıyor hatta yanlarında yatıyor. Çok hassas davranıyorum ona karşı hiçbir şeyi eksik olmasın mutsuz olmasın istiyorum hep ama bu durum beni çok rahatsız ediyor ve üzüyor. Kendimi incelediğimde yanlış hiçbir şey hatırlamıyorum bile. Ne zaman yeşil elma görse korkar ben de bir keresinde korktuğunu anlamayıp oyun oynuyor zannedip ona doğru tutmuştum yine tüyleri diken diken kaçınca anladım ama bu da çok önceydi o zamandan sonra çok kez sıcaklaştık yakınlaştık. Her şey normalken bir anda hareketlileşiyor, ben evde dolaşırken bana saldırıyor sonra tam yarıdayken korkup kaçıyor uzunca bir sürede dediğim gibi benden korkup saklanmaya başlıyor. Elimden ne gelir?

16 CEVAP

uwu
uwu

763

Akşam olup uyanınca yine bir hareketlendi bir-iki miyavladı üzerine gittim kaçtı yine sonra aldım bi karton poşeti top yaptım saatlerdir oynuyoruz hiç kaçmadı hatta arada yorulup uzanınca birazcık sevdim mırlamaya başladı. Hakikaten oyun için yapıyormuş oyuncak aldım ona ben evde yokken de oynayabilsin diye yarın öbür gün gelir herhalde. Teşekkürler tekrardan.

sdfkllli
sdfkllli

3359

bende de aynı durum mevcut , peşimden hiç ayrılmaz miav miav kuyruk gibi yüz verince hemen kaçar gözlerini belertir saklanır pusuya yatar . ilk zamanlar anlamıyordum megersem oyun oynamak istiyormuş . aksam saatlerce at oglum tut oglum yakala oglum getir oglumla gecer vakit . ve emin olun beraber oyun oynayip mutlulugunu gormek mukemmel bisey

uwu
uwu

763

Telefondan yazıyorum imla hataları var kusura bakmayın.

melikealgin
melikealgin

11545

Seni her gordugunde yeşil elma faciası geliyo olabilir :D

KediliBaba
KediliBaba

14655

Ben anlatıyimde kedileri öyle size küsen nefret besleyen canlılar sanmayın ben kedilerimi çok sıkıyorum bunaltıyıorum bazen severken resmen vıcık vıcık bir muameleye maruz kalıyorlar ayrıuca bir çok kez sevmedikleri istemedikleri bir çok şey yaptım kimi zaman tedavi için kimi zaman mecburiyetten kimi zaman kastedmeksizin hiç biri küsmedi korkmadı hala yanıma geliyorlar.
Koşucak atlıcak oyunlar oynucak ısırıcak bunlar oyun maksatlı olduğunda gayet doğal ama oyun ile gerçeğin farkı okadar çok iken ayırt edememeniz mümkün değil oyun dışında ciddi bir ısırık elde en az iki büyük delik ve kan revan bir görüntü demek.Kediler kısırsa karnı toksa sıkılmıyorsa mutsuz olmaz isteseneizde mutsuz edemezsiniz çünkü onlar insanlar gibi değil aza kanaat ederler ama şurası kesin her kesi sevilmekten hoşlanmayabilir bazı kediler çok ciddi mesafeli bazı kediler aşırı yılışık ağzınızın kenarında gezerler değiştiremezsiniz kabullenmelisiniz üstüne fazla gitmeniz bunaltır kaçar bir müddet ama kendi haline bırakırsanız o gelir yanınıza.Kediler köpekler gibi ama beni sevsinler aman da aman benim canım sahibim modunda olmazlar burunlarından kıl aldırmazlar sanırsınız onlar sizi beslişyorlar lütfetmiş sizi eve almışlar kedidir o kedi :) kediler öyle zaten :)

uwu
uwu

763

Üstte söylediğim şey bu zaten, severken hiç sıkmam zaten çoğu zaman sevmeye de yeltenmem bir kaç kere sevmeye çalışırken rahatsız olup ısırdığı için o yanıma gelmeden sevmem severken de yavaşça ve sevilmekten hoşlandığı çenesi ve kulak kenarlarını severim. Sıkıldığını anladığım an bırakıyorum ve onun hareket etmesini bekliyorum. Sıkmıyorum, sıkmadığıma %100 eminim. Daha önce de sıkmadım şu anda da sıkmıyorum bu durumlar son 1 aydır oldu. Bazen uzaktayken ona bir şey parmağımı ya da suratımı gösterip yavaşça saklıyorum sürekli gösterip saklıyorum oyun oynatıyorum. Bundan başka bir şey gelmiyor aklıma benden korkup kaçması için. Çocuk değilim sıkmamam gerektiğini biliyorum ve yapmıyorum da. Nedenini bilmiyorum inanın.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Mıncır gitsin küsmesse senindir küserse hiç senin olmamıştır :)

Benim kedimde sizin bu dediğiniz davranışı kızıma yapıyor.Kızım onun peşini hiç bırakmaz, o da kimi zamanlar her zaman değil aynen sırtını kamburlaştırır ve koşarak dolabın üstüne çıkar ,saklanır. Kızımda bilir kendisinden saklandığını "Alex nerede" diye seslenir durur ve bu kaçmaları kovalamaca haline dönüştü zamanla.. Oyundan sıkılınca da Alex bir atlar ısırır hafifçe kaç kovalamaca oyununu bitirir. Lafı çok uzattım kusura bakma kedi bu isterse sev istemesse bırak kendi halinde takılsın, elbet gelir yanına : )

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bir çok sebebi olabilir kaçmasının alışmamıştır daha yüksek tonda konuşuyorsunuzdur en basiti canı kaçmak mister kaçar kediler kimsenin beklentisine göre hareket etmez ki zaten sebebinide tespişt edememeniz normal bırakın kendi haline şartmı sırnaşması ara sıra gelir o yapısı öyledir benim bir kedim evde varmı yokmu belli değil gün içinde bir kaç kez görüyorum gardrobun üstünder yatıyor aman benden kaçıyor bana bakmıyor beni sevfmiyor dşye bunalıma girmiyorum :) sende girme.

uwu
uwu

763

Gerçekten mi? Şimdi mantıklı oldu çünkü ne zaman o hareketsiz uzanırken ona kendimi gösterip gizlesem böyle yapıyor demek o yüzden beni görünce kaçıp saklanıyor ama suratıma bakıyor, aynı şeyi yapmamı bekliyor şımarık :P Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Şu an sabahtan beri oynatmadım mesela gayet normal sevdiriyor kendini kaçmıyor da.

KediliBaba
KediliBaba

14655

E böylece bir hikaye daha mutlu sona erdi petlebili bir gün sona erer iken :))

KediliBaba
KediliBaba

14655

Tamam da ya öyle değilse :P

KediliBaba
KediliBaba

14655

denemeden oyun için yapıp yapmadığına emin olmazsınız bir kedinin oyun yaptığı çok net belli olur zaten .Tabi yeni besliyenler belki farketmiyordur gözlemleyince farkedersiniz oyun içinmi yoksa başka bir şey için mi?

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Aynı tüyleri kabartıp hatta yan yan yürüyüp sonra kaçmayı benim kedimde yapıyor ama benimki korkudan yapmıyor biz top oynuyoruz normalde topdan kaçıyor saklanıyor bende arkassından atıp kovalıyorum çok eğleniyoruz. Durduk yere öyle kabarıp kaçtığında da oynamak istediğini anlıyorum sizin kediniz de oynamak istiyor olabilir bence o kadar iyi davranıyorsanız ince ince düşünip kendinizi üzmeyin :)

Dnzefe
Dnzefe

256

Bence de oyum için yapıyor olabilir benim oğlum oyum için yapıyor bazen işlerim oluyor oynatamıyorum o zamanlar çıldırıyor dikkat çekmek için gel oyun oynayalım demek için oynatınca sakinleşiyor kendine geliyor :) ama 24 saat oyun oynat yine oynayalım diye deli deli hareketler yapar oyuna asla doymuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13927 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR