Arkadaşlar Kedi Tasması Konusunda Fikriniz Nedir

ezgiclk
ezgiclk

195 Puan

Anket

kedi taması zararlı
(5 oy)
kedi tasması zararsız
(11 oy)
olsa da olur olmasa da olur
(10 oy)
Toplam (26 oy)

merhaba arkadaşlar kedi tasması konusunda farklı görüşler sunuluyor , bununla ilgili tecrübesi ve görüşü olan paylaşabilir mi ? ben aldım taktım bir iki kişi rahatsız olucağını huzursuzluk yarattığını söyledi sizce de öyle mi ?

13 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Tüy bile istemez üzerinde bizim kız. Boyun tasması hiç denemedik bile bu yüzden. Göğüs tasmasına ise belirli bir süre tolerans gösteriyor. O da dışarı filan çıkılacağını anladığı için. Yoksa hayatta en nefret ettiği şey üzerinde yabancı bir cisim olması. Ben de çok korkuyorum boyun tasmasından özellikle minik bebelerde. Onlar büyüme çağında; sürekli tasma olması boyunlarının güçsüz kalmasına ve büyümenin yavaşlamasına neden oluyor gibi geliyor bana mantıken. Bonsailer gibi. İçim daralıyor düşününce bile. Bir kere hediye gelmişti bize. Düşününce ne kadar güzel değil mi cüce ağaçlar. Ama onların cüce kalması için her yerlerine tel sarıldığını bilmiyordum. Görünce şoke olmuştum. O yüzden kedilerde de tasma görünce, kediyi bırak önce beni basıyor bir stres sıkıntı. Bu arada o bonsai tellerini söküp devasa bir ağaca çevirmiştim kendisini çok da mutluyum :)

Feronia
Feronia

117611

@ursaminor
Ağaç olayı çok hoşuma gitti. Ben de bilmiyordum :)

Gul36
Gul36

113368

Eğer evde kalıyorsa tasmaya gerek yok. Hem huzursuzluğa neden oluyor, hem de yabancı cisim olduğu için çıkarmak istiyorlar. Benimkine taktığımda bir süre duruyor ama sonra ısırmaya ve çıkarmaya çalışıyor. Bir kere dişlerinin arasına sıkıştı, çok kötü oldu. Kriz geçirdi çıkartana kadar. Ondan beri takmıyorum. İlla takmak isteniyorsa boynunu saran, araya 1 parmak girecek şekilde bir tasma seçilmeli ki dişlerinin arasına alamasın. Ve mutlaka arada bir kontrol edilmeli. Dışarı çıkan bir kediyse de bu hususa dikkat edilmeli çünkü tasma Dışarıda bir yerlere takılabilir ya da yine kendisi ısırmaya çalışabilir.

sophiee
sophiee

103370

Şu ana kadar tasma konusunda tehlikeli bir şeyle karşılaşmadım. Küçükken alıştırdığımız için tasmayla kavga etme ya da dişleme çıkarmaya çalışma gibi davranışı olmadı. Hiç dışarı çıkarmadığımız halde ben biraz dışarı kaçarsa diye korkuyorum açıkçası. Camları kapıları sürekli kontrol ederim. Birlikte balkona çıktığımızda bile sarılarak oturuyoruz resmen :) bu yüzden tasmasında adı-cinsiyeti-telefon numaramız yazıyor olurda dışarı çıkarsa diye. O tasmayı da çıkarmayı açıkcası düşünmüyorum :)

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Kediniz küçükse takmamalısınız. Ama eğer büyükse dışarı çıkmıyor olsa bile kaçabilme ihtimaline karşılık telefon numaranızın yazılı olduğu bir künye ya da isimlik ya da bilgilerin yer aldığı tasma tüplerinden kullanmalısınız. Kaliteli yumuşak bir maddeden yapılan tasma kedinize zarar vermeyecektir. Başta huzursuz olsalar da alışırlar :)

onurtemiz
onurtemiz

116286

Kediden kediye değişir. Allah a şükür olsun benimki yaramaz değil oyuncu ama sakin ve uysal. İnsancıl bu yüzden çıkarmaya çalışmıyor ayrıca ev de bile kedim kayboluyor mecbur takıyorum onu daha rahat bulmak için fakat her gün takmıyorum. Kolay açılabilen bir tasma takabilirsiniz ve onu rahatsız etmezse uzun süre kendisi bile çıkarmaz.

iozksn
iozksn

950

Merhaba,
Ben Fıstık'a küçükken saç tokasına (hani şu iplikten, lastikli olan yuvarlak) minik bir çıngırak dikerek takmıştım. Çünkü bizim meraklı velet her deliğe girmeye bayılıyordu, sonra da ara ki bulasın :)
3-4 aylık olunca artık boynuna göre rahat edebileceği büyüklükte toka bulamayınca yine yumuşak malzemeden çıngıraklı bir tasma aldık, herhangi bir sorun yaşamadık bugüne kadar her iki durumda da. Çıngırak olmazsa bazen öyle yerlere giriyor ki bulabilmemiz mümkün değil :) Tasmayı kemer gibi geçmeli değil le çanta kayışları gibi çekmeli alırsanız boynunu sıkma ihtimali de kalmaz, takılma vs. gibi yüksek gerilimlerde çözülür çıkar, tavsiye ederim.

Mischka
Mischka

116595

Benim kızlar da ufaklıktan alıștılar tasmaya. Bende hep kaçar bir șekilde bir șey olur da kaybolur korkusu var, bu nedenle künyesi tasması eksik olmaz üzerinde. Ikisinde de aynısı olmuștu, ilk taktığımda yuvarlanma, tasmayla oynamaya çalıșmalar.. daha bir sonraki gün direk alıștılar. Hatta tararken vs. tasmayı çıkardığımda özellikle büyük kızım ben tasmayı takana kadar dibimde uslu uslu bekliyor, ki kendisi zıpırın tekidir. Bolca ayarlayıp, sıklıkla kontrol ediyorum, ufaklıklar çabuk büyüyorlar, ilk tasmalarda ikisi için de incecik lastikten ve hafif tercih etmiștim.

ezgiclk
ezgiclk

195

teşekkür ederim

ezgiclk
ezgiclk

195

tesekkur ederim

ezgiclk
ezgiclk

195

tesekkur ederim

Bugün ilk kez gezdirme tasması denedim. Hani şu kayışlı, göğse ve boyna takılanlardan. Başta huzursuzlansa da sonra normal hareketlerine devam etti. On dakika sonra çıkarmış gelmiş. Nasıl çıkardı anlamadım. :)

sitedizayn
sitedizayn

12370

kedisine göre değişir ama %95 i takmaz ve sorun çıkar mesajlardan birinde yazan arkadaş gibi benimde başıma geldi çıkartmak isterken ağzına sıkıştı kızım ve ben zor çıkardık kızım o arada küçük bir yara aldı ve tasmayı çöpe attık.
diğer smokin kedime zaten hiç bir zaman takmayı başaramamıştık :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 835 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR