Veteriner Değiştirmek Doğru Mu?

eyyup12
eyyup12

189 Puan

4.5 aylık kesimin aşıları tam ve bi veteriner kliniğinde yaptırdık. son iki haftadır falan sırtında bi yara çıktı kliniğe götürdüğümüzde antibiyotik iğne ile krem boyunluk taktı fakat halen daha geçmedi. bu sebepten dolayı başka kliniğe götürmek mantıklı mı?

4 CEVAP

Geçmemesinden ziyade nasıl bir durumla teşhis koyduğu vs önemli. Belki hemen geçecek bir durum değil. Neden şüphelendi, anlamak için nasıl bir yol izledi hepsi önemli detaylar. Ben geçiştirip öylece bir şeyler yaptığını hissettiğim için değiştirmiştim ama değiştirirken de başka evcil hayvana sahip tanıdıklarıma veteriner sormuştum mesela. Öylece başka bir veterinere gitmek de bana riskli geliyor.

Buluut
Buluut

10621

Arkadaşa katılıyorum. Sırtında ki yara için ne tanı koyuldu, size evde uygulamanız için krem, sprey, ilaç vs verildi mi? İçiniz rahat değilse yapılan işlemlerden tedirginseniz başka veterinere gidin fakat bazı rahatsızlıklar hemen geçmez. Geçen yaz 4 ay çene aknesi için mücadele ettik boyunluk takıldı vs uzun süreçti ama öncesinde ki veterinerimizi değiştirme sebebimiz mantarken veterinerin oğlunun verdiği kremleri kullandık kontrole gittik baba&oğul veterinerdiler. Kontrole gittiğimizde oğlu değil babası vardı. Babası bize neler kullandığımızı sordu, söylediğimde verdiği tepkisinden sonra bunları oğlunuz verdi deyince babanın olayı kıvırması benim veterineri değiştirmeme sebep oldu. Bunlar ikisi de veteriner ve oğlunun verdiği ilaçlara baba bilmeden başka veteriner ilaçları vermiş gibi kötüleyip tepki gösterince bende orası bitti. Bu tür olaylar gerçekten veteriner değiştirmeye sebeptir. Ama şuanda ne teşhis konuldu ne tedavi yapılıyor bilmiyorum.

zeikovski
zeikovski

1148

@Buluut kedinizin akne sorunu tamamen gecti mi acaba? Biz de uzun suredir bununla ugrasiyoruz bir suru krem sprey kullandik ama surekli geri donuyor. Son zamanlarda baska yaralar da cikmaya basladi derisinde. Ben de bu yuzden veterinerimizi degistirsem mi diye dusunuyorum. Doktor hic test vs yapmiyor sadece sprey krem vs veriyor ve bence bunlar kalici olarak cozmuyor bana icten tedavi gerekiyor gibi geliyor.

Buluut
Buluut

10621

@zeikovski evet 4.ayda tamamen geçmişti ama ilk teşhis doğruydu alerji. İçerden ve dışardan çok fazla ilaç kullandık, kümeshayvanı tamamen kesildi veteriner serisi hipoalerjenik mama su dışında hiçbirşey vermedik. 1 doz kortizon da oldu ne yazık ki. Uzun sürdü ama şükür tedavi yanıt verdi artık hipoalerjenik mama kullanıyoruz. Yaz döneminde yaş mama vermiyorum, sıvı ödül maması da bu yaz uzun zamandır dün ilk kez hediye gelen petlebiden bir tane verdim. Bizim kümeshayvanı alerji tanısından sonra benim gözlemlememle protein intoleransı olduğunu gözlemleyerek anladık. Yüksek protein yediğinde de kaşıntı başlıyor. İyi bir veteriner, çocuğun geçmişi çok önemli. Çene aknesinden önce ve sonra diye hayatındaki herşey değişti

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap