Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
PITIRtheVanCat sordu.
PITIRtheVanCat cevap verdi.
Merhaba, dört hafta önce trafonun altında gözleri iltihaplı ve yalnız bir yavru kedi bulduk. 1 aylıktı. Onu o halde görmeye dayanamadık ve iyileştirmek için eve aldık. Aklımızda kedi sahiplenme yoktu, sonrasına sonra bakarız dedik, getirdik. veterinere götürdük ilaçlarını aldık eve getirdik ve bize kolayca alıştı. Üçüncü günden sonra canavar gibi oldu çok ısırıyor, koşuyor, zıplıyor buraya kadar sorun yok. O bize biz de ona alıştık.
Derken üç gün önce kedinin veterinerinde sağ ön patisi ve sağ arka ayağı kangrenden kesilmiş bir yavru kedi gördük, o da bizimki kadar en fazla 2 aylık. Hem ikisi yavru olduğundan kolay alışır dedik hem de bizimki evde yalnız sıkılmaz. İlk birkaç gün alıştırma sürecinin de zorlu geçeceğinin farkındaydık yine de onu o halde görmektense evde sıcak bir yuvası olur diye düşündük. Kucak delisi ve uysal. Lakin birbirlerinden hiç hazzetmediler. Bizimki çok fazla oyunbaz ve hareketli olduğu için luna'ya yaklaşıyor, üstüne atlıyor, bize yaptığı gibi onu da ısırıyor. Luna tıslıyor, kaçıyor en uzak yerlere sığınıyor. Kesilen patileri henüz iyileşmiş değil, hâlâ iltihap akıtıyor.
Sürekli temkinliyiz ve teyakkuz halindeyiz. İkisi de sağlıklı olsa birbirlerine ne yapsalar karışmayız alışırlar derim ama birinin sağlık sorunu var. Evimiz de çok küçük 1+1. Ayrı yerlere koyduğumuzda ikisi de ağlıyor çıkmak için. Üç gündür uykusuz ve yorgunuz. Sizce süreç nasıl ilerler yoksa hep böyle mi devam eder?
Biri ilk göz ağrımız diğeri korunmaya muhtaç bir kedi. Çözümleriniz tavsiyeleniz var mıdır?
Zorluk bir süreç ama mecburen bir yuva bulmak gerekiyor bulamazsanız eğer alıştırma süreci için araştırmalar yapmak gerekiyor youtube jackson galaxy kedi eğitiminden anlıyor onun videolarına bakın
Bence bazı veterinerler gayet anlayıslı oluyor. Anlasıp tedavisini servislerinde devam etitrebilrsiniz. İyilesince de evde bir deneme daha yapılır belki :) olmadı sahiplendirmeniz sart malesef
zaten eviniz 2 kedi icin kucuk mu sanki :( cunku baya alan sahibi olmak istiyorlar da kendileri :))
Veteriner eşimin arkadaşı neyse ki. birbirlerine alışmazlarsa, zor olacaksa geri getirirsiniz dedi.
Luna'yı klinikte kafeste ağlarken görmektense evde kucağımda huzurla guruladayarak uyumasını daha doğru buldum ama bizim canavar luna'nın kuyruğunu sallamasını bile oyun sanıp gelmeye yeltendiği için epey zorlu geçiyor. :)
Durum böyle devam ederse sahiplendirmek şart tabii ama esas sorun orda, hangisini sahiplendirmeliyiz. Sophie'nin seçimi filmindeki Sophie gibi hissediyorum bu ara. :)
Eviniz küçük ama bacakları kesilen şuan bakıma muhtaç kedi için 1 odayı hazırlayın iyileşene kadar o oda da kalsın hem stresten uzak olur. Diğer odada ilj kedinizin olur. Evet ağlayıp bir araya gelmek isteyebilirler ama şu süreçte ayrı kalmaları tedavi olan için çok daha sağlıklı. İltihap akan patiye diğerinin dişi tırnakları gelse canı yanar ki zaten yeterince travma yaşamış. İyileşmeden sonra kısa süreli bir araya getirişlerle alıştırmaya başlarsınız. David teie nin music for cats şarkısını açın sakinleştirici etkisi var ikisine de iyi gelir🤗 ikisinden de vazgeçmeyin ilk 2 ay zor olabilir ama zamanla birbirlerine yoldaş olurlar şuan küçük oldukları için enerjileri yüksek.
Siz gibi iyi insanlar çoğalsın ☺️🙏 Allah sizden razı olsun. Eminim şu canlara yaptıklarınız için hayatınızda çok şey olumlu yönde değişecek. Allah'ta size yardım etsin inşallah 🍀
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.