Barınak Konusunda Yardım?

Dennisee
Dennisee

504 Puan

Benim 23 e yakın kedim var. 1 sokak kedisiyle başladı doğum yaptıkça veremedim 3 yılda bu sayıya ulaştı. Arada sokakta bulduklarım da oldu onlar da doğum yaptı. Şu an en küçüğü 2 hafta,ve 1 aylık 10 yavru, en büyüğü 2 yaşında toplam 23 kedim var. 20 gün sonra düğünüm olacağı için artık vermek zorundayım. Etrafımda 1 tek kedi seven olmadığı için birini bile veremiyorum. Vermesem babam sokağa atıcak. (daha önce yaptı) özetle artık vermek için barınak arıyorum. İzmir içi mümkünse her ilçesinden alabilecek ortamı düzgün barınak bilen varsa lütfen yazabilir mi?

38 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Her zaman derim ki 'hayır hepsine yetemezsin! '. Ne zaman sokakta, muayeneye gittiğimiz klinikte sahipsiz, aç, hasta.. bir kedi görsem, alıp da onu eve getiresim, bakasım büyütesim gelse kendime hatırlatırım bu lafı; hepsine yetemem. Șu an 2 kediye yetebiliyorum, maddi,manevi, kalacak yer, zaman, ilgi.. her açıdan benim kapasitem șu an evde 2 kedi. Bir üçüncüsü zorlar, belki ileriki zamanlarda olabilir ama șu an olmaz. Bu kedileri eve alıp, önüne yiyecek bir ki birșey koymakla olmuyor, tıpkı bir ebeveyn gibi sanki kendi evladın gibi yaklașılmalı bence bu konuya. Her açıdan ona yetebilmeli, sevgini de zamanını da her birine tek tek yeteri kadar ayırabilmelisin, aynı zamanda ömürleri boyunca ve sizin ömrünüz boyunca da yanlarında olabileceğinize emin olmak gerekir. Bir evde bir çok kediyi ben sağlıklı bulmuyorum. Yazık olmuș umarım ki iyi olur hayatları, kalacak bir yer bulabilirler.

sophiee
sophiee

103370

Söyleyecek bir sürü şey yapılacak bir sürü eleştiri var. Yazdım yazdım sildim. Çözüm olmayacak zira dediğiniz gibi. Belediyeyi arayıp sordunuz mu acaba barınakları nerede ulaşımı nasıl olacak? Tek tek kısırlaştırmaya götürmediniz bari topluca bir seferde teslim etmeye götürün. Hayvan sevgisi eve alıp biriktirmek değil. Evlendikten sonra da lütfen ama lütfen benzer bir hataya düşmeyin.

zuhall
zuhall

10265

Yaptiginiz aptallik sonucunda onca kedinin gunahina girmissiniz, eve alitirmissiniz.Sonra da kendinizi tatmin etmissiniz iyilik yaptiginizi sanip.Simdi ne olacaklari belli degil.. Oyuzden buraya gelip de "bin sikikti kilmisinlir diyi igristim ,nilir ciktigimi bilmiyirsiniz" duyari kasmayin.. Azcik bilinçli olun!

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

İzmir’de bırakacağınız hiçbir barınak yok sakın ama sakın İzmir’de herhangi bir barınağa bırakmayın hepsini gezdim ölüm kampı açlar hastalar çıkmak İçin o kutunun içinden ağlıyorlar. Barınağa bırakacağınıza sokağa bırakın emin olun daha sağlıklı. İzmir’de kimse 23 kediye evini açmaz izmirde aktif olarak çalışan hayvanseverlerde yok bir dernek var bildiğim kadarı ile HİPDER onlqrında bu durumda yapabileceği hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum. Tek tek ilan verin belki bir kaçına ev bulunur. Kalanları da güvenli bir bahçeye bırakın omları her gün besleyecek biri bulun çevrede ayda devamlı mama parası gönderirsiniz başka yapacak hiçbir şey yok. İyi niyetle başladığınız yolun sonu çok kötü bitiyor umarım bunun vebalinin altından kalkabilirsiniz. Eşinizi ikna edin ve kedileri de evlendiğiniz eve götürün en iyi çözüm bu eğer ikna edemezseniz gidecekleri tek yer sokak ne yazıkki. Keşke böyle olmasaymış ama olmuş

KediliBaba
KediliBaba

14655

Neden kısırlaştırın diyoruz sadist olduğumuzdanmı doğacak yavruların sefil olmaması için peki bizim aklımıza gelen sisin başınıza geldiği halde nasıl olurda önelem almazsınız.Bence siz bunu8 doğal bir süreç olarak algıladınız baktınız işin içinden çıkılmaz hal aldı şimdi onlarsız mutluluk planı yapıyorsunuz.

selveroglum
selveroglum

919

bi psikiyatri polikliğine gitmenizi tavsiye ederim

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Keşke kisirlastirsaydiniz çocuk sahibi olurken her ayrıntısını düşünüyor insanlar ama söz konusu hayvan olunca bu kadar önemsiz olmamalı

KediliBaba
KediliBaba

14655

Sokakta kışın sefil olucaklar barınakta da sefalet gidip bir barınak gezin sonra kadar verin.Çok cahilce bir hareket istifcilik bu!

Friolero
Friolero

12756

Sokakta kalmasınlar diye aldım diyorsunuz belki siz almasaydınız sokakta uyumlu ve güzel bir hayatları olacaktı. Neden kedileri eve alıştırıyorsunuz sonra da bırakıcam diyorsunuz.


Onun için hep diyorum her gördüğünüz yavru kediye aaa kediyi alayım da kurtarayım diye dokunmayın!!! Sonra böyle oluyor işte. Şimdi nasıl alışacak bu kediler barınak ortamına ya da sokağa??

KediliBaba
KediliBaba

14655

Şakamısınız?
Evelendikten sonra sürekli çocuk yapmıcaksınız değilmi!
İlk kediyi aldığınızda sokak kedisi olduğunu söyleyip belediyeden randevü alsaydınız kısırlaştırılırdı kediniz.
Hayır cinste değillerki bir anda kapışılsın.

KediliBaba
KediliBaba

14655

En azından yetişkinleri biran önce kısırlaştırın erkeklerden başlayın belediye vetinden randevü alın.Dişiler emzirirkende hamile kalabilir.Sokakmı barınakmı buyrun bu ikilemde vebalinizin karşılığını bulun.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Hayır burda 0-3 yaş arası çocukların saçmasapan sorularıyla bizi muhattab ediyorsunuz sonra kafanıza göre tuşlarla oynuyoırsunuz yaptığınız tek halt milletin cebinden parayı nasıl çekerim derdiniz para petlebi!

KediliBaba
KediliBaba

14655

silen kendini zeki zanneden biri ama yanılgı büytük ne yapıcaksın!

DEMET92
DEMET92

18608

çok yanlış olmuş gerçekten. şuan yapabilceğiniz ne var bilemiyorum. 20 gün sonra evleneceksiniz ve arkadaşlarımın dediği gibi cins değiller o yüzden bu kadar kısa sürede kolay kolay hepsini sahiplendiremezsiniz. ancak bir tane veya iki tane bakmazlar geneli tekir sokak kedisine çünkü malesef. tek yapacağınız siz evlendikten sonra ailenizin bu kedilere sahip çıkması. bu arada bu kediler ailenizle birlikte evde mi yaşıyor. kedileri sevmeyen düşünmeyen bir aileniz varsa bu kadar sene nasıl yaşamışlar birlikte anlayamadım?

DEMET92
DEMET92

18608

ellerini vicdanına koyacak aileniz ve sahiplendirecek düzgün ailelere bu yavruları ve alan kişiler zaten kısırlaştırır. kardeşinşz veya ablanız abiniz varsa bunu onlardan isteyebilirsiniz. ikna kabiliyetinize kalmış artık. burdan da herkese ders olsun evet üzülüyoruz alıyoruz bu şekilde ama bilinçli hareket etmek çok önemli . hayvan bakmak heves değil sorumluluk işidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2007 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR