Kangal Gibi Hayvanların Kulak Veya Kuyruk Kesimini Önerir Misiniz

mylovepuppy
mylovepuppy

1900 Puan

Anket

evet
(3 oy)
kesinlikle hayır
(16 oy)
Toplam (19 oy)

Edit: kesinlikle hayır
bence yanlış ama çoğunluk ne diycek merak ediyorum

7 CEVAP

Cinar
Cinar

2708

Bu hayvanın nerede ve amaçla kullanıldığına bağlı. Eğer sürü hayvanı ise canavarlarla dövüşte zayıf nokta olmaması için kulak kesinlikle kesilir ve boyuna kancalı tasma takılır. Aksi halde sürüye saldıran canavarlarla dövüşte çok yaralanır. Fakat kuydık kermeye gerek yok. Dövüşler yüz yüze veya yanal olur. Kuyruk tehlike olmaz. Sürü hayvanı değilse gerek yok.

azor_ahai
azor_ahai

408

hicbir canlinin eksik ya da fazla parcasi yoktur. kangallarin boynuna kurtla bogusurken avantaj saglasin diye dikenli tasma takilir sadece geleneksel olarak baska bir sey yapilmaz. kesme fakan hayvana iskencedir.

Cinar
Cinar

2708

Bir önceki cevabım biraz eksik oldu sanırım. Bu tür sivar kangal ve anadolu çoban köpekleri evde veya şehide çok sıkılırlar. Yaratılış fıtratlarında şehir hayatı yoktur. Ama nedense zorla insanlar şehirde bu türleri beslemeye çalışıyorlar.Her türün belli karakteristik yapıları ve buna bağlı kullanım yerleri vardır. Sivas kangal ve anadolu çoban sürü hayvanı oldugundan kulak kesimi şarttır. Evde beslenen diğer türlerde bu yapılmaz......

endofbeauty
endofbeauty

934

Bu millet aptal mi? Kopek dil den hic bir sey duymadiniz mi? Hic bi sey mi bipmiyorsunuz. Gidin kendi bacaklarinizi kulaklarinizi ve bence o gereksiz beyninizi de kesin. Allahim ya.

mylovepuppy
mylovepuppy

1900

aynen niye kesiyorlar ki ve niye dövüştürüyorlar tam bi cahillik

Cinar
Cinar

2708

Bir yanlış anlama var ortada. Niye dövüştürüyorlar demişsiniz. Kasıtlı olarak dövüştürülmez. Koyun sürüsüne canavar saldırırsa ( halk arasında canavar diye kurt a denir) sürüyü korumak için sivas kangal ve anadolu çoban köpekleri sürüyü korumak için karşı saldırıya geçer. Kulak kesme olayı bu tür köpekler için yapılır. Aksi halde kurt köpeğik kulağını yakalarsa köpeğe çok zor anlar yaşatır.

mylovepuppy
mylovepuppy

1900

bu taraftan düşünmedim ama doğru söylüyosunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2408 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR