Sahiplendirme İlanlarında Yazılanlar

KediliBaba
KediliBaba

14655 Puan

Arkadaşlar sabahtan akşama shiiplendirme ilanlarında bir sürü gerekçeyle alınıp tekrar satılmak şistenen yada bir süre beslenip bir gerekçeyle elden çıkarılmak istenen hayvanlar var;


1.Özel sebeplerden dolayı çok sevcdiğim canım oğlumu sahiplendiriyorum.


2.Alerjik astımım sebebiyle kızımı üzülerek sahiplendiriyorum.


3.İyi huylu bebeğim için güvenilir aile arıyorum.


4.Yurt dışına çıkacağım için yuva arıyorum.


5.Ev sahibim sebebiyle sahiplendiriyorum.


6.Evde yalnız kaldığı yeterince ilgilenemediğim için yeni yuva arıyoruz.


7.Şehir dışına taşınacağımız için sengi dolu yuva arıyoruz.


Şeklinde bu ilanları okuyunca pek aklım almıyor pek inanasım gelmiyor benim oğlumda astım var bende bir dönem astımdan hastanede yattım, bende taşındım, yurt dışına çıktım,kiracıyım kendimi ilan verenin yerine koyuyorum işin içinden çıkamıyorum sizce bunlar gerçekten gerekçe mi yoksa kişi beslediği hayvanın verdiği zorluğu(ki o neyse artık) önceden hesap edemediği için gözden çıkarıp yalandan bir bahanemi ortaya sürüyorlar anlamak empatı yapmak önyargılı olmamak istiyorum sizin bu hususta fikriniz nedir?

13 CEVAP

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

ilk başlarda bir kedi köpek sahibi olmak çok güzel geliyor kulağa fakat zamanla yükleri ağır geliyor sanırım.onlarla 10 ...15 yıl yaşamak zor geliyor ve ilk fırsatta veriyorlar başkalarına.bana bunlar bahane gibi geliyor.samimi değil.o köpeği kediyi alırken çalışmıyormuydu mesela.bance aileden birisi olarak göremiyorlar.ben bazen düşünüyorum .kedilerim tüy döküyor mesela .diyorumki kendime 15 yıl onlarla yaşayacaksın .bir çözüm bulmalıyım .en az 15 yıl .işte bu insanlara ağır geliyor.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Demet92 seni anlıyorum ama emin ol o ev sahibi bahane arıyor sizi o evden her halukarda çıkarıcak muhtemelen düşük bir kiraya oturuyorsunuz kirayı birden bire yükseltemediği için basit sebepleri öne sürüyor benimde başıma geldi Dışarda beslediğim kediye karıştı kedi yavrulamıştı karışamazsın dedim kovarım ozaman dedi bende senin derdin para buraya 3000 tl verserm sen ne beslediğimememi bakıcaksın dedim sustu istersem bütün kedileri eve doldururum seni ilgilendirmez bu evin parasını veriyosam dedim tartışma dinmedi ben kedileri eve aldım büyüttüm sahiplendirdim sonra zaten taşındık muhit değiştirdik bizden az kira alıyordu eskiydik yeni gelen kirecısı iki katını veriyordu o kazandı sözde oysa evi kaç ay boş kaldı birde beddua aldı>!

FurkanHatay
FurkanHatay

638

Kira çok yüksek olsa kaplan bile besletirler. Geçen kedi sahiplenmek için biriyle buluştum ve bana bakmazsın diyip sahiplendirmedi. Ertesi gün barrınağa bıraktı. İsterseniz alın dedi. Konuşurken süper ötesi hayvan sever gibi konuşmayı bilirler ama bakmayı bilmezler.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kiracı olmak zaten sürekli sürgün buda geçer be! :)

Hepsi birer bahane malesef

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Benim yaşadığım evde küçücük can her gün sorun kıli sorun tuvaleti sorun gezmesi sorun yatması sorun mamasının kokusu bile sorun bir an önce üniversiteye gidip oğlumu da yanıma alıp çalışarak ona bakmak istiyorum her gün sinirlerim alt üst oluyor hayvan oraya yatıyor oradan kaldırılıyor uyuyor uyandıriliyor eğlencesine sinir ediliyor bazen acaba hiç almasa miydim diyorum insani bu raddeye getiriyorlar ama sokakta ne olacağı hiç belli değil belki benden daha iyi bakacak vicdanli insanlarla yasayan birileri bulunur diye düşünüyorum ama çok seviyorum onu bırakmak gibi bir düşüncem sadece suçluluktan o yüzden bunlar bana çok komik ve saçma geliyor belki bazıları 1000 de 1 i hakli sebeplerdir o kadar. Oğlumu koku bırakıyor diye evden atacaklardı zor tutmuştum ve zar zor kısırlaştırmaya ikna ettim bana kalsa zaten kisirlasitrmayacaktim da...

DEMET92
DEMET92

18608

@kedilibaba aslında çok güzel bir konuya değindiniz. bu konuda haklısınız bazen çok saçma nedenlerle senelerdir baktığı kedilerini sahiplendirmek isteyenler var. bazılarına benim de aklım ermiyor. Fakat bazen de gerçekten durum içinden çıkalamaz bir hal aldığı için bu şekilde ilanlar olduğunu düşünüyorum. mesela başıma geldiği için size anlatayım kısaca : ben geçen ay Sütlaç kızımı sahiplendim. bir cuma akşamıydı. saat 23:00 gibi bizim evimize geldi. çok severek sahiplendik. 3,5 yaşında . fakat üst katımda ev sahibim oturuyor. ben nereden bileyim evime karıcaklarını.sadece 2 gece Sütlacımla aynı evde yaşadık. Cumartesi akşamı bize BEN APARTMANIMDA KEDİ KÖPEK İSTEMİYORUM. dedi. neye döndüğümü şaşırdım. tartıştık tabi önce çözüm yolları sunduk. ama çok aşırı belliydi bahane uydurmaları . tamamen önümüze yalan sebepler sundular. en sonunda YA KEDİYİ ALDIĞINIZ YERE BIRAKIRSINIZ YA DA EVDEN ÇIKARSINIZ dediler ukala ukala . Düşünün biz o akşam kiralık ev aradık. ama maddi durummuz olmadığı için eşimin tanıdığı sonradan parasını verebileceğimiz yerler vardı arkadaşlarına ait evler ama onlarında kiracıları varmış. yani bulamadık ev filan . o akşam tekrardan onu sahibine haber vererek dediği kişiye sahiplendirdik. eşimle hala aklımıza geldikçe ağlayacak gibi oluyoruz. Yani demek istediğim bu tarz durumlar yaşayanlar da var. İnanın mecbur kalmasak biz onu hayatta bırakmazdık.

DEMET92
DEMET92

18608

yok kılı yok tüyü yok tuvaleti kokuyor yok işim yoğun ben de bu bahaneleri doğru bulmuyorum. bunlar o canı bırakmak için geçerli sebep değil.

DEMET92
DEMET92

18608

@kedilibaba biz daha yeni taşındık bu eve 4 ay oldu hemen hemen. kirası da ne istediyse onu verdik pazarlık filan da yapmadık. 1 artı 1 zaten. biz de inşallah çıkacağız bu terbiyesizliklerinden sonra orada oturmak beni rahatsız ediyor. bir de biz de kedileri severiz diyorlar suratlarına tüküresim geldi. Allahından bulsunlar bizim bedduamızı çok aldılar. çok şey söyledik çok tartıştık ama nafile. mecburiyetten orada oturuyorum şuan malesef

sdfkllli
sdfkllli

3359

bizi öğrenciyken ev sahibi evden atmıştı valla öğrenci halimizle yine de vazgeçmemiştik . hiç bişeylerini de eksik etmezdik anketörlük yapardım yetişebilmek için 2 kedi 1 köpek 1 de muhabbet kuşu bakardık . bazen bahane olabiliyor bu tarz şeyler bence

sdfkllli
sdfkllli

3359

evden atılma sebebi eve kedi almamız . kokuyormuş evleri .

Friolero
Friolero

12756

Çok haklısınız. Hele 7 ve 4. Maddeler kadar beni sinir eden bahaneler yok. Şehir değiştirirken bu hayvan sana ayak bağı mı oluyor? O zaman şehir değiştirirken çocuğunu da sahiplendir onu da götürmek zordur. Saçma sapan bahaneler işte!


5 günlük tatile bile giderken yanımdan ayırmıyorum. Hayvan kabul eden otellere gidiyorum. (Ki bunun bizi maddi olarak ne kadar etkilediğini yaşayanlar bilir) hepsi boş. Gerçekten sevseler, çocukları gibi görseler asla ayrılamazlar.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kısırlaştırılmayan hiç bir kedi ile uzun süre başedemezsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 847 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR