Fanus Suyu Nasıl Olmalı?

NevinBudak
NevinBudak

1713 Puan

Japon balığım var. Suyunun yarısını kirli yarısını temiz su ile bırakıyorum. Bu şekilde daha uzun yaşadıklarını söyledi akvaryumcu. Tamamen temiz mi olmalı sizce yoksa bu şekilde devam m etmeliyim?

27 CEVAP

senasever
senasever

510

Bu arada evdeki fanus sizinkinden daha büyükmüş sanırım ama internette biraz bakınınca fanus çok zararlı imiş. Japon başına 20 lt su olsun diyor şaşkınım...

KediliBaba
KediliBaba

14655

Akvaryumda bakteri dengesi denen bir olay var bunu asla fanusta sağlıyamazsınız sadece oyuncak gibi bir hafta 10 gün yaşatırsınız okadar .

KediliBaba
KediliBaba

14655

Su her zaman dinlenmiş olucak musluktan olmaz 2 gün en az dinlenireceksiniz rengine kapılıp yeni balık almayın hatta mümkünse betta balığı alın onu akvaryumcuya verip.Takas edin.

NevinBudak
NevinBudak

1713

tamamdır teşekkürler ^^

KediliBaba
KediliBaba

14655

Japon balığıda besledim.tavsiyeme uyun okuyun.

senasever
senasever

510

Akvaryum suyu konusunda kedilibaba kadar bilgili değilim ama dediğiniz boyutlarda bir fanusta bir buçuk yıldır Japon besliyor kızkardeşim. İçinde motorumuz da yok. Suyunu en az bir gün cam sürahide dinlendirip eski suyundan da bir bardak kadar ekliyor temizlediğinde. Hediye eden arkadaşı fanusun dibinde kabuk taş minyatür ağaç gibi şeyler olursa balığın daha güvende hissedeceğini söylemiş dayanağı ne bilemiyorum. Betalar evet çok daha uzun daha zahmetsiz yaşıyorlar ama üniversitede baktığım beta sürekli dibe yatıyordu ve sürekli öldü diye panik yapmama sebep oluyordu. 3 yılım o psikopatla uğraşmakla geçti :)

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

ve akvaryum ne kadar büyük olursa dengesi okadar sağlam olur .akvaryumdayken işe yarar bu söylediğiniz.mesela ben dış motor kullanıyordum akvaryumu temizlediğine 4/1 suyunu değiştirmiyordum.motoru başka bir gün temizliyordum .böylece motordaki yararlı bakteriler akvaryumda kalıyordu.

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Ben de 8 yıl japon besledim. 4 yıl da beta. 1 litrelik fanuslardaydı. Motor da yoktu. Gayet de sağlıklı ve uzzun ömürleri oldu

KediliBaba
KediliBaba

14655

fanus olmamalı.

KediliBaba
KediliBaba

14655

akvaryumda nitrat nitrite dengesi oluşması bile baya mesele içi dolu akvaryum en az 20 gün çalışıp içinde zararlı olan bileşenleri tüketicek olan faydalı bakterilerin oluşumu beklenir sonrasında balık eklemesi yapılması gerekir bunu bilen bu süreci kuralına uygun gerçekleştiremeyenler çabucak akvaryumu çöpün kenarına bırakır balıklar çabuk ölüyor diyim tamamen vacgeçerler bir kere her balık için gerekli olan su miktarını gerçekleştirmeniz mümkün değil fanusta.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bknz fanusta balık beslemek
bknz akvaryumda nitrit nitrat döngüsü (sıkılabilirsiniz ama anlamanız lazım,farklı yerlerden okuyun)
Bknz. Akvaryuma balık ne zaman eklenmeli.
bknz.1 japon balığı için kaç litre su gerekir.
Fanus büyükse 2o litre kadar bir betta besleyebilirsiniz ama içerisine dinlenmiş su ve bir su bitkisi koyun su bitkileri zararlı kimyasalları gübre olarak tüketirler.Tabi iç filitre olmazsa olmaz filiştre yoksa zaten balık yaşamaz en ufağından bile olsa iç filitre alın suyu dalgalandırsın mutlaka yoksa yyaşamaz>!

NevinBudak
NevinBudak

1713

cevaplar için teşekkür ederim akvaryum alırım o zaman. fanus da yaşar dedikleri için fanus satın almıştım. küçük bir motorumuzda var sanırım o da faydalı oluyor baloncuk çıkaranlardan.

KediliBaba
KediliBaba

14655

evet baloncuk çıkarıyor ise o şimdilik yeter.Yaşarda işte kısa ömürlü olur fanus kaç litre su alıyor peki?

NevinBudak
NevinBudak

1713

3 litre sanırım en büyük boy değil çünkü aldığım

KediliBaba
KediliBaba

14655

3 litrede japon asla olmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18340 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR