2 Buçuk Aylık Oğlumu Aşısız Dışarı Çıkarmak

Merhabalar 2 buçuk aylık maltese terrier oğlumu arada dışarı çıkarıyorum. Karma aşılarının 1. si yapıldı. İç dış paraziti de yapıldı. Köpeğim çok oyun canlısı sürekli peşimde oynamak istiyor. Fakat dışarı çıkmaya başladıktan sonra biraz kaşınmaya başladı sürekli. Bazen çok hiddetli kaşınıyor bazen de kendini ısırmaya çalışıyor. Veterinerler aşıları tamamlamadan dışarı çıkarmayın diyorlar ama ben bir anca sosyalleşsin istiyorum. Bi de malum yaz mevsimi olduğu için evde ufak ufak karıncalar da var acaba bundan kaynaklı olabilir mi ve sizce bu süreçte dışarı çıkarmamın sakıncası var mıdır

7 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

Merhaba öncelikle maltese ve terier farklı ırklar her beyaz terier maltis değil maltislerin tipik çok uzun bir tüy yapısı vardır Türkiyede safkanı azdır 3000-5000 tl arası fiyatı vardır bu yayılmış bir yanşlış o yüzden konuyla alakası olmasada yazişyim dedim.


Gelel,im konuya vet ler genel olarak 2. karmayı 10 gün falan geçince bağışıklık gelistirdiğinde çıkarın diyorlar çünkü riskli.Ama ben vet Kutlu dayıoğlununda bahsettiği gibi köpeklerin aşı olmadığı için antisosyal bir takım alışkanlıklar edinmesini istemediğimden kendi köpeğimide çıkardım ve çıkartuılmalı tabi risk oluşturmucak daha temiz ortamlar tercih edilmeli gerçi ben heryeri gezdim köpeğimle ama tavsiye bu benim yaptığım tavsiye değil :)


Kaşınma olayına gelirsek pire atlıyor çayır çimen gezdirirken hayatımda doğru dürüst pire görmeyen ben tertemiz olduğu halde köpeğimde 3 pire buldum genelde kısa tüylüyse kuyrkta daha çok saklanıyorlar sizin işiniz zor tüyler uzun tabi evdede 3 taner buldum bulamadıklarımda vardır diye güzelce sirkeli su ile yıkadım ardından sarılıp uyudum oh mis :)

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

bende bir ara çıkartıyordum.sonra korktum çıkarmadım.şimdi 3 aylık çok nadir çıkarıyorum fakat evde enerjisini atamıyor.sabırsızlıkla bekliyoruz aşıların bitmesini.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Samşiye hanım çıkartın korkmayın sonra herşeyden korkuyor herşeye havlıyorlar korkmayın o kadar sakınan göze çöp batar ne zaman tuvalet eğitimi alıcak havalar serinledi yağmurlar başlar iyice zorlaşmadan sizin için alışsın bir rutine girsin en azından keke yapsın dışarda :)

KediliBaba
KediliBaba

14655

2.5 aylık köpek 6 aya kadarb takm bir tuvalet eğitimi alamaz yavaş yavaş başlar ama kasları gelişmediği için çişini tutamaz çok şey beklemeyin o yüzden.İlk defa köpek besliyenler bunu tecrübeyle öğreniyor tip sevimli tüyler yumuşacık hareketler sevimli ama her gül dikenli :)

Feronia
Feronia

117611

Karma aşısı olsun yeter.

Tuvalet eğitimi neredeyse hiç yok evin içine her yere yapıyor illallah ettirdi bugün çit sipariş ettik ona bir alan yaratacağız. Dışarı rahat rahat çıkarmaya başladığımız zamana kadar en azından çit içindeki alana ped serip alıştırmaya çalışıcaz bakalım ne olacak

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

:) dışarıda çok köpek baktım fakat evde bu ilk.evet insan napacagını bazn bilemiyor .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 580 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR